- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ισπανία: Αυξάνει τις συντάξεις εν όψει εκλογών ο Σάντσεθ
Και υπόσχεται σειρά φιλολαϊκών μέτρων, εφόσον σχηματίσει κυβέρνηση, συμπεριλαμβανομένης και της αύξησης του κατώτατου μισθού
Ο Πέδρο Σάντσεθ αυξάνει τις συντάξεις και υπόσχεται αύξηση του κατώτατου μισθού εν όψει των βουλευτικών εκλογών της 10ης Νοεμβρίου.
Αύξηση των συντάξεων τον Δεκέμβριο, σε επίπεδα σύμφωνα με το πραγματικό ύψος του κατά κεφαλήν εισοδήματος, υποσχέθηκε ο υποψήφιος του Σοσιαλιστικού Κόμματος (PSOE) στις ισπανικές εκλογές της 10ης Νοεμβρίου και απερχόμενος πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ, σε κομματική εκδήλωση, κατά την οποία παρουσίασε το προεκλογικό του πρόγραμμα.
Παράλληλα, ο Σάντσεθ ανακοίνωσε άλλα 35 μέτρα κοινωνικού χαρακτήρα, ως «πρόγευση» του συνολικού κυβερνητικού προγράμματος του κόμματός του. Από τα μέτρα αυτά ξεχωρίζουν η νέα αύξηση του κατώτατου μισθού και η κατάργηση ορισμένων από τα πιο αντιεργατικά μέτρα της εργατικής μεταρρύθμισης. Παράλληλα, παρέκαμψε κάθε αναφορά στην αύξηση φόρων, στο πλαίσιο της πολιτικής στρατηγικής που το PSOE έχει υιοθετήσει τις τελευταίες ημέρες, περιλαμβάνοντας και την αλλαγή στον τόνο όσον αφορά το θέμα της Καταλονίας.
Στα μέτρα που ανακοίνωσε την Τρίτη ο Σάντσεθ, οι κυρίως επωφελούμενοι είναι οι συνταξιούχοι, καθώς ο σοσιαλιστής ηγέτης υποσχέθηκε πως η αύξηση θα ισχύσει από τον Δεκέμβριο, ακόμη και εάν δεν έχει σχηματιστεί κυβέρνηση και ο ίδιος είναι υπηρεσιακός πρωθυπουργός. Η αύξηση αφορά ένα ποσοστό 0,25% και στη βάση της σημερινής κατώτατης σύνταξης (που είναι 1.140 ευρώ), αντιστοιχεί σε 2,85 ευρώ επί του ποσού.
Επίσης, αυξήσεις ανακοίνωσε ο Σάντσεθ και στον προϋπολογισμό των αυτόνομων Περιφερειών, ανακοινώνοντας πως τελειοποιεί τον μηχανισμό για την εκταμίευση αυτών των 5 δισ. ευρώ, παρά τις επικρίσεις της αντιπολίτευσης που θεωρεί το μέτρο αυτό και τον χρόνο της ανακοίνωσής του ως καθαρά ψηφοθηρικό.
Μεταξύ των άλλων μέτρων που ανακοίνωσε ο απερχόμενος πρωθυπουργός περιλαμβάνονται η αποποινικοποίηση της πορνείας, η νομοθετική ρύθμιση της ευθανασίας, η κατάργηση του πάγιου τέλους στις παροχές υγείας, η νέα εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, η σύσταση μίας αρχής για την προστασία των πελατών στις χρηματοοικονομικές συναλλαγές, τα μέτρα για την καταπολέμηση της διαφθοράς, τη δημιουργία περιφερειακών συμβουλίων για τη διαπίστωση της εφαρμογής του προεκλογικού προγράμματος και τη σταδιακή κατάργηση του νόμου για τη λογοκρισία στην κάλυψη ορισμένων ειδήσεων που αφορούν τις αστυνομικές και τις δυνάμεις καταστολής (νόμος «φίμωτρο»).
Ο Σάντσεθ επανέλαβε πως το PSOE παρουσιάζεται με ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για τη χώρα και την κυβέρνηση, ενώ κατηγόρησε τις άλλες πολιτικές δυνάμεις πως κατεβαίνουν στις εκλογές με μόνο πρόγραμμα την αντίδραση στην απερχόμενη κυβέρνηση.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι ειδικοί μιλούν για τη Μέση Ανατολή
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Ο 56χρονος ηγέτης του Ιράν έχει χάσει τουλάχιστον το ένα από τα δύο πόδια του
Πάνω από 11 δισ. δολάρια σε λιγότερο από μία εβδομάδα και ο πόλεμος εξαντλεί όπλα και πόρους
Δύο διπλωμάτες από πρεσβείες σε Κοπεγχάγη και Καμπέρα εγκαταλείπουν τις θέσεις τους ζητώντας άσυλο
Ο Γκρέγκορι Μικς κάλεσε τον Ερντογάν «να αλλάξει άμεσα πορεία»
Συναγερμός στο Γουέστ Μπλούμφιλντ με αυτοκίνητο να πέφτει στη συναγωγή Temple Israel και να ακολουθούν πυροβολισμοί
Η μήνυση αφορά παραβίαση εμπορικού σήματος και παραπλάνηση πελατών
Γιατί κατεβαίνουν μέχρι τα σπίτια οι αρκούδες στην Ιαπωνία;
Όσα δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών του Ιράν,
Ο επικεφαλής του Συμβουλίου Ασφαλείας του Ιράν απαντά στις απειλές Τραμπ για το ηλεκτρικό δίκτυο
Περίπου 660 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Μεσόγειο τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο
Το Ιράν έχει ποντίσει περίπου 12 νάρκες στα Στενά του Ορμούζ
Έρευνα δείχνει το κόμμα του Νigel Farage πρώτο σε γκέι και αμφιφυλόφιλους άνδρες, παρά τις αντι-LGBTQ πολιτικές του κόμματος
Η συγκλονιστική ιστορία που έφερε στο προσκήνιο η πρώην σύζυγός του ηθοποιού του Grey’s Anatomy, Ρεμπέκα Γκέιχαρτ
«Είμαστε ανίκητοι», γράφει η ανάρτηση στο Χ
Ο ισραηλινός στρατός καλεί κατοίκους στη συνοικία Μπασούρα να απομακρυνθούν πριν από επιχείρηση
Τέσσερις ημέρες μετά τον διορισμό του, ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ μίλησε μόνο γραπτώς - Και τα ερωτήματα παραμένουν
Ματωμένα πτερύγια όρκας ξεβράστηκαν σε παραλία - Τι αποκαλύπτει νέα έρευνα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.