Κοσμος

Ουάσινγκτον: Υπό το μηδέν διαμαρτυρία κατά των αμβλώσεων

Φωτογραφίες με έμβρυα και νεογνά και με σύνθημα: «Σταματήστε να σκοτώνετε τα μωρά»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
59194-118068.jpg

Αψηφώντας τις χαμηλές θερμοκρασίες, χιλιάδες άνθρωποι πραγματοποίησαν την Τετάρτη πορεία διαμαρτυρίας στους δρόμους της Ουάσινγκτον, κατά των αμβλώσεων. Με το σύνθημα «Πορεία για τη Ζωή» πολίτες από όλη τη χώρα έλαβαν μέρος στην μεγάλη εκδήλωση που πραγματοποιείται κάθε χρόνο, στην επέτειο της απόφασης του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ, το 1973, να κρίνει ότι το δικαίωμα των γυναικών να αποφασίζουν για την έκτρωση προστατεύεται από το απόρρητο του Αμερικανικού Συντάγματος.

Κρατώντας φωτογραφίες με έμβρυα και νεογνά, και αφίσες με τις επιγραφές «προστασία της ζωής» και «Σταματήστε να σκοτώνετε τα μωρά», οικογένειες, μαθητικές ομάδες, εκκλησιαστικές οργανώσεις και πολιτικοί πού τάσσονται ανοιχτά κατά των αμβλώσεων, συμμετείχαν στο «κύμα» που οδηγούσε κατά μήκος της Washington National Mall στο Ανώτατο Δικαστήριο, που βρίσκεται πίσω από το Καπιτώλιο. Χαιρετισμό στους διαδηλωτές έστειλε και ο πάπας Φραγκίσκος μέσω twitter. «Ενώνω τις προσευχές μου με την Πορεία για τη Ζωή στην Ουάσιγκτον. Είθε ο Θεός να μας βοηθήσει να σεβόμαστε τις ζωές, ιδίως των πιο ευάλωτων» ανέφερε στο μήνυμά του.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, υποστηρικτής του δικαιώματος των γυναικών να επιλέγουν μεταξύ της άμβλωσης ή της συνέχισης της εγκυμοσύνης, τίμησε την 41η επέτειο από την ιστορική δικαστική απόφαση, επιβεβαιώνοντας τη δέσμευσή του «για την προστασία της ασφάλειας των γυναικών, την οικονομικά προσιτή υγειονομική περίθαλψη και του συνταγματικού δικαιώματος στην ιδιωτική ζωή, συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος στην αναπαραγωγική ελευθερία», ενώ δεσμεύθηκε παράλληλα να υποστηρίξει τις προσπάθειες να μειωθεί ο αριθμός των ακούσιων περιπτώσεων εγκυμοσύνης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ