Κοσμος

Ο Τραμπ απειλεί με αυστηρές κυρώσεις την Τουρκία -Nέα tweets

«Μείνετε συντονισμένοι!», λέει ο Αμερικανός πρόεδρος

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
trump-donald
Ντόναλντ Τραμπ © EPA/Andrew Harrer

Νέες αναρτήσεις του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμ. Απειλεί με ισχυρές κυρώσεις την Τουρκία. «Το Υπουργείο Οικονομικών είναι έτοιμο»

Με αυστηρές κυρώσεις απειλεί την Τουρκία ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για την στρατιωτική της επιχείρηση στη Βορειοανατολική Συρία, δηλώνοντας ότι το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών σε μεγάλο βαθμό είναι έτοιμο και ότι  για το θέμα υπάρχει διακομματική συναίνεση.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ αποκάλυψε ότι βρίσκεται σε συνεννόηση με τον στενό συνεργάτη του στο Κογκρέσο Ρεπουμπλικάνο Γερουσιαστή Λίντσεϊ Γκρέιαμ, αλλά και την πλευρά των Δημοκρατικών για την επιβολή κυρώσεων. Σημειώνεται ότι ο Γκρέιαμ είχε διαφωνήσει με την απόφαση του Τραμπ για αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από τη ΒΑ Συρία.

«Εργαζόμαστε με τον Λίντσεϊ Γκρέιαμ, και πολλά μέλη του Κογκρέσου, συμπεριλαμβανομένων των Δημοκρατικών, για την επιβολή ισχυρών κυρώσεων στην Τουρκία. Το Υπουργείο Οικονομικών είναι έτοιμο, μπορεί να χρειαστεί πρόσθετη νομοθεσία. Υπάρχει μεγάλη συναίνεση για αυτό. Η Τουρκία ζήτησε να μην γίνει κάτι τέτοιο. Μείνετε συντονισμένοι!», ανέφερε χαρακτηριστικά στο Twitter ο αμερικανός πρόεδρος.

 

 

Σε άλλη ανάρτησή του του ο Αμερικανός πρόεδρος αναφέρθηκε στην απόφασή του να αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα. «Πολύ έξυπνο να μην συμμετέχεις στις έντονες μάχες κατά μήκος των τουρκικών συνόρων, για αλλαγή. Εκείνοι που μας πήγαν λανθασμένα στους πολέμους της Μέσης Ανατολής εξακολουθούν να πιέζουν να πολεμήσουν. Δεν έχουν ιδέα τι κακή απόφαση έχουν πάρει. Γιατί δεν ζητούν κήρυξη πολέμου;

 

 

Ο Τραμπ έγραψε ακόμη: «Θυμάστε πριν από δύο χρόνια όταν το Ιράκ θα πολεμούσε τους Κούρδους σε ένα άλλο μέρος της Συρίας; Πολλοί άνθρωποι ήθελαν να αγωνιστούμε με τους Κούρδους εναντίον του Ιράκ, με το οποίο μόλις είχαμε πολεμήσει. Είπα όχι, και οι Κούρδοι άφησαν τον αγώνα, δύο φορές. Τώρα το ίδιο συμβαίνει με την Τουρκία. Οι Κούρδοι και η Τουρκία μάχονται εδώ και πολλά χρόνια. Η Τουρκία θεωρεί το ΡΚΚ τους χειρότερους τρομοκράτες όλων. Άλλοι μπορεί να θέλουν να έρθουν και να πολεμήσουν για τη μία ή την άλλη πλευρά. Αφήστε τους! Παρακολουθούμε προσεκτικά την κατάσταση. Ατελείωτοι Πόλεμοι!».

 

 

Σημειώνεται ότι Κουρδικές δυνάμεις στη Συρία κάλεσαν το Σάββατο την Ουάσινγκτον «να αναλάβει τις ηθικές της ευθύνες» και «να τηρήσει τις υποσχέσεις της», την ώρα που οι ΗΠΑ κατηγορούνται ότι εγκατέλειψαν τους Κούρδους συμμάχους τους αποσύροντας τις αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις και επιτρέποντας την έναρξη της τουρκικής επίθεσης.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ