Κοσμος

Πολύ «ενοχλημένη» η Ελισάβετ με τον Ντέιβιντ Κάμερον

Πώς ο πρώην πρωθυπουργός «εξέθεσε» τη βασίλισσα της Αγγλίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βασίλισσα Ελισάβετ, Ντέιβιντ Κάμερον
Βασίλισσα Ελισάβετ, Ντέιβιντ Κάμερον / © EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA

Δυσαρέσκεια έχουν προκαλέσει στο Μπάκιγχαμ τα σχόλια του πρώην πρωθυπουργού της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον για τη βασίλισσα και την ψηφοφορία για ανεξαρτησία της Σκωτίας.

Η αποκάλυψη του πρώην πρωθυπουργού της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον, ότι το 2014 είχε ζητήσει τη βοήθεια της βασίλισσας της Αγγλίας για την ψηφοφορία της ανεξαρτησίας της Σκωτίας έχει ενοχλήσει παρά πολύ το Παλάτι.

Σε ντοκιμαντέρ του BBC ο Ντέιβιντ Κάμερον δηλώνει ότι ζήτησε από την Ελισάβετ να έδειχνε με κάποιο υπονοούμενο τη δυσαρέσκειά της με την προοπτική της ανεξαρτησίας της Σκωτίας. Πράγματι, λίγο μετά η βασίλισσα της Αγγλίας, Ελισάβετ Β', δήλωσε ότι ο λαός «θα πρέπει να σκεφθεί πολύ προσεκτικά για το μέλλον».

Επισήμως το παλάτι του Μπάκιγχαμ δεν έχει προβεί σε κάποιο σχόλιο για τις δηλώσεις του Κάμερον.

Το ντοκιμαντέρ του BBC, το οποίο αποτελείται από δύο μέρη, ακολουθεί τις ημέρες και τα έργα του Κάμερον στην Ντάουνινγκ Στριτ. Υπενθυμίζεται ότι ο Κάμερον είναι ο πρωθυπουργός που υποσχέθηκε και έκανε το δημοψήφισμα για το Brexit.

Την επόμενη εβδομάδα ο Κάμερον εκδίδει το βιβλίο του με θέμα το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκωτίας.

Μη κατονομαζόμενη πηγή δήλωσε στο BBC ότι: «Δεν εξυπηρετεί κανέναν οι συζητήσεις μεταξύ του πρωθυπουργού και της βασίλισσας να δημοσιοποιούνται». Και εξήγησε: «έτσι δεν προχωρούν καλά οι σχέσεις». 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ