Κοσμος

Υπόθεση Μαντλίν: Στη φυλακή ο αστυνομικός που κατηγόρησε τους γονείς

Είχε υποστηρίξει, μεταξύ άλλων, ότι οι γονείς σκότωσαν το κορίτσι και το πέταξαν στη θάλασσα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
madlin.jpg
Μαντλίν ΜακΚαν/ ©YOUTUBE

Ο 51χρονος πρώην ντετέκτιβ, που υπήρξε από τους μεγαλύτερους επικριτές των γονιών της Μαντλίν, κρίθηκε ένοχος για τον ρόλο του σε ένοπλες ληστείες.

Ο Paulo Pereira Cristovao, ο πρώην αστυνομικός, που είχε εμπλακεί στην υπόθεση της εξαφάνισης της μικρή Μαντλίν κρίθηκε ένοχος για το ρόλο του στις δύο ένοπλες ληστείες σε κατοικίες στη Λισσαβόνα.

Ο πρώην αστυνομικός κατηγορείται για τη διαρροή πληροφοριών σχετικά με τα θύματα και τις κατοικίες τους σε συμμορία οργανωμένου εγκλήματος και ο ίδιος ομολόγησε την εμπλοκή του, αρνούμενος, ωστόσο, ηγετική σχέση με τη συμμορία.

Ο 51χρονος πρώην ντετέκτιβ το Μάρτιο είχε πρωταγωνιστήσει σε τηλεοπτικό ντοκιμαντέρ του Netflix το οποίο πραγματεύεται τη γνωστή υπόθεση της εξαφάνισης της Μαντλίν ΜακΚαν, η οποία συνεχίζει να αναζητείται από το 2007, μετά την εξαφάνισή της από το θέρετρο Αλγκάρβε της Πορτογαλίας. 

Ο αστυνομικός, ο οποίος ήταν ένας από τους μεγαλύτερους επικριτές των γονιών της εξαφανισμένης μικρής, είχε υποστηρίξει ότι το βράδυ της εξαφάνισής του το κορίτσι έμεινε μόνο του στο δωμάτιο του ξενοδοχείου, καλώντας τις Αρχές να συλλάβουν τους γονείς για παραμέληση ανηλίκου. Μάλιστα δημοσίευσε και βιβλίο με τίτλο «Το Αστέρι της Μαντλίν». Εκεί υποστηρίζει ότι το κορίτσι είναι νεκρό και αφού το σκότωσαν πέταξαν το πτώμα του στη θάλασσα.

Το 2009 ο πρώην αστυνομικός είχε βρεθεί και πάλι αντιμέτωπος με τον νόμο όταν κατηγορήθηκε ότι βασάνισε τη μητέρα και τον θείο ενός αγνοούμενου κοριτσιού προκειμένου να τους αποσπάσει ψευδή ομολογία. Τότε είχε αθωωθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ