- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
«Ρωγμές στα Boeing 737» της Ryanair - Καθηλώνει τρία αεροσκάφη
Τι αποκαλύπτει ο Guardian που δεν το γνωρίζει το επιβατικό κοινό
Τουλάχιστον τρία Boeing 737 έχει καθηλώσει η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους, Ryanair, εξαιτίας ρωγμών ανάμεσα στο πτερύγιο και την άτρακτο. Τι αποκαλύπτει ο Guardian.
Τουλάχιστον τρία Boeing 737 του στόλου της έχει καθηλώσει η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους, Ryanair, εξαιτίας ρωγμών ανάμεσα στο πτερύγιο και την άτρακτο. Ο Guardian κάνει την εν λόγω αποκάλυψη σε σημερινό δημοσίευμά του επισημαίνοντας ότι το επιβατικό κοινό όφειλε να γνωρίζει αυτήν την πληροφορία.
Ο ιρλανδικός αερομεταφορέας είναι το «τελευταίο θύμα» των ελαττωμάτων που παρουσιάζουν τα Boeing της νέας γενιάς με αποτέλεσμα να έχουν καθηλωθεί παγκοσμίως τουλάχιστον 50 αεροπλάνα από τις 3 Οκτωβρίου.
Αεροπορικές εταιρείες όπως η Qantas της Αυστραλίας και η αμερικανική Southwest έχουν δημοσιοποιήσει το πρόβλημα με τις ρωγμές, ενώ η Ryanair με τον μεγαλύτερο στόλο Boeing 737 στην Ευρώπη αρνείται να αποκαλύψει πόσα αεροπλάνα της έχουν επηρεαστεί.
Οι ειδικοί πάντως δεν θεωρούν ότι η παρουσία των ρωγμών είναι ανησυχητική για την ασφάλεια των πτήσεων. «Η ρωγμή είναι τρομακτική λέξη. Έγινε όμως σε ένα εξάρτημα, ένα πολύ μικρό τμήμα. Η ακεραιότητα της δομής του αεροσκάφους εξαρτάται από πολλά στοιχεία και η οδηγία της Boeing είναι πως δεν χρειάζεται να γίνεται επιτήρηση στο αεροσκάφος πριν από 1.000 κύκλους αεροσκάφους. Έχουν διαβεβαιώσει την Qantas ότι ακόμη κι αν υπάρχει μια ρωγμή σε κάποιο εξάρτημα, είναι ασφαλή για πτήση», δήλωσε η επικεφαλής ασφαλείας της Qantas, Ντέμπι Σλέιντ.
Μετά τα θανατηφόρα δυστυχήματα των Αιθιοπικών αερογραμμών και της Lion air, οι περισσότερες αεροπορικές εταιρείες που είχαν 737 έχουν σταματήσει να τα χρησιμοποιούν.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Παραμένουν όμηροι άλλοι 165
Στα 3 δισ. δολάρια το κόστος ανοικοδόμησης
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Το χρονικό της άγριας δολοφονίας
Όσα είπε σε δημοσιογράφους ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Η Κομισιόν επέβαλε το πρώτο πρόστιμο βάσει του Νόμου για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες
Δεν είναι η πρώτη φορά που επιλέγουν τη δικαστική οδό
Οι οικογενειακές διακοπές που κατέληξαν σε τραγωδία
To ρεκόρ του νεότερου γκραν μετρ στην ιστορία εξακολουθεί να ανήκει στον Αμπιμάνιου Μίσρα, ο οποίος κατέκτησε τον τίτλο σε ηλικία 12 ετών
Εξειδικευμένος ιστότοπος για θέματα τέχνης απέδωσε το περιστατικό στην κακή κατάσταση των σωληνώσεων
Σε εκτενή του συνέντευξη στην εφημερίδα Sunday Times
Το απαξιωτικό σχόλιο που έκανε προ δεκαπέντε ετών ο τότε διευθύνων σύμβουλος της Warner
Δεν ήταν η πρώτη φορά που το ζευγάρι απασχολεί τα social media
Τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία - Δεν συνδέεται με τρομοκρατία το περιστατικό
Αναστάτωση στο βρετανικό αεροδρόμιο - Τι δηλώνει η Μητροπολιτική Αστυνομία
Ο επικίνδυνος ρωσικός γεωπολιτικός επεκτατισμός δεν περιορίζεται στην Ανατολική Ουκρανία
Δημοφιλές νυχτερινό κέντρο τυλίχθηκε στις φλόγες - Οι περισσότεροι εγκλωβίστηκαν στο υπόγειο
Το να αποδίδουμε τη ρωσική επεκτατικότητα στη συμπεριφορά του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και της Ουκρανίας δεν στοιχειοθετεί ισορροπημένο επιχείρημα.
Η συζήτηση άνοιξε επί Φραγκίσκου, έπειτα από σχετικό αίτημα μοναχικών κοινοτήτων το 2016
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.