- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Νεοναζί δικάζονται για επιθέσεις στη Γερμανία
Οκτώ άνδρες, ηλικίας από 21 έως 32 ετών, στο εδώλιο
Γερμανία: Νεοναζί δικάζονται επειδή σχεδίαζαν να πραγματοποιήσουν επιθέσεις στη χώρα.
Άρχισε σήμερα η δίκη μιας μικρής νεοναζιστικής οργάνωσης του Κέμνιτς που κατηγορείται ότι ήθελε να διαπράξει επιθέσεις στη Γερμανία, σε μια περίοδο που στη χώρα εκφράζονται ανησυχίες για αύξηση της βίας από την άκρα δεξιά.
Οκτώ άνδρες, ηλικίας από 21 έως 32 ετών, δικάζονται από το δικαστήριο της Δρέσδης, πόλης της πρώην Γερμανικής Λαοκρατικής Δημοκρατίας, με την κατηγορία του «σχηματισμού μιας τρομοκρατικής οργάνωσης της άκρας δεξιάς», σύμφωνα με την ομοσπονδιακή εισαγγελία της Καρλσρούης, που είναι αρμόδια για υποθέσεις τρομοκρατίας.
Μόλις άρχισε, η συνεδρίαση διακόπηκε προσωρινά ώστε να μπορέσει το δικαστήριο να εξετάσει αίτημα της υπεράσπισης να διεξαχθεί ολόκληρη η δίκη κεκλεισμένων των θυρών.
Η δίκη, για την οποία υπάρχει μεγάλο δημοσιογραφικό ενδιαφέρον, διεξάγεται υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας στο δικαστικό μέγαρο αυτής της πόλης της Σαξονίας, ενός κρατιδίου που θεωρείται προπύργιο της άκρας δεξιάς και όπου η Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) έγινε στις εκλογές που διεξήχθησαν στις αρχές Σεπτεμβρίου δεύτερο κόμμα συγκεντρώνοντας πάνω από 27% των ψήφων.
Η εισαγγελία προβλέπει να καλέσει 75 μάρτυρες στο εδώλιο και η δίκη αναμένεται να διαρκέσει μέχρι τον Απρίλιο του 2020. Για τον γενικό εισαγγελέα Πέτερ Φρανκ, πρόκειται για μία «από τις πιο σημαντικές δίκες που αφορούν την ακροδεξιά τρομοκρατία» στη χώρα.
Οι ύποπτοι σχεδίαζαν να πραγματοποιήσουν «βίαιες επιθέσεις και ένοπλες απόπειρες» εναντίον ξένων και προσώπων διαφόρων πολιτικών πεποιθήσεων. Για τον σκοπό αυτόν είχαν κάνει ενέργειες για να προμηθευθούν ημιαυτόνομα όπλα.
Σύμφωνα με την εισαγγελία, ήθελαν να πλήξουν το Βερολίνο στις 3 Οκτωβρίου, ημέρα αργίας για τη γερμανική Επανένωση.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια παράδοση όπου κανείς δεν εξηγεί τι έγινε, γιατί έγινε, και ποια ήταν η ευθύνη του
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρόεδρος των ΗΠΑ προσβάλει μέλη του Τύπου
Στην εξοχική κατοικία του ποντίφικα, ο Ουκρανός πρόεδρος
Η Unesco αναγνωρίζει την ιταλική κουζίνα ως «άυλη πολιτιστική κληρονομιά της ανθρωπότητας»
Χρηματοδότηση της Ουκρανίας και Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο στην ατζέντα
«Το νιώθω σαν φίλο» υποστηρίζουν
Απόφαση σταθμός Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου
Για «υβριδική επίθεση» κάνει λόγο η φον ντερ Λάιεν
«Οι γιατροί δεν μας λένε αν θα τα καταφέρει» λέει ο αδελφός της
Αναμένονται ισχυροί μετασεισμοί τις επόμενες μέρες
Τι απαντά η πλευρά Μπλερ στο δημοσίευμα
«Δεν θέλουμε η Ευρώπη να αλλάξει», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Οι ακτιβίστριες είχαν διαδηλώσει έξω από το θέατρο του ηθοποιού Αρί Αμπιτάν, ο οποίος είχε κατηγορηθεί για βιασμό
Η αστάθεια και οι εξωτερικές παρεμβάσεις παραμένουν σοβαρά - και άλυτα - προβλήματα
Το πλοίο φαίνεται πως ήταν κωπήλατο
Η υπόθεση αφορούσε τη Σάντι Πέγκι, νοσηλεύτρια στη Σκωτία
Η εταιρία του γαμπρού του Ντόναλντ Τραμπ συμμετέχει στην προσφορά 108 δισ. δολαρίων
Θα συναντηθούν με στόχο να συζητήσουν την επόμενη φάση του σχεδίου για τη Γάζα
Για τα κινηματογραφικά και streaming assets του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.