- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Τηλεφωνική επικοινωνία Δένδια με τον Αιγύπτιο ομόλογό του
Το αιγυπτιακό Κοινοβούλιο χαρακτήρισε «παράνομο» και «άκυρο» το μνημόνιο Τουρκίας-Λιβύης για τις θαλάσσιες ζώνες
Επικοινωνία Δένδια με τον Αιγύπτιο ΥΠΕΞ, την ώρα που το αιγυπτιακό Κοινοβούλιο απέρριψε το μνημόνιο Τουρκίας-Λιβύης για τις θαλάσσιες ζώνες.
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, Σάμεχ Ελ-Σούκρι, είχε το βράδυ της Δευτέρας ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκος Δένδιας, στον απόηχο των συνεχιζόμενων τουρκικών προκλήσεων στην Ανατολική Μεσόγειο. Υπενθυμίζεται ότι σε τηλεοπτική συνέντευξη-υπερπαραγωγή στο τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παρουσίασε τη δική του… υφαλοκρηπίδα, η οποία φθάνει έξω από την Κρήτη και δίνει τη δυνατότητα -σύμφωνα πάντα με τον ίδιο- στα τουρκικά γεωτρύπανα και ερευνητικά σκάφη να ρίξουν άγκυρα στα ανοικτά του νησιού και να ξεκινήσουν δραστηριότητες.
Το αιγυπτιακό Κοινοβούλιο απέρριψε το μνημόνιο Τουρκίας-Λιβύης
Σε μια παράλληλη εξέλιξη, ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου στο Κάιρο, Αμπντέλ Άααλ, χαρακτήρισε «παράνομο» το μνημόνιο που υπέγραψε η Άγκυρα με τη Λιβύη.
«Η Αίγυπτος απορρίπτει τελείως τη συμφωνία μεταξύ του Αλ Σάρατζ της Λιβύης (σ.σ. πρωθυπουργός της -αναγνωρισμένης από τον ΟΗΕ- κυβέρνησης) και της Τουρκίας. Η Αίγυπτος δεν θα παραμείνει αδρανής, σε περίπτωση που οποιαδήποτε ξένη χώρα θα μπορούσε να αποτελέσει απειλή για τα δυτικά σύνορά της με τη Λιβύη. Σε όσους μπορεί να πιστεύουν ότι μπορούν να βλάψουν από αέρος, εδάφους ή θαλάσσης τα σύνορα της Αιγύπτου, ποτέ δεν θα τους επιτραπεί να το πράξουν» ξεκαθάρισε.
Και κατέληξε: «Η Αίγυπτος είναι έντονα αλληλέγγυα με το εθνικό κοινοβούλιο της Λιβύης υπό την ηγεσία του Αγκουίλα Σαλέχ Εϊσά. Υποστηρίζουμε επίσης σταθερά τον στρατό της Λιβύης που σήμερα διεξάγει μια άγρια μάχη κατά της τρομοκρατίας στη Λιβύη».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η υπόθεση που προκάλεσε κύμα κινητοποιήσεων
Ο Μασκ έχει αναλάβει πλέον σημαντικό ρόλο στο Πεντάγωνο συμμετέχοντας στο νέο πρόγραμμα «Project Meridian»
Ήταν επί 20 χρόνια σωματοφύλακάς της και τώρα βρίσκεται σε κόντρα με τους κληρονόμους
Επέζησε από την εκτέλεση, έχει τις αισθήσεις της και μιλά
Η αγωγή γύρισε μπούμερανγκ
Το 41% των Γάλλων θεωρεί ότι η αστυνομική βία στις διαδηλώσεις ήταν η ενδεδειγμένη
Τι είπε ο αμερικανός ΥΠΕΞ από την Πνύκα
Ανάμεσά τους και ανήλικες
Δέκα χρόνια από το «Amoris Laetitia»
Στο τραπέζι ακόμη και η ηλεκτρική καρέκλα
Η μάχη για τους ανεξάρτητους ψηφοφόρους
Βαρύ πλήγμα για την τουρκική αντιπολίτευση
Κίνδυνος για τα αποθέματα πόσιμου νερού
27,4% λαμβάνει το PSOE, το κόμμα του Σάντσεθ. Συνολικά το αριστερό μπλόκ συγκεντρώνει περίπου 35,7% και 127 έδρες.
Περίπου 2.000 έγγραφα στο επίκεντρο
Τρεις Ισραηλινοί που έζησαν τις σφαγές της Χαμάς την 7η Οκτωβρίου 2023 μιλούν στην ATHENS VOICE
Οι αναρτήσεις για την επίσκεψη στην Αθήνα
Τι σημαίνει ο όρος «υβριδικές επιθέσεις» και γιατί υπάρχουν αντιδράσεις
Συνελήφθη ο 19χρονος δράστης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.