- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μεξικό: 15 νεκροί σε ανταλλαγή πυρών αστυνομικών με ενόπλους
Επρόκειτο για τη δεύτερη μαζική σφαγή στη χώρα σε ισάριθμες ημέρες
15 άνθρωποι σκοτώθηκαν χθες Τρίτη, στη νότια Πολιτεία Γκερέρο του Μεξικού, σε ανταλλαγή πυρών μεταξύ στρατιωτικών και εκτελεστών των καρτέλ ναρκωτικών.
Τουλάχιστον 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν χθες Τρίτη σε ανταλλαγή πυρών μεταξύ στρατιωτικών και ενόπλων στη νότια Πολιτεία Γκερέρο του Μεξικού, ανακοίνωσαν οι πολιτειακές αρχές.
Επρόκειτο για τη δεύτερη μαζική σφαγή στη χώρα σε ισάριθμες ημέρες. Νωρίτερα χθες, ο μεξικανός πρόεδρος Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ υπεραμύνθηκε της στρατηγικής της κυβέρνησής του για τη δημόσια ασφάλεια και επέρριψε ευθύνες στις προηγούμενες κυβερνήσεις για το χρόνιο πρόβλημα της βίας στη χώρα, μία ημέρα μετά τη δολοφονία 13 αστυνομικών όταν έπεσαν σε ενέδρα αγνώστων που οι αρχές ανέφεραν πως ήταν εκτελεστές των καρτέλ των ναρκωτικών.
Η επίθεση εναντίον των αστυνομικών προκαλεί «μεγάλη θλίψη», είπε ο Λόπες Ομπραδόρ, αλλά επέμεινε ότι η πολιτική του, που προβλέπει υψηλότερες δαπάνες για την ασφάλεια και προσπάθειες αντιμετώπισης των γενεσιουργών αιτίας της βίας, θα αποφέρει καρπούς. «Είμαι αισιόδοξος ότι θα εξασφαλίσουμε ειρήνη (...). Έχουμε αφοσιωθεί σε αυτό το πρόβλημα, το οποίο [προηγούμενες κυβερνήσεις] επέτρεψαν να πάρει διαστάσεις. [Όμως] έχουμε νέο μοντέλο για την ασφάλεια τώρα», διαβεβαίωσε ο κεντροαριστερός πρόεδρος. Ο αριθμός των ανθρωποκτονιών στο Μεξικό έφθασε σε επίπεδο χωρίς προηγούμενο το 2018 και το θλιβερό ρεκόρ οδεύει να καταρριφθεί φέτος, θέτοντας τον Λόπες Ομπραδόρ υπό ολοένα μεγαλύτερη πίεση.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι ειδικοί μιλούν για τη Μέση Ανατολή
Με ανώτατη τιμή πωλείται η βενζίνη και το ντίζελ στα πρατήρια καυσίμων
«Είναι το χειρότερο που έχω φάει», είπε δοκιμάζοντας προϊόν
Η Ευρώπη αντιμέτωπη με νέα ενεργειακή καταιγίδα
Η ρητορική των ηγετών, οι μεταβαλλόμενοι στόχοι και η αβεβαιότητα για τη διάρκεια των συγκρούσεων
Η δράση του αποτυπώνεται σε νέο ντοκιμαντέρ
Οι ΗΠΑ έπληξαν σε δέκα ημέρες πάνω από 5.000 στόχους
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Ποιες είναι οι επιλογές που εξετάζουν οι ΗΠΑ
Ο 56χρονος νέος ανώτατος ηγέτης της χώρας δεν έχει πραγματοποιήσει ακόμη δημόσια εμφάνιση ή ομιλία
Οι θεωρίες συνωμοσίας και η καταδίκη
Eίχαν αρνηθεί να τραγουδήσουν τον εθνικό ύμνο σε αγώνα ποδοσφαίρου και θεωρήθηκαν «προδότριες»
Δημοσίευμα αναφέρει ότι ο Τραμπ θα στήριζε εξόντωση του νέου ανώτατου ηγέτη του Ιράν
Μία ώρα διήρκεσε η συνομιλία Τραμπ - Πούτιν για τον πόλεμο στο Ιράν και τη διπλωματική λύση
Οι κασέτες αποκάλυψαν τον ρόλο του Νίξον στην προσπάθεια συγκάλυψης
Yποστηρίζοντας ότι οι αμερικανικές δυνάμεις βρίσκονται πολύ μπροστά από το αρχικό χρονοδιάγραμμα
Την ίδια ώρα ο τραγουδιστής βρίσκεται εκ νέου αντιμέτωπος με κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση
Ιδιαίτερα επικίνδυνες θεωρούνται οι λεγόμενες «υγρές» BBL
Ο Τούρκος πρόεδρος προειδοποίησε την Τεχεράνη για τις «λανθασμένες και προκλητικές ενέργειες»
Παρέμβαση Τραμπ για τις Ιρανές ποδοσφαιρίστριες - Καλεί την Αυστραλία να τους δώσει άσυλο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.