Η Άγκυρα λέει ότι αγόρασε τα ρωσικά συστήματα S-400 για να τα χρησιμοποιήσει, όχι για να τα βάλει στην άκρη.
Η Τουρκία αγόρασε τα πυραυλικά αμυντικά συστήματα S-400 από τη Ρωσία για να τα χρησιμοποιήσει, όχι για να τα βάλει στην άκρη, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Αμυντικής Βιομηχανίας της χώρας Ισμαήλ Ντεμίρ, μερικές ημέρες ύστερα από τις συνομιλίες μεταξύ του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.
Σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN Türk, ο Ισμαήλ Ντεμίρ δήλωσε ότι δεν είναι λογικό για κάποια χώρα να αγοράζει τέτοιου είδους συστήματα απλά και μόνο για να τα βάλει στην άκρη, αλλά πρόσθεσε ότι στόχος των αξιωματούχων της Τουρκίας και των ΗΠΑ πρέπει να είναι η διευθέτηση του ζητήματος. Δήλωσε επίσης ότι δεν θα πάνε στην Τουρκία Ρώσοι ειδικοί για να θέσουν σε λειτουργία τα συστήματα S-400.
Ο Ερντογάν και ο Τραμπ είχαν συνομιλίες στην Ουάσινγκτον την Τετάρτη με στόχο να ξεπεράσουν τις πολλές διαφορές μεταξύ των χωρών τους για διάφορα ζητήματα, από τις επαπειλούμενες κυρώσεις εξαιτίας της προμήθειας των S-400 από την Τουρκία έως τη Συρία. Η Ουάσινγκτον που υποστηρίζει ότι οι S-400 απειλούν τα μαχητικά αεροσκάφη F-35, ανέστειλε τη συμμετοχή της Τουρκίας στο πρόγραμμα συμπαραγωγής του προηγμένου μαχητικού και ακύρωσε τη διμερή σύμβαση για την αγορά τουλάχιστον 100 τέτοιων αεροσκαφών από την Άγκυρα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σπάει το πολυήμερο διαδικτυακό μπλακάουτ στο Ιράν η SpaceX του Έλον Μασκ.
Η δημόσια αυτή σύγκρουση αποτελεί το τελευταίο επεισόδιο σε μια σειρά διαδικτυακών αντιπαραθέσεων ανάμεσα στους δύο γονείς
Άγνωστος ο πραγματικός αριθμός των νεκρών
Έστειλε μήνυμα στήριξης στους διαδηλωτές
Τότε οι έμποροι των παζαριών χρηματοδότησαν απεργίες και κινητοποιήσεις, διακόπτοντας τη ροή χρήματος προς το καθεστώς του Σάχη
Την ανακάλυψε ταχυδρόμος που πήγαινε γράμματα
Και έτσι δημιουργήθηκε ένα μεγάλο χρέος άθελα του
Τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά
Εκτός από τους νεκρούς, 116 άνθρωποι τραυματίστηκαν, αρκετοί εκ των οποίων σοβαρά
Περιορισμένες επιλογές για στρατιωτική δράση
Eν μέσω πολέμου και αναδιάρθρωσης κρίσιμων υπουργείων
Υπό το σκεπτικό ότι πρόκειται για «κομματικό παιχνίδι»
Ξεκάθαρη απάντηση Νίλσεν στον Τραμπ πριν τις συνομιλίες ΗΠΑ–Δανίας–Γροιλανδίας στον Λευκό Οίκο
Δασμοί 25% σε όποια χώρα συναλλάσσεται με την Τεχεράνη
Πολιτική σύγκρουση στην Ισπανία
Άνοιγμα πηγαδιών και αποστολή φορτίων μετά τη στασιμότητα του εμπάργκο των ΗΠΑ
Η υπόθεση έχει ήδη προκαλέσει έντονες αντιδράσεις
Το κοινό νήμα είναι ότι κάθε γενιά βρίσκει τον δικό της λόγο να κατέβει στον δρόμο
Διεθνής κατακραυγή για τη θανατική ποινή-εξπρές
Έχει ακυρώσει όλες τις συναντήσεις με Ιρανούς αξιωματούχους «μέχρι να σταματήσει η παράλογη δολοφονία διαδηλωτών»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.