Κοσμος

Ο Τραμπ παρασημοφόρησε με photoshop τον σκύλο -ήρωα

Η φωτογραφία που προκάλεσε ποικίλα σχόλια

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
trump1
Ο Τραμπ παρασημοφορεί τον σκύλο -ήρωα της επιχείρησης κατά του Μπαγκντάντι / Twitter

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανέβασε στο Twitter μία φωτοσοπαρισμένη φωτογραφία με τον σκύλο που συμμετείχε στην επιχείρηση εναντίον του Μπαγκντάντι.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter μία φωτοσοπαρισμένη φωτογραφία στην οποία φαίνεται να παρασημοφορεί με μετάλλιο-πατουσάκι τον σκύλο που πήρε μέρος στην εξόντωση του Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι στη Συρία.

Ο σκύλος συμμετείχε με επίλεκτη μονάδα του αμερικανικού στρατού στην επίθεση εναντίον του αρχηγού της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος. Μάλιστα κατά τη διάρκεια της εφόδου το ζώο τραυματίστηκε ελαφρά αλλά πλέον ανέρρωσε πλήρως. Παρόλα αυτά οι αμερικανικές αρχές δεν αποκάλυψαν το όνομα του σκύλου .

«Δεν θα δώσουμε προς το παρόν στη δημοσιότητα φωτογραφίες ούτε το όνομα του σκύλου… για να προστατεύσουμε την ταυτότητά του» είχε πει ο αρχηγός του γενικού επιτελείου στρατού των ΗΠΑ Μαρκ Μίλεϊ.

Λίγο μετά όμως ο Ντόναλντ Τραμπ δημοσίευσε στο Twitter, μια φωτογραφία του ζώου, με τη γλώσσα του έξω και με ένα χακί λουρί, ενώ σήμερα ακολούθησε η ψεύτικη φωτογραφία στην οποία φαίνεται να παρασημοφορεί το ζώο. «Αμερικανός ήρωας» είναι το σχόλιο που συνοδεύει τη φωτοσοπαρισμένη φωτογραφία.

 

 

Σύμφωνα με το USA Today η αρχική φωτογραφία προέρχεται από το Associated Press και από παρασημοφόρηση βετεράνου του Βιετνάμ από τον πρόεδρο των ΗΠΑ το 2017.

Φυσικά, η φωτογραφία έχει ήδη προκαλέσει πλήθος σχολίων μεταξύ των χρηστών των κοινωνικών δικτύων με κάποιους να στέκονται στο γεγονός ότι χρησιμοποίησε φωτογραφία ήρωα πολέμου και άλλους να σχολιάζουν το κακό αποτέλεσμα στο φώτοσοπ.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ