- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
«Άναυδη» η Γερμανία - Δολοφόνησαν τον γιο πρώην προέδρου
Τον σκότωσαν ενώ έδινε ιατρική διάλεξη
Δολοφονήθηκε σε επίθεση με μαχαίρι καθώς έδινε ιατρική διάλεξη ο Φριτς φον Βάιτσεκερ, γιος του πρώην προέδρου της χώρας Ρίχαρντ φον Βάιτσεκερ.
Ο Φριτς φον Βάιτσεκερ, ο γιος του έκτου Ομοσπονδιακού Προέδρου της Γερμανίας Ρίχαρντ φον Βάιτσεκερ, έχασε τη ζωή του πριν από λίγες ώρες στο Βερολίνο, όταν ένας άνδρας του επιτέθηκε με μαχαίρι και τον τραυμάτισε θανάσιμα μέσα σε ιδιωτική κλινική του Βερολίνου.
Ο 59χρονος Φριτς φον Βάιτσεκερ ήταν καθηγητής της Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Φράιμπουργκ, ειδικός σε παθήσεις ήπατος και χοληφόρων και επικεφαλής του Τμήματος Γαστρεντερολογίας και Καρδιολογίας της ιδιωτικής κλινικής «Σλόσπαρκ» στο δυτικό Βερολίνο.
Χθες βράδυ, στο πλαίσιο ειδικών ενημερωτικών διαλέξεων που διοργανώνει η κλινική, μιλούσε για θέματα παθήσεων του ήπατος σε αίθουσα του Τμήματος Ψυχιατρικής του νοσοκομείου, όταν ένας άνδρας από τους περίπου 20 ανθρώπους στο ακροατήριο του επιτέθηκε με μαχαίρι.
Οι γιατροί του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών παρενέβησαν άμεσα και επιχείρησαν ανάνηψη, αλλά δεν κατέστη δυνατό να τον σώσουν. Ο δράστης, ο οποίος τραυμάτισε σοβαρά κι έναν αστυνομικό εκτός υπηρεσίας που παρακολουθούσε την διάλεξη και προσπάθησε να τον αφοπλίσει, συνελήφθη αμέσως μετά, πριν προλάβει να διαφύγει. Τόσο η ταυτότητα, όσο και το κίνητρό του παραμένουν άγνωστα.
«Έχω μείνει άναυδος και πρέπει να μοιραστώ την θλίψη μου. Για μια ακόμη φορά αναρωτιέται κανείς σε τι κόσμο ζούμε», έγραψε πριν από λίγο στο Twitter ο Πρόεδρος των Φιλελευθέρων (FDP) Κρίστιαν Λίντνερ, προσωπικός φίλος του θύματος, το οποίο ήταν μέλος του FDP.
Ο Ρίχαρντ φον Βάιτσεκερ, στέλεχος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU), διετέλεσε δήμαρχος του Βερολίνου (1981-1984) πριν γίνει ο Ομοσπονδιακός Πρόεδρος της Γερμανίας (1984-1994). Ήταν ο πρώτος Πρόεδρος της ενωμένης Γερμανίας κι ένας από τους πρώτους κορυφαίους γερμανούς αξιωματούχους που εκφράστηκαν δημόσια για τα εγκλήματα των ναζί. Πέθανε το 2015, σε ηλικία 94 ετών.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η οικογένεια ισχυρίζεται ότι η εταιρεία γνώριζε τις προθέσεις του δράστη μέσω ChatGPT
Μεγάλη πλειοψηφία κατά της τροπολογίας με την κυβέρνηση να προτιμά τη διαβούλευση πριν από νέα μέτρα
Η λέξη που δεν σταματούσε να επαναλαμβάνει το αφεντικό στο γραφείο
Αν η Τεχεράνη είχε έτοιμη ατομική βόμβα, θα τη χρησιμοποιούσε εναντίον Ισραήλ και ΗΠΑ, εκτίμησε ο Αμερικανός πρόεδρος
«Ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα αποφασίσει πόσο θα διαρκέσει ο πόλεμος», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας
Τα καύσιμα είναι το δεύτερο μεγαλύτερο έξοδο για τους αερομεταφορείς
Όταν η προσφορά είναι περιορισμένη και η ζήτηση αυξάνεται, η τιμή λειτουργεί ως μηχανισμός κατανομής σπανίων πόρων
Τα ονόματα των πρώτων βραβευθέντων του Ευρωπαϊκού Τάγματος Αξίας, οι οποίοι έχουν συνεισφέρει σημαντικά στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, ανακοινώθηκαν στο Στρασβούργο
Οι ευρωπαϊκές αρχές χαρτογραφούν τις πιθανές διασυνδέσεις του με άλλες τρομοκρατικές δραστηριότητες
Ξεκάθαρο μήνυμα αλληλεγγύης από τον Γιόχαν Βάντεφουλ στη Λευκωσία
Κύμα αεροπορικών επιθέσεων κατά στρατιωτικών εγκαταστάσεων και υπόγειων συγκροτημάτων παραγωγής πυραύλων
Φόβοι για εξάπλωση του πολέμου στον Καύκασο
Τι είναι τελικά αυτοί οι κύκλοι πλοίων που εμφανίζονται πάνω στη στεριά
Η αύξηση των τιμών του πετρελαίου ήρθε σε μια κρίσιμη στιγμή για τη Μόσχα - Το δημοσίευμα του Politico
Οι κρυπτογραφημένες επικοινωνίες στάλθηκαν μετά τον θάνατο του Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ
Στο επίκεντρο η στήριξη 5 εκατομμυρίων ανθρώπων που επλήγησαν από τις εχθροπραξίες
Οι ειδικοί μιλούν για τη Μέση Ανατολή
Με ανώτατη τιμή πωλείται η βενζίνη και το ντίζελ στα πρατήρια καυσίμων
«Είναι το χειρότερο που έχω φάει», είπε δοκιμάζοντας προϊόν
Η Ευρώπη αντιμέτωπη με νέα ενεργειακή καταιγίδα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.