- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Ορισμένοι τραυματίες, από τη βομβιστική επίθεση κατά στρατιωτικού οχήματος στην πόλη Τζαλαλαμπάντ του Αφγανιστάν, είναι σε κρίσιμη κατάσταση.
Τουλάχιστον δέκα πολίτες, ανάμεσά τους ένα παιδί, έχασαν τη ζωή τους σήμερα στην πόλη Τζαλαλαμπάντ, στο ανατολικό Αφγανιστάν, από έκρηξη βόμβας στόχος της οποίας ήταν να πλήξει μικρό λεωφορείο που μετέφερε νεοσύλλεκτους των υπηρεσιών ασφαλείας, ανακοίνωσαν οι αρχές.
"Η βόμβα ήταν τοποθετημένη πάνω σε μοτοσικλέτα. Δυστυχώς δέκα πολίτες, εκ των οποίων ένα παιδί, σκοτώθηκαν και 27 τραυματίστηκαν", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Αταουλάχ Κογιάνι, εκπρόσωπος του κυβερνήτη της επαρχίας Νανγκαρχάρ. Οι πληροφορίες αυτές επιβεβαιώθηκαν από το υπουργείο Εσωτερικών.
Ορισμένοι από τους τραυματίες είναι σε κρίσιμη κατάσταση., είπε ο Σοχράμπ Καντερί, μέλος του επαρχιακού συμβουλίου της Νανγκαρχάρ.
Η επίθεση, για την οποία δεν έχει γίνει ακόμη ανάληψη ευθύνης, σημειώθηκε το απόγευμα. Ωστόσο, οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους έχουν πραγματοποιήσει σειρά επιθέσεων αυτοκτονίας και βομβιστικών επιθέσεων εναντίον κυβερνητικών υπηρεσιών, σχολείων και ανθρωπιστικών οργανώσεων τα τελευταία χρόνια στη Τζαλαλαμπάντ.
Οι αρχές δεν έδωσαν κανένα στοιχείο ή απολογισμό σε σχέση με τους νεοσύλλεκτους. Η πληροφόρηση που αφορά στρατιωτικές απώλειες γίνεται συνήθως χωριστά.
Η επίθεση πραγματοποιήθηκε κατά την 18η επέτειο της αμερικανικής στρατιωτικής επέμβασης στο Αφγανιστάν, κατά την οποία εκδιώχθηκαν οι Ταλιμπάν από την εξουσία μερικές εβδομάδες αργότερα. Εκτοτε η σύγκρουση σταμάτησε. Οι Ταλιμπάν και οι ΗΠΑ πραγματοποιούσαν ακόμη και πρόσφατα διαπραγματεύσεις για την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη χώρα και τον τερματισμό του 18ετούς πολέμου, οι οποίες διακόπηκαν από τον Ντόναλντ Τραμπ.
Ο πρώτος εχθρός των Ταλιμπάν παραμένει ο εθνικός αφγανικός στρατός και οι δυνάμεις της αστυνομίας. Η πόλη της Τζαλαλαμπάντ, κοντά στα σύνορα με τον Πακιστάν, όπου η παρουσία των Ταλιμπάν είναι μεγάλη, αποτελεί συχνά τον τόπο επιθέσεων.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στη Γαλλία το ποσοστό ανήλθε στο 55%
Χιλιάδες κρατούμενοι με την κατηγορία της «εχθρότητας» προς τον Θεό
Eρωτήματα για την κατάσταση της υγείας του προκαλούν οι εικόνες από το Νταβός
Ρυθμιζόμενα ενοίκια, πολεοδομικό μονοπώλιο και είκοσι χρόνια αναμονής για ένα ενοίκιο στη Στοκχόλμη
Συγκλονίζουν το Ηνωμένο Βασίλειο οι αποκαλύψεις
Η κρίση της Γροιλανδίας λειτούργησε ως καταλύτης για μια ιστορική στροφή στρατηγικής αυτονομίας της ΕΕ
Βερολίνο και Ρώμη αναζητούν κοινό ευρωπαϊκό βηματισμό απέναντι σε ΗΠΑ, δασμούς και εσωτερικές διαφωνίες
Επιφυλακτικοί οι Ευρωπαίοι ηγέτες
«Μαρκ, να θυμάσαι ότι ο Καναδάς ζει χάρη στις ΗΠΑ», λέει ο πρόεδρος των ΗΠΑ
«Τι έπρεπε να κάνουν; Να αφήσουν ένα παιδί πέντε ετών να πεθάνει από το κρύο;» διερωτήθηκε
Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
Πώς από ένα ταψάκι κέικ έγινε ένα από τα διασημότερα παιχνίδια στον κόσμο
Η άλλη ευρωπαϊκή χώρα που έχει ενταχθεί είναι η Ουγγαρία
Ειρωνεία στα social media μετά την παραδοχή του Τσέχου πρωθυπουργού για ακριβή υδρόγειο και γεωπολιτικά σχόλια
Μελέτη της Greenpeace αποκαλύπτει ακραία συγκέντρωση αγροτικών επιδοτήσεων σε έξι χώρες της ΕΕ
Γροιλανδία: «Κόκκινη γραμμή» η κυριαρχία – Άγνοια για όσα συζήτησαν Τραμπ και Ρούτε
Ο πρόεδρος αμφισβητεί τη μεθοδολογία της Times–Siena και μιλά για «εγκληματικές» δημοσκοπήσεις
Γονείς ζήτησαν την απαγόρευσή του από σχολικές βιβλιοθήκες
«Μικροπράγματα» οι καταγγελίες, λέει η υπεράσπιση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.