- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Διπλωμάτισσα καριέρας παραιτείται και γίνεται σάλος στη Βρετανία
Δεν θέλω να «πλασάρω πια μισές αλήθειες για το Brexit», λέει η Αλεξάνδρα Χολ Χολ
Βρετανία: Έχω να κάνω πιο αποδοτικά πράγματα από το να πλασάρω μισές αλήθειες για το Brexit, δήλωσε Βρετανίδα διπλωμάτισσα υποβάλλοντας την παραίτησή της.
Ανώτερη Βρετανίδα διπλωμάτισσα στην Ουάσινγκτον παραιτήθηκε δηλώνοντας ότι δεν θέλει να «πλασάρει μισές αλήθειες» για το Brexit για λογαριασμό μιας κυβέρνησης που δεν εμπιστεύεται, μετέδωσε σήμερα το CNN.
Σε λιγότερο από μια εβδομάδα, την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου, οι Βρετανοί θα προσέλθουν στις κάλπες αποφασίζοντας για το μέλλον την μοίρα της εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Οι Συντηρητικοί του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον δηλώνουν ότι θα φέρουν εις πέρας το Brexit μέχρι τα τέλη Γενάρη, ενώ οι αντιπολιτευόμενοι Εργατικοί, που υπολείπονται κατά πολύ των ποσοστών των Τόρις στις δημοσκοπήσεις, σχεδιάζουν να επαναδιαπραγματευτούν τη συμφωνία εξόδου και να την θέσουν σε ένα ακόμη δημοψήφισμα.
Επικαλούμενο ένα αντίγραφο της επιστολής παραίτησής της, με ημερομηνία 3 Δεκεμβρίου, το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο μετέδωσε πως η Αλεξάνδρα Χολ Χολ, που διατελούσε από το 2018 σύμβουλος του Brexit στη βρετανική πρεσβεία στην Ουάσινγκτον, δήλωσε πως η θέση της έχει γίνει «αφόρητη για την ίδια προσωπικά, και ανυποστήρικτη επαγγελματικά».
«Αποκαρδιώνομαι ολοένα και περισσότερο από τον τρόπο που οι πολιτικοί μας ηγέτες προσπαθούν να φέρουν σε πέρας το Brexit, απρόθυμοι να μιλήσουν για αυτό με ειλικρίνεια, ακόμα και απέναντι στους ίδιους τους πολίτες μας, για τις προκλήσεις και τα ανταλλάγματα που το Brexit εμπεριέχει», έγραψε η Βρετανίδα διπλωμάτισσα στην επιστολή της.
«Κάνει πολύ πιο δύσκολη τη δουλειά μας να προωθήσουμε τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου, αν δεν φαίνεται να διατηρούμε αυτές τις βασικές αξίες στην χώρα μας».
Πρώην πρέσβειρα της Βρετανίας στη Γεωργία, με προϋπηρεσία 33 χρόνια στο Φόρεϊν Όφις, η Χολ Χολ δήλωσε ότι η απόφασή της να παραιτηθεί δεν είχε καμία σχέση με το αν είναι «υπέρ ή κατά του Brexit».
«Είμαι, επίσης σε ένα στάδιο της ζωής μου όπου θα προτιμούσα να κάνω κάτι πιο αποδοτικό με τον χρόνο μου από το να πλασάρω μισές αλήθειες για λογαριασμό μιας κυβέρνησης που δεν εμπιστεύομαι», έγραφε.
Το υπουργείο Εξωτερικών και Κοινοπολιτείας επιβεβαίωσε την παραίτηση της Χολ Χολ, ωστόσο μια εκπρόσωπος ανέφερε πως δεν σχολιάζει στις λεπτομέρειες της παραίτησης ενός ατόμου.
Το CNN τόνισε πως ένας από τους ρόλους της Χολ Χολ ήταν να εξηγεί στους Αμερικανούς πολιτικούς τη βρετανική προσέγγιση για το Brexit και πως αισθάνθηκε ότι ο διπλωματικός της ρόλος καταπατήθηκε για να σταλούν μηνύματα που δεν ήταν «ούτε εντελώς ειλικρινά, ούτε πολιτικά αμερόληπτα».
Είπε ότι είχε καταθέσει επίσημη καταγγελία όταν της είχε ζητηθεί να εκφράσει μια απροκάλυπτα κομματική άποψη για το Brexit.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η επικήρυξη αφορά και τον Μοτζταμπά Χαμενεΐ
Διαγραμμένη δήλωση στο Telegram, όπου καταγγέλλει ψυχολογική πίεση των παικτριών και πολιτικό κλίμα
Ομοσπονδιακός δικαστής έκρινε ότι η έρευνα στόχευε να πιέσει τη Fed για μείωση επιτοκίων
H εφαρμογή του μέτρου δεν είναι απόλυτα αποτελεσματική
Η κίνηση αυτή έρχεται σχεδόν δύο εβδομάδες μετά την έναρξη της σύγκρουσης
Η υπόθεση τον κολοσσό της ζωντανής ψυχαγωγίας που ελέγχει μεγάλο μέρος της αγοράς
Με σφυριά και καλέμια έσπασαν τις βιτρίνες του μαγαζιού
Ο Αμερικανός πρόεδρος επιτίθεται χυδαία στον Χέρτσογκ - Το Ισραήλ απαντά για «παραβίαση κυριαρχίας»
Νοσηλεύεται με βρογχοπνευμονία - Διπλωματική ένταση μετά την ανάκληση βίζας Αμερικανού αξιωματούχου
H Νίνα Χρουστσόβα είνια καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο The New School στη Νέα Υόρκη
Το Arctic Metagaz πλέει ακυβέρνητο μετά από επίθεση με drone - Παρακολουθούν Μάλτα και Ιταλία
Τι αποκαλύπτει νέο βιβλίο
Γαλλία και Ιταλία ανοίγουν δίαυλο με το Ιράν - Φόβοι για ενεργειακό σοκ στην Ευρώπη
Δικαστικό όργανο στην Αυστραλία δικαίωσε την εταιρεία που την απέλυσε - Το σκεπτικό της απόφασης
Η φωτογραφία θεωρείται ότι τραβήχτηκε στο Μάρθα’ς Βίνγιαρντ της Μασαχουσέτης μεταξύ 1999 και 2000
«Έχουμε εντολές για μη δημοσίευση φωτογραφιών και βίντεο» λέει ένας από αυτούς
Η Ιταλίδα πρωθυπουργός ρίχνεται στην καμπάνια για το δημοψήφισμα, ενώ οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πιθανή ήττα
Γαλλία και Ιταλία ξεκινούν συνομιλίες για τα Στενά του Ορμούζ, λένε οι FT
Αξιωματούχοι αποκαλύπτουν επιφυλάξεις Βανς πριν την επίθεση - Δημόσια στήριξη μετά την απόφαση Τραμπ
Το κορίτσι ονομάστηκε μάλιστα προσωρινά Jeanne Westgate, από το εμπορικό κέντρο όπου βρέθηκε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.