Γερμανία: 15χρονος βρέθηκε μετά από 2 χρόνια στο σπίτι παιδόφιλου
Η μητέρα του ισχυρίζεται ότι «χειραγωγήθηκε»
Μυστήριο επικρατεί γύρω από ένα 15χρονο αγόρι που βρέθηκε έπειτα από δύο χρόνια στο σπίτι παιδόφιλου στη δυτική Γερμανία.
Η αστυνομία δεν γνωρίζει αν κρατείτο «παρά τη θέλησή» του, η μητέρα του ισχυρίζεται ότι «χειραγωγήθηκε»: η κοινή γνώμη στη Γερμανία αναρωτιέται τι συνέβη αφού ένας έφηβος που αγνοείται εδώ και δύο χρόνια βρέθηκε κρυμμένος σε μια ντουλάπα στο σπίτι ενός παιδόφιλου.
Η αστυνομία εντόπισε κατά λάθος την Παρασκευή στο Ρέκλινγκχάουζεν, στη δυτική Γερμανία, ένα 15χρονο αγόρι, τον Μάρβιν, την ώρα που πραγματοποιούσε έρευνες στο σπίτι ενός 44χρονου άνδρα ο οποίος φέρεται να διένειμε υλικό παιδικής πορνογραφίας.
Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με την αστυνομία, δεν υπάρχουν στοιχεία που να υποδεικνύουν ότι το αγόρι βρισκόταν στο σπίτι αυτό παρά τη θέλησή του. Η υπόθεση αυτή φέρνει μνήμες από τη Νατάσα Κάμπους, μια νεαρή από την Αυστρία η οποία κρατούνταν επί οκτώ χρόνια όμηρος προτού καταφέρει να διαφύγει το 2006.
Το αγόρι αυτή τη στιγμή λαμβάνει ψυχιατρική βοήθεια.
Είχε εξαφανιστεί τον Ιούνιο του 2017 αφού έφυγε από το κέντρο υποδοχής παιδιών όπου ζούσε μετά τον θάνατο του πατέρα του, ένα γεγονός που δυσκολευόταν να αντιμετωπίσει.
«Θέλω να τον επισκεφθώ για τα Χριστούγεννα, για να γιορτάσω μαζί του», δήλωσε η μητέρα του, η 53χρονη Μανουέλα Μπ. μιλώντας στην εφημερίδα Bild.
Η απόφαση για το πότε ο Μάρβιν θα μπορέσει να επιστρέψει σπίτι του «εξαρτάται από τους γιατρούς, όχι την αστυνομία», εξήγησε εκπρόσωπος της αστυνομίας στο dpa.
Ωστόσο πολλά ερωτήματα μένουν αναπάντητα σε αυτή την υπόθεση, που τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης έχουν χαρακτηρίσει «χριστουγεννιάτικο θαύμα», κυρίως για τον τρόπο με τον οποίο το αγόρι βρέθηκε στο διαμέρισμα και αν μπορούσε να φύγει από εκεί εφόσον το επιθυμούσε.
Μέχρι στιγμής οι αστυνομικοί «δεν έχουν εντοπίσει κανένα στοιχείο ότι κρατούνταν παρά τη θέλησή του», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η αστυνομία.
Όμως η μητέρα, η οποία μπόρεσε να δει για μικρό χρονικό διάστημα τον γιο της την Παρασκευή, ισχυρίστηκε ότι έχει αμφιβολίες επ’ αυτού.
«Ο άνδρας στο σπίτι του οποίου εντοπίστηκε πρέπει να τον χειραγωγούσε», εκτίμησε στη Bild, ενώ πρόσθεσε ότι κοντεύει «να τρελαθεί στη σκέψη του τι μπορεί να έχει συμβεί» στον γιο της.
Ο άνδρας στο σπίτι του οποίου εντοπίστηκε το αγόρι καταδικάστηκε το 2018 σε ποινή φυλάκισης με αναστολή επειδή είχε στην κατοχή του υλικό παιδικής πορνογραφίας. Το Σαββατοκύριακο τέθηκε υπό κράτηση.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Παρόμοια περιστατικά έχουν καταγραφεί και σε άλλες περιοχές της Γαλλίας
H ακτογραμμή έχει υποχωρήσει δραματικά
Όλοι τους φέρεται να παραδέχτηκαν, χωρίς αντιρρήσεις, όσα τους καταλογίζονται
«'Ολες οι επιλογές» παραμένουν στο τραπέζι της αμερικανικής πλευράς
Ο 24χρονος είχε αποφύγει να εμφανιστεί στο δικαστήριο για περίπου έναν χρόνο
Μέσω διπλωματίας επιχειρούν οι ΗΠΑ να σταματήσουν την καταστολή των διαδηλωτών
Αντιμέτωπος με 20ετή φυλάκιση για επίθεση στην κόρη του προπονητή του
Κοινή συνέντευξη Τύπου με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Όλα ξεκίνησαν όταν πρόφερε λανθασμένα το όνομα του πρωθυπουργού της Αλβανίας
Η Διεθνής Ομοσπονδία εκφράζει θλίψη και ζητά προστασία των εθελοντών εν μέσω γενικευμένων ταραχών
Λόγω των ρωσικών επιθέσεων στις ενεργειακές υποδομές
Ο Γάλλος πρόεδρος ζήτησε συγγνώμη για την εμφάνιση του ματιού του, χαρακτηρίζοντάς το ως ακίνδυνο
Πρόκειται για το έκτο πλοίο που μπαίνει στο στόχαστρο του Τραμπ
O πρώην πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας απεβίωσε σε ηλικία 94 ετών
Σύμφωνα με επίσημη αναφορά των ελβετικών αρχών για την φονική φωτιά
Φόβοι για διατάραξη της ροής πετρελαίου μέσω του Στενού του Ομάν
Ένα αρκτικό έδαφος με πληθυσμό μόλις 57.000 κατοίκους
Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών στη Μαδρίτη η τέως πριγκίπισσα Ειρήνη της Ελλάδας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.