- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ερωτεύτηκε αλλά προσέβαλε τους πρεσβύτερους της φυλής
Και αυτοί την καταδίκασαν σε ομαδικό βιασμό
Δεκατρείς συλλήψεις πραγματοποίησε η αστυνομία στο κρατίδιο Δυτική Βεγγάλη της Ινδίας σε σχέση με τον ομαδικό βιασμό μιας γυναίκας, ο οποίος φέρεται να διαπράχθηκε κατόπιν εντολής των πρεσβύτερων του χωριού που δεν ενέκριναν την ερωτική της σχέση μ’ έναν άνδρα. Η 20χρονη γυναίκα εισήχθη σε νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση. Τα «ανεπίσημα» λαϊκά δικαστήρια της Ινδίας έχουν καταδικάσει σε θάνατο ζευγάρια των οποίων η σχέση θεωρείται ότι παραβιάζει τους ηθικούς κώδικες της τοπικής κοινωνίας.
Μετά τον ομαδικό βιασμό και το θάνατο τον Δεκέμβριο του 2012 μίας 23χρονης φοιτήτριας μέσα σε λεωφορείο στο Νέο Δελχί η διεθνής κοινότητα «ανακάλυψε» τα σεξουαλικά εγκλήματα στην Ινδία. Υπό την πίεση της διεθνούς κοινής γνώμης και τις μαζικές διαδηλώσεις διαμαρτυρίας η κυβέρνηση ενίσχυσε τους νόμους για τα σεξουαλικά εγκλήματα από τον περασμένο χρόνο. Ωστόσο, η βία και οι διακρίσεις εις βάρος των γυναικών παραμένουν βαθιά ριζωμένες στη συντηρητική, πατριαρχική ινδική οικογένεια. Οι συλληφθέντες ύποπτοι τελούν υπό κράτηση και δεν έκαναν καμία δημόσια δήλωση. Σύμφωνα με την αστυνομία η γυναίκα-θύμα των βιαστών ανήκει στη φυλή Σαντάλ ενώ ο εραστής είναι από άλλο χωριό και ανήκει σε άλλη κάστα. «Το ζευγάρι διατηρούσε σχέση εδώ και πέντε χρόνια. Τη Δευτέρα ο άντρας πήγε στο σπίτι της 20χρονης για να της κάνει πρόταση γάμου. Οι πρεσβύτεροι τον είδαν και αμέσως έστησαν το ‘μαϊμού’ λαϊκό δικαστήριο. Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας είχαν δέσει το ζευγάρι σ’ ένα δέντρο», είπε ο επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας. Και πρόσθεσε ότι ο επικεφαλής του χωριού της γυναίκας επέβαλε πρόστιμο στο ζευγάρι 400 δολαρίων γιατί «διέπραξε το έγκλημα να ερωτευτεί».
Ο άνδρας κατέβαλε το πρόστιμο, αλλά η οικογένεια της γυναίκας δε διέθετε τα χρήματα, είπε η αστυνομία.Τότε ο επικεφαλής του χωριού, ο οποίος μάλιστα είναι μακρινός συγγενής της γυναίκας, διέταξε τον ομαδικό βιασμό της, πρόσθεσε ο Σουντακάρ. Ο επικεφαλής του χωριού φέρεται να είπε στους άνδρες κατοίκους του, «η οικογένειά της δεν μπορεί να πληρώσει, οπότε πηγαίνετε να απολαύσετε το κορίτσι», αναφέρει σε γραπτή της καταγγελία η οικογένεια της 20χρονης. Παρότι ο βιασμός διαπράχτηκε το βράδυ της Δευτέρας, η οικογένεια της γυναίκας βρήκε τη δύναμη να πάει στην αστυνομία το μεσημέρι της Τετάρτης και το βράδυ της ίδιας ημέρας η γυναίκα εισήχθη στο νοσοκομείο.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μίλησε για μία από τις πιο τρομακτικές εμπειρίες της ζωής της,
Τι αναφέρει το δημοσίευμα του Reuters
Ζητά την παρέμβαση της FIFA λίγες ημέρες πριν από την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου
Οι αρχές παίρνουν καταθέσεις από αυτόπτες μάρτυρες και εξετάζουν βίντεο
Ο Εμανουέλ Μακρόν χαιρέτισε μια «μεγάλη κυρία της καρδιάς»
Μια διαφωνία για την Τεχνητή Νοημοσύνη στις οικογενειακές διακοπές, ήταν μοιραία
Νέα ένταση με ιρανικούς βαλλιστικούς πάνω από τον Περσικό σε αντίποινα στις ΗΠΑ
Σχεδόν έναν χρόνο μετά τον θάνατο του θρυλικού παλαιστή - Oι ισχυρισμοί περί ιατρικής αμέλειας
Η διαδικασία «θερμικής διαφυγής» στις μπαταρίες λιθίου μπορεί να προκαλέσει ακραίες θερμοκρασίες
Στο μικροσκόπιο των αρχών παλαιότερες καταγγελίες εις βάρος του υπόπτου, που φέρεται να σχετίζονται με υποθέσεις κακοποίησης ανηλίκων
Είναι η τρίτη εκλογική αναμέτρηση μέσα σε 16 μήνες
Ο στενός φίλος του ζευγαριού αποκάλυψε τι συμβαίνει μακριά από τις κάμερες και γιατί «κανείς δεν το μαθαίνει»
Σοβαρές ελλείψεις σε καύσιμα, τρόφιμα και φάρμακα
Εξαπέλυσε πυραύλους και drones, στο στόχαστρο και δεξαμενόπλοια στα Στενά του Ορμούζ
Η περίπτωση του 17χρονου που συνελήφθη στην Ολλανδία
Σε πρόσφατη συνέντευξή της η πρώην καγκελάριος κάνει απολογισμό της θητείας της
Η Ντάουνινγκ Στριτ καταγγέλλει «προσπάθειες παρέμβασης» από την Ουάσιγκτον
Η επιχείρηση εξελίχθηκε υπό δύσκολες συνθήκες στη ζώνη έρευνας και διάσωσης της Τουρκίας
Το περιστατικό καταγράφηκε σε βίντεο και γρήγορα έγινε viral
«Αχρείαστο το Γραφείο του Διευθυντή Εθνικών Πληροφοριών», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.