- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Κρεμλίνο: Δεν σκεφτόμαστε να εμπλακούμε με την Τουρκία στη Συρία
«Δεν θα θέλαμε καν να σκεφτούμε μια τέτοια εκδοχή»
Μόσχα και Άγκυρα βρίσκονται σε επαφή για την επιχείρηση στη Συρία, δηλώνει το Κρεμλίνο.
Ο εκπρόσωπος τύπου του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε σήμερα ότι η ρωσική και η τουρκική κυβέρνηση βρίσκονται σε επαφή όσον αφορά στην τουρκική επιχείρηση στη Συρία.
«Επαφές μεταξύ της ρωσικής και τουρκικής κυβέρνησης υπάρχουν» δήλωσε ο Πεσκόφ στους δημοσιογράφους, υπενθυμίζοντας την πρόσφατη τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καθώς και τις επαφές μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών των δύο χωρών. «Υπάρχουν επίσης δίαυλοι επικοινωνίας μεταξύ των στρατιωτικών» επεσήμανε ο Πεσκόφ, αρνούμενος ωστόσο να επεκταθεί σε λεπτομέρειες που αφορούν συμφωνηθέντα μεταξύ δύο πλευρών.
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου δήλωσε ότι «υπήρξαν επαφές, υπήρξαν συγκεκριμένες συμφωνίες», «αλλά δεν μπορώ να προσθέσω τίποτα περισσότερο επ’ αυτού» και αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες, υπήρξαν συνομιλίες μεταξύ του προέδρου της Συρίας Μπασάρ Άσαντ και των Κούρδων.
Ο Πεσκόφ είπε ότι «δεν υπάρχει κάποιο νέο στοιχείο στη ρωσική προσέγγιση του ζητήματος αυτού (στη Συρία-σ.σ), τονίζοντας ότι «Μόλις άρχιζε η επιχείρηση αυτή, στα πιο διαφορετικά επίπεδα, η ρωσική πλευρά επισήμαινε ότι ήταν κατηγορηματικά αντίθετη με οποιεσδήποτε ενέργειες, που θα ήταν σε θέση να παρεμποδίσουν την διαδικασία της πολιτικής διευθέτησης στη Συρία και να προκαλέσουν ένταση σ’ αυτή την χώρα» και «αυτή η θέση δεν άλλαξε στο ελάχιστο, είναι συνεπής και την γνωρίζουν όλοι καλά».
Στο ερώτημα αν υπάρχει το ενδεχόμενο η Ρωσία να εμπλακεί στρατιωτικά με την Τουρκία στη Συρία, ο Ντμίτρι Πεσκόφ, είπε ότι «δεν θα θέλαμε καν να σκεφτούμε μια τέτοια εκδοχή», προσθέτοντας ότι «γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο υπάρχουν δίαυλοι μεταξύ των στρατιωτικών μας».
Στο δε ερώτημα, δεν είναι καιρός η Τουρκία να εγκαταλείψει τη Συρία, δεδομένου ότι έχει επιτευχθεί ο στόχος κατά της τρομοκρατίας, ο Πεσκόφ είπε δεν μπορεί να απαντήσει στο ερώτημα αυτό και «οι μόνοι που μπορούν να το κάνουν είναι στρατιωτικοί».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η αστάθεια και οι εξωτερικές παρεμβάσεις παραμένουν σοβαρά - και άλυτα - προβλήματα
Το πλοίο φαίνεται πως ήταν κωπήλατο
Η υπόθεση αφορούσε τη Σάντι Πέγκι, νοσηλεύτρια στη Σκωτία
Η εταιρία του γαμπρού του Ντόναλντ Τραμπ συμμετέχει στην προσφορά 108 δισ. δολαρίων
Θα συναντηθούν με στόχο να συζητήσουν την επόμενη φάση του σχεδίου για τη Γάζα
Για τα κινηματογραφικά και streaming assets του
Η απόφαση ελήφθη έπειτα από παράπονα
Πιέζουν οι ΗΠΑ, κρίσιμη συνάντηση με Ευρωπαίους ηγέτες στο Λονδίνο
Με ύψος 1,73 μέτρα και βάρος 75 κιλά, το T800 προσφέρει έως και πέντε ώρες αυτονομίας
Σχεδόν 2.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει λόγω της ασθένειας από τον Ιανουάριο
Τα επόμενα βήματα για κατάπαυση του πυρός εν μέσω πιέσεων από την Ουάσινγκτον
Ο νεαρός έβαλε τέλος στη ζωή του το 2012
Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής αναφορές για ζημιές ή τραυματίες
«Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε κάτι τέτοιο», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν αξιωματούχοι της τρομοκρατικής οργάνωσης
Η μετάβαση παραμένει εύθραυστη, προειδοποιεί ο ΟΗΕ
Στα social media εμφανίστηκαν ειρωνικές μετονομασίες όπως «Cloud Supremacy» και «Cloud Nationalism»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.