- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Ο άγριος καβγάς Τραμπ με δημοσιογράφο: «Μην είστε αγενής!»
Η επεισοδιακή συνέντευξη Τύπου του Αμερικανού προέδρου στον Λευκό Οίκο και οι επίμονες ερωτήσεις ρεπόρτερ για την υπόθεση Μπάιντεν
Πώς ο Ντόναλντ Τραμπ μετέτρεψε σε πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης την κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Φινλανδό ομόλογό του.
Υπό την απειλή της παραπομπής του ο Ντόναλντ Τραμπ επιτέθηκε την Τετάρτη με ιδιαίτερη σφοδρότητα εναντίον του Τζο Μπάιντεν, πιθανού αντιπάλου του στις προεδρικές εκλογές του 2020 (εφόσον αυτός επικρατήσει στην «κούρσα» των Δημοκρατικών). Παράλληλα, ο Αμερικανός πρόεδρος εξαπέλυσε τα πυρά του κατά των ΜΜΕ, τα οποία αποκάλεσε «διεφθαρμένα», όπως επίσης και κατά ορισμένων Δημοκρατικών βουλευτών, τους οποίους κατηγόρησε για «προδοσία».
Ο Τραμπ απέφυγε τις ερωτήσεις που αφορούσαν την πολύκροτη υπόθεση και κυρίως το κομμάτι που έχει να κάνει με το αίτημα που υπέβαλε στον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής τους επικοινωνίας να ερευνήσει τις δραστηριότητες του Μπάιντεν και του γιου του, Χάντερ, ώστε να προκύψουν επιβαρυντικά στοιχεία, τα οποία θα χρησιμοποιούσε στη συνέχεια προς όφελός του.
«Ήταν μια εκπληκτική συνομιλία» δήλωσε μόνο ο Αμερικανός πρόεδρος κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον Φινλανδό ομόλογό του, Σάουλι Νιινίστε.
«Τρέφω πολύ σεβασμό για τους μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος, όμως μόνο όταν είναι αληθινοί» πρόσθεσε. Εξήγησε, μάλιστα, στους δημοσιογράφους ότι θα πρέπει να προστατεύονται μόνο οι «νόμιμοι» μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος.
«Η χώρα πρέπει να μάθει ποιος ήταν αυτός ο άνθρωπος, διότι, κατά τη γνώμη μου, είναι κατάσκοπος» ξεκαθάρισε ο Τραμπ, προτού στραφεί εναντίον του υποψήφιου των Δημοκρατικών, λέγοντας: «Ο Μπάιντεν και ο γιος του είναι οι πραγματικοί απατεώνες».
«Απάτη η έρευνα εναντίον μου»
Ο Αμερικανός πρόεδρος επανέλαβε ότι η έρευνα εναντίον του είναι μια «απάτη», αν και επεσήμανε ότι «πάντα θα συνεργάζομαι» με το Κογκρέσο.
Από την οργή του Τραμπ δεν γλίτωσε ούτε ο Άνταμ Σιφ, επικεφαλής της επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων που είναι αρμόδια για τις υπηρεσίες Πληροφοριών. Αφού τον χαρακτήρισε «απόβρασμα», υποστήριξε ότι «θα πρέπει να παραιτηθεί από τη θέση του».
«Ειλικρινά αυτόν θα πρέπει να ερευνήσουν για προδοσία» τόνισε, καθώς εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο Σιφ «βοήθησε στη σύνταξη» της κατάθεσης του μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος, χωρίς ωστόσο να δώσει εξηγήσεις για τον ισχυρισμό αυτό.
Επίθεση στα ΜΜΕ
Ο Τραμπ, μάλιστα, εμφανίστηκε επιθετικός και απέναντι στον ανταποκριτή του Reuters στον Λευκό Οίκο, όταν εκείνος τον ρώτησε τι θεωρεί προδοσία.
«Υπάρχουν κάποιοι που θεωρούν ότι είμαι μια πολύ σταθερή ιδιοφυία» απάντησε ο Αμερικανός πρόεδρος, ενώ πρόσθεσε ότι «πιθανότατα θα προσφύγει νομικά» εναντίον όσων συμμετείχαν στην έρευνα για την πιθανή σύμπραξη της προεκλογικής του ομάδας με τη Ρωσία.
Όταν ο δημοσιογράφος τον πίεσε για την υπόθεση με τον Ουκρανό πρόεδρο, ο Τραμπ τον διέκοψε λέγοντας: «Μην είστε αγενής». Λίγο νωρίτερα ο Αμερικανός πρόεδρος είχε απαιτήσει από τον ρεπόρτερ να κάνει ερώτηση στον Φινλανδό ομόλογό του.
Προεδρικά πυρά κατά των Δημοκρατικών
Νωρίτερα, μέσω Twitter, o Αμερικανός πρόεδρος είχε καταφερθεί εναντίον της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι και των Δημοκρατικών.
«Οι Δημοκρατικοί που δεν κάνουν τίποτα, θα πρέπει να επικεντρωθούν στην ανοικοδόμηση της χώρας μας, όχι στο να ξοδεύουν τον χρόνο και την ενέργεια όλων μας σε Μ@λ@κ%ες, κάτι που κάνουν από τότε που εξελέγη με μεγάλη διαφορά το 2016 (…) Βρείτε καλύτερο υποψήφιο αυτήν τη φορά, θα τον χρειαστείτε!» έγραψε.
Σε άλλο του tweet ο Αμερικανός πρόεδρος κάλεσε την Πελόζι να επικεντρωθεί στην πόλη καταγωγής της, το Σαν Φρανσίσκο, το οποίο περιέγραψε ως «παραγκούπολη» αστέγων.
Οι Δημοκρατικοί επιμένουν
Αποφασισμένοι να διατηρήσουν την πίεση στον Τραμπ οι Δημοκρατικοί απείλησαν την Τετάρτη να αναγκάσουν τον Λευκό Οίκο να τους παραδώσει τα έγγραφα που ζητούν. Οι κοινοβουλευτικοί θα απευθυνθούν επισήμως προς τον Λευκό Οίκο με κλήτευση την Παρασκευή, αν έως τότε δεν τους έχουν δοθεί τα έγγραφα που επιθυμούν.
«Δεν κάνουμε πλάκα εδώ. Δεν θέλουμε αυτό να τραβήξει επί μήνες και μήνες, όπως φαίνεται να είναι η στρατηγική της κυβέρνησης» προειδοποίησε ο Σιφ.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η Κομισιόν επέβαλε το πρώτο πρόστιμο βάσει του Νόμου για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες
Δεν είναι η πρώτη φορά που επιλέγουν τη δικαστική οδό
Οι οικογενειακές διακοπές που κατέληξαν σε τραγωδία
To ρεκόρ του νεότερου γκραν μετρ στην ιστορία εξακολουθεί να ανήκει στον Αμπιμάνιου Μίσρα, ο οποίος κατέκτησε τον τίτλο σε ηλικία 12 ετών
Εξειδικευμένος ιστότοπος για θέματα τέχνης απέδωσε το περιστατικό στην κακή κατάσταση των σωληνώσεων
Σε εκτενή του συνέντευξη στην εφημερίδα Sunday Times
Το απαξιωτικό σχόλιο που έκανε προ δεκαπέντε ετών ο τότε διευθύνων σύμβουλος της Warner
Δεν ήταν η πρώτη φορά που το ζευγάρι απασχολεί τα social media
Τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία - Δεν συνδέεται με τρομοκρατία το περιστατικό
Αναστάτωση στο βρετανικό αεροδρόμιο - Τι δηλώνει η Μητροπολιτική Αστυνομία
Ο επικίνδυνος ρωσικός γεωπολιτικός επεκτατισμός δεν περιορίζεται στην Ανατολική Ουκρανία
Δημοφιλές νυχτερινό κέντρο τυλίχθηκε στις φλόγες - Οι περισσότεροι εγκλωβίστηκαν στο υπόγειο
Το να αποδίδουμε τη ρωσική επεκτατικότητα στη συμπεριφορά του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και της Ουκρανίας δεν στοιχειοθετεί ισορροπημένο επιχείρημα.
Η συζήτηση άνοιξε επί Φραγκίσκου, έπειτα από σχετικό αίτημα μοναχικών κοινοτήτων το 2016
Η μητέρα της κατέθεσε στο δικαστήριο ότι η κόρη της δεν αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας
Πέρασε ξυστά από λεωφορείο και «πέταξε» πάνω από δύο άλλα αυτοκίνητα
Το ενδιαφέρον δεν περιορίζεται στις χώρες με ανεξάντλητα κεφάλαια
Σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, το έγγραφο ήρθε σαν παγωμένο ντους
Την άφησε στο βουνό στους –20°C: ο σύντροφος της ορειβάτισσας οδηγείται σε δίκη
Την ευθύνη για την πράξη ανέλαβε μέσω κοινωνικών δικτύων η οργάνωση Take Back Power
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.