- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Η Τουρκική Εθνοσυνέλευση επικύρωσε τη συμφωνία ασφαλείας με τη Λιβύη
Δίνοντας έτσι το ελεύθερο στον Ερντογάν να στείλει στρατιωτική βοήθεια στην αφρικανική χώρα
Επικυρώθηκε από την τουρκική Εθνοσυνέλευση η συμφωνία για τη στρατιωτική συνεργασία και ασφάλεια μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης.
Το «πράσινο φως» στο νομοσχέδιο για την επικύρωση της συμφωνίας με τη Λιβύη που αφορά στη στρατιωτική συνεργασία άναψε η τουρκική Εθνοσυνέλευση. Πρόκειται για το ένα από τα δύο μνημόνια (σ.σ. το άλλο αφορά στις θαλάσσιες ζώνες) που υπέγραψε ο Ερντογάν με την κυβέρνηση της Τρίπολης και τα οποία προκάλεσαν διεθνείς αντιδράσεις από τους ενεργειακούς «παίκτες» στην Ανατολική Μεσόγειο.
Υπενθυμίζεται ότι ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας, Φουάτ Οκτάι, είχε δηλώσει νωρίτερα το Σάββατο ότι η Άγκυρα είναι έτοιμη να κάνει τα απαραίτητα βήματα, εφόσον η Λιβύη το ζητήσει, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο ανάπτυξης Τούρκων στρατιωτών στο έδαφος της πολύπαθους χώρας, που μαστίζεται από τον εμφύλιο πόλεμο. «Αν οι Λίβυοι αδελφοί μας κάνουν ένα τέτοιο αίτημα, η Τουρκία είναι έτοιμη να κάνει ό,τι χρειάζεται» είχε πει, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο Anadolu.
«Τα ξένα σχόλια για την πρόσφατη συμφωνία της Τουρκίας με την -αναγνωρισμένη από τον ΟΗΕ- κυβέρνηση της Λιβύης δεν θα εμποδίσουν την τουρκική κυβέρνηση να ακολουθήσει τη δική της ατζέντα στην ανατολική Μεσόγειο» ανέφερε από τη μεριά του ο διευθυντής επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας, Φαχρετίν Αλτούν, σε άρθρο του.
Και πρόσθεσε: «Η συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης δείχνει ότι η Άγκυρα δεν πρόκειται ποτέ να κάνει τα στραβά μάτια σε οποιαδήποτε τετελεσμένα στην ανατολική Μεσόγειο και διασφαλίζει ότι η Τουρκία είναι ένας παίκτης που δεν μπορεί να αγνοηθεί. Η Τουρκία με τις πολιτικές και ιστορικές της ευθύνες δεν θα παρακολουθεί συμβάντα στην περιοχή ως απλός παρατηρητής χωρίς να παρεμβαίνει».
Σε μια παράλληλη εξέλιξη, κυπριακά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι Ελλάδα, Κύπρος, Ιταλία και Ισραήλ συμφώνησαν να προχωρήσει άμεσα ο αγωγός φυσικού αερίου East Med. Για το θέμα αυτό το Υπουργείο Περιβάλλοντος δεν διέψευσε ούτε επιβεβαίωσε τις πληροφορίες για υπογραφή διακρατικής συμφωνίας εντός του 2020.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μάρτυρες-κλειδιά καταρρίπτουν τους ισχυρισμούς περί αυτοάμυνας
Συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Βερολίνου - Φέρεται να εμπλέκεται σε τρομοκρατικό δίκτυο
Όταν η Ιστορία επαναλαμβάνεται ως κακόγουστη φάρσα
Οι διεθνείς εξελίξεις και το «τέλος της ιστορίας» που δεν έρχεται ποτέ
Οπτικό υλικό δείχνει ότι ο 37χρονος νοσηλευτής κρατούσε κινητό και όχι όπλο
Σάλος από βίντεο που δείχνει την εν ψυχρώ δολοφονία – Στους δρόμους οι διαδηλωτές
Νεκρός ο 12χρονος που είχε δεχθεί επίθεση καρχαρία στο Σίδνεϊ
Αποκαλεί «οπλοφόρο» τον 37χρονο που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από πράκτορες της ICE
«Είχε νόμιμη άδεια οπλοκατοχής» απαντά η αστυνομία
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.