Κοσμος

Έφτασαν στη Μογγολία για να ξεκολλήσει από το κινητό

Έκαναν το κάτι παραπάνω για τη σχέση τους

mk.jpg
Μαρίνα Κουτσούμπα
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
khobeclarke.jpg
instagram.com/khobeclarke

Αν σκέφτεστε πώς μπορείτε να ξεκολλήσετε έναν έφηβο από το κινητό του, ο Jamie Clarke μας δίνει ένα καλό παράδειγμα που εφάρμοσε με τον γιο του. Ήταν αρκετό ένα ταξίδι.

Αγαπούσε πάντα την περιπέτεια και όσα προσφέρει. Μοναξιά, μοναδικά τοπία και μια αίσθηση ευθύνης ότι είσαι υπεύθυνος για το πεπρωμένο σου.

Για τον 18χρονο γιο του τα πράγματα όμως ήταν σίγουρα διαφορετικά. Η εμπειρία της απόδρασης στη Μογγολία και το να είναι μόνος με τις σκέψεις του ήταν για εκείνον κάτι πολύ πρωτόγνωρο και ανησυχητικό.

Αυτός όμως ήταν και ο λόγος που οι δυο τους αποφάσισαν να ξεκινήσουν μαζί αυτή την περιπέτεια και είχαν να πουν πολλά για αυτό το ταξίδι στο BBC. Ο Jamie Clarke ένιωθε ότι έχανε την επαφή με τον γιο του Khobe που ήταν συνέχεια επάνω από το κινητό του στο σπίτι τους στο Κάλγκαρι της Αλμπέρτα.

Κατηγορούσε αρκετά τον εαυτό του. Έπαιζαν μαζί παιχνίδια στο κινητό όταν ήταν μικρός. «Είναι ωραίες συσκευές, αλλά αρχίσαμε να νιώθουμε ότι μας ελέγχουν και όχι το αντίθετο».

Η σκέψη για μια νέα περιπέτεια στη ζωή τους ήρθε πριν από λίγα χρόνια όταν πήγε με την οικογένειά του σε ένα απομακρυσμένο χιονοδρομικό κέντρο για να γιορτάσει τα 50ά του γενέθλια. Στην περιοχή δεν υπήρχε Wi-Fi αλλά ούτε έπιαναν σήμα τα κινητά τους.

«Δεν είχα ξαναζήσει ένα Σαββατοκύριακο χωρίς το κινητό μου. Ήταν πολύ παράξενα τότε για μένα» θυμάται ο Khobe. Παραδέχεται ότι ήταν θυμωμένος που δεν είχε πρόσβαση στο Snapchat ή το Instagram και δεν ήξερε τι κάνουν οι φίλοι του.

Όλα αυτά έκαναν τον πατέρα του να σκεφτεί τον ρόλο που διαδραμάτιζε η τεχνολογία στην οικογενειακή τους ζωή. Ήθελε να βρει έναν τρόπο να το διορθώσει. Για πολύ καιρό ονειρευόταν ένα ταξίδι στη Μογγολία και τώρα που ο γιος του ήταν μεγαλύτερος ήλπιζε να το κάνουν μαζί. Έτσι και έγινε τελικά.

Η αρχική αντίδραση του Khobe ήταν αρνητική. Αφού έβγαλε δίπλωμα μηχανής, άρχισαν να κάνουν μεγαλύτερα ταξίδια μαζί. Ο πατέρας του είχε ανέβει δύο φορές στο Έβερεστ, με τον Khobe να μην έχει ανέβει ποτέ σε βουνό. Οπότε ήταν και αυτό κάτι στο οποίο έπρεπε να εκπαιδευτεί.

Ήταν 28 Ιουλίου που τελικά ξεκίνησαν μαζί για τη μεγάλη τους περιπέτεια στη Μογγολία. Μοτοσυκλέτες, άλογα και καμήλα. Αυτά ήταν τα μεταφορικά τους μέσα. Τα τοπία που αντίκριζαν ήταν ό,τι πιο must για το Instagram. Είχαν όμως συμφωνήσει πως θα ήταν κάτι που θα γινόταν μετά την επιστροφή τους.

Ο Khobe παραδέχεται ότι ήταν μεγάλη πρόκληση να μείνει μακριά από το κινητό. «Νομίζω ότι έχασα πολλές ώρες με το να σκέφτομαι πόσο μου λείπει το κινητό μου. Όταν βαριέμαι μπορώ απλά να μπω στο YouTube ή να δω κάτι στο Netflix. Δεν ήξερα τι θα έκανα χωρίς αυτό».

Κατάλαβε όμως πολύ γρήγορα ότι άξιζε τον κόπο να γνωρίσει καλύτερα τον πατέρα του και να έρθουν πιο κοντά. «Μου προκάλεσε έκπληξη που είδα ότι είναι άλλος άνθρωπος όταν είναι μακριά από τη δουλειά και την οικογένεια. Ενεργούσε περισσότερο σαν να ήταν ένας άνθρωπος της ηλικίας μου».

Αλλά και ο Jamie Clarke αντίκρισε για πρώτη φορά τον γιο του με άλλα μάτια. «Ήμουν σε θέση να τον δω να ενεργεί πιο υπεύθυνα. Δεν ήταν πια στα μάτια μου το παιδί που πετάει τα ρούχα του στο σαλόνι και δεν πλένει τα πιάτα. Αυτό το ταξίδι με έκανε να τον δω διαφορετικά».

Και μετά την επιστροφή τους είχε έρθει φυσικά η ώρα του Instagram, όπου ο Khobe ανέβασε στιγμιότυπα από την κοινή τους απόδραση.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Expedition Mongolia ?? ? ?

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη KHOBE CLARKE (@khobeclarke) στις

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ