- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Μεξικό: 15 νεκροί σε ανταλλαγή πυρών αστυνομικών με ενόπλους
Επρόκειτο για τη δεύτερη μαζική σφαγή στη χώρα σε ισάριθμες ημέρες
15 άνθρωποι σκοτώθηκαν χθες Τρίτη, στη νότια Πολιτεία Γκερέρο του Μεξικού, σε ανταλλαγή πυρών μεταξύ στρατιωτικών και εκτελεστών των καρτέλ ναρκωτικών.
Τουλάχιστον 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν χθες Τρίτη σε ανταλλαγή πυρών μεταξύ στρατιωτικών και ενόπλων στη νότια Πολιτεία Γκερέρο του Μεξικού, ανακοίνωσαν οι πολιτειακές αρχές.
Επρόκειτο για τη δεύτερη μαζική σφαγή στη χώρα σε ισάριθμες ημέρες. Νωρίτερα χθες, ο μεξικανός πρόεδρος Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ υπεραμύνθηκε της στρατηγικής της κυβέρνησής του για τη δημόσια ασφάλεια και επέρριψε ευθύνες στις προηγούμενες κυβερνήσεις για το χρόνιο πρόβλημα της βίας στη χώρα, μία ημέρα μετά τη δολοφονία 13 αστυνομικών όταν έπεσαν σε ενέδρα αγνώστων που οι αρχές ανέφεραν πως ήταν εκτελεστές των καρτέλ των ναρκωτικών.
Η επίθεση εναντίον των αστυνομικών προκαλεί «μεγάλη θλίψη», είπε ο Λόπες Ομπραδόρ, αλλά επέμεινε ότι η πολιτική του, που προβλέπει υψηλότερες δαπάνες για την ασφάλεια και προσπάθειες αντιμετώπισης των γενεσιουργών αιτίας της βίας, θα αποφέρει καρπούς. «Είμαι αισιόδοξος ότι θα εξασφαλίσουμε ειρήνη (...). Έχουμε αφοσιωθεί σε αυτό το πρόβλημα, το οποίο [προηγούμενες κυβερνήσεις] επέτρεψαν να πάρει διαστάσεις. [Όμως] έχουμε νέο μοντέλο για την ασφάλεια τώρα», διαβεβαίωσε ο κεντροαριστερός πρόεδρος. Ο αριθμός των ανθρωποκτονιών στο Μεξικό έφθασε σε επίπεδο χωρίς προηγούμενο το 2018 και το θλιβερό ρεκόρ οδεύει να καταρριφθεί φέτος, θέτοντας τον Λόπες Ομπραδόρ υπό ολοένα μεγαλύτερη πίεση.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια από τις κυρίαρχες μορφές της μεταμοντέρνας αρχιτεκτονικής του τέλους του 20ού αιώνα
Αίσθηση έχει προκαλέσει η δικαστική απόφαση στην Ιταλία
Κατά τη διάρκεια της κλήρωσης του Μουντιάλ του 2026
Τι ερευνά το Υπουργείο Γεωργίας της χώρας
Η πρωταγωνίστρια του Country Ever After πέθανε σε ηλικία 45 ετών από καρκίνο του παχέος εντέρου
Στα όριά του το βρετανικό σύστημα υγείας
Ποιες δυνάμεις αντιδρούν και τι φοβούνται ρυθμιστές, παραγωγοί και ανταγωνιστές
Σκληρή επίθεση κατά της ΕΕ και της μεταναστευτικής πολιτικής
Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αποκάλυψε ο γιος του Αλεσάντρο Κοστακούρτα
Τέθηκε υπό παρακολούθηση για μέρες, μέχρι το πανάκριβο κόσμημα να… επιστρέψει χωρίς ιατρική επέμβαση
Περιορίζονται δραστικά οι πτήσεις εξωτερικού προς το Καράκας
Συνεδριάζει σήμερα δικαστήριο του Παρισίου για την αναστολή λειτουργίας του
Η ιστορία της Emma άνοιξε συζήτηση για τις οργανωμένες κλοπές κινητών στο Λονδίνο και τον ρόλο των social media στην ταυτοποίηση δραστών
Οι ιστορικές αλήθειες και η διατήρηση ενός εθνικού μυθιστορήματος
Συναγερμός στις ιρλανδικές αρχές
Σε δύσκολη θέση ο πρωθυπουργός της χώρας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.