- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
«Εξέγερση» στα πανεπιστήμια για τον φοιτητή που αυτοπυρπολήθηκε
Ο 22χρονος Γάλλος αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει λόγω χρεών
Αναταραχή στα πανεπιστήμια της Γαλλίας που ξεσηκώθηκαν σε ένδειξη αλληλεγγύης στον 22χρονο φοιτητή που αυτοπυρπολήθηκε λόγω οικονομικών δυσκολιών.
Διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε πολλές πόλεις της Γαλλίας σε ένδειξη αλληλεγγύης στον 22χρονο που αυτοπυρπολήθηκε λόγω των χρεών και των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζει ως φοιτητής.
Ο Ανάς Κ. αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει στη Λιόν την περασμένη Παρασκευή θέλοντας με αυτήν την απεγνωσμένη κίνηση να αναδείξει τις οικονομικές δυσκολίες που έχουν προκαλέσει στους φοιτητές η εκπαιδευτική πολιτική του προέδρου της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν.
Ο φοιτητής που σπουδάζει πολιτικές επιστήμες υπέστη 90% εγκαύματα και σύμφωνα με γαλλικά δημοσιεύματα νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Ο νεαρός άντρας δημοσίευσε στο Facebook ένα μήνυμα λίγες μόλις ώρες πριν αυτοπυρποληθεί την Παρασκευή μπροστά από ένα εστιατόριο πανεπιστημίου στη Λυών. Κατηγόρησε τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, δυο προκατόχους του, την ηγέτη της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν και την Ευρωπαϊκή Ένωση πως «τον δολοφόνησαν».
Λόγω των φοιτητικών κινητοποιήσεων ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ αναγκάστηκε να ακυρώσει την παρουσία σε προγραμματισμένο συνέδριο στο πανεπιστήμιο της Λιλ. Την Τρίτη που ήταν προγραμματισμένη η ομιλία Ολάντ μια ομάδα 50 φοιτητών εισέβαλαν στο αμφιθέατρο και έσκισαν αντίτυπα του βιβλίου του πρώην πρόεδρου.
Στο Παρίσι, στο υπουργείο Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, φοιτητές έγραψαν με σπρέι το σύνθημα «η ανασφάλεια σκοτώνει» ενώ οι σύλλογοι δηλώνουν πως θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια από τις κυρίαρχες μορφές της μεταμοντέρνας αρχιτεκτονικής του τέλους του 20ού αιώνα
Αίσθηση έχει προκαλέσει η δικαστική απόφαση στην Ιταλία
Κατά τη διάρκεια της κλήρωσης του Μουντιάλ του 2026
Τι ερευνά το Υπουργείο Γεωργίας της χώρας
Η πρωταγωνίστρια του Country Ever After πέθανε σε ηλικία 45 ετών από καρκίνο του παχέος εντέρου
Στα όριά του το βρετανικό σύστημα υγείας
Ποιες δυνάμεις αντιδρούν και τι φοβούνται ρυθμιστές, παραγωγοί και ανταγωνιστές
Σκληρή επίθεση κατά της ΕΕ και της μεταναστευτικής πολιτικής
Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αποκάλυψε ο γιος του Αλεσάντρο Κοστακούρτα
Τέθηκε υπό παρακολούθηση για μέρες, μέχρι το πανάκριβο κόσμημα να… επιστρέψει χωρίς ιατρική επέμβαση
Περιορίζονται δραστικά οι πτήσεις εξωτερικού προς το Καράκας
Συνεδριάζει σήμερα δικαστήριο του Παρισίου για την αναστολή λειτουργίας του
Η ιστορία της Emma άνοιξε συζήτηση για τις οργανωμένες κλοπές κινητών στο Λονδίνο και τον ρόλο των social media στην ταυτοποίηση δραστών
Οι ιστορικές αλήθειες και η διατήρηση ενός εθνικού μυθιστορήματος
Συναγερμός στις ιρλανδικές αρχές
Σε δύσκολη θέση ο πρωθυπουργός της χώρας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.