- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Βενεζουέλα: Έρευνα για σχέσεις Γκουαϊδό με διακινητές ναρκωτικών
Στο μικροσκόπιο του γενικού εισαγγελέα οι κινήσεις του επικεφαλής της αντιπολίτευσης - Οι φωτογραφίες με μέλη της συμμορίας «Λος Ραστρόχος»
Έρευνα από τη γενική εισαγγελία της Βενεζουέλας για τον Χουάν Γκουαϊδό και τις σχέσεις του με διακινητές ναρκωτικών μετά τη δημοσιοποίηση φωτογραφιών.
Έρευνα σε βάρος του Χουάν Γκουαϊδό, για φερόμενες σχέσεις του με συμμορία που διακινεί ναρκωτικά, ανακοίνωσε ο γενικός εισαγγελέας της Βενεζουέλας. Η ομάδα αυτή αποτελείται από ακροδεξιούς παραστρατιωτικούς και φέρεται να βοήθησε τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης να εισέλθει παράνομα στην Κολομβία τον περασμένο Φεβρουάριο.
Ο γενικός εισαγγελέας, Τάρεκ Ουίλιαμ Σάαμπ, παρουσίασε ως «τεκμήρια» φωτογραφίες, στις οποίες ο Γκουαϊδό ποζάρει με δύο μέλη της συμμορίας «Λος Ραστρόχος». Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό αποδεικνύει την αλήθεια των όσων ισχυρίζεται, ανακοινώνοντας ότι θα γίνει έρευνα σε βάθος.
Τι απαντά ο Γκουαϊδό
Από τη μεριά του, ο Χουάν Γκουαϊδό δεν διέψευσε ότι φωτογραφήθηκε με τα πρόσωπα αυτά,. Ξεκαθάρισε, όμως, ότι δεν γνώριζε την ταυτότητά τους.
«Δεν ζητάω το (ποινικό) μητρώο όποιου θέλει να φωτογραφηθεί μαζί μου. Η χρησιμοποίηση αυτών των φωτογραφιών για να υποστηριχθούν ψευδείς ισχυρισμοί, ισοδυναμεί με το να παίζεται το παιχνίδι του καθεστώτος Μαδούρο» ξεκαθάρισε.
Τι υποστηρίζει η πλευρά Μαδούρο
Όπως γράφει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Νέστορ Ρεβερόλ, οι επίμαχες φωτογραφίες τραβήχτηκαν τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν ο Γκουαϊδό πέρασε στην Κολομβία για να επιβλέψει την προσπάθεια να μπει στη χώρα ένα κομβόι με ανθρωπιστική βοήθεια, το οποίο είχαν στείλει οι ΗΠΑ.
Καθώς του είχε απαγορευτεί η έξοδος από την επικράτεια αφότου αυτοανακηρύχθηκε μεταβατικός πρόεδρος της Βενεζουέλας την 23η Ιανουαρίου, ο Γκουαϊδό πέρασε από δασική περιοχή, αποφεύγοντας τα σημεία ελέγχου στα σύνορα.
Ο Νέστορ Ρεβερόλ έκανε λόγο περί «επιχείρησης» για να βγει ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης μυστικά από τη χώρα, την οποία οργάνωσε η συμμορία «Λος Ραστρόχος» -κατ’ αυτόν με εντολή του προέδρου της Κολομβίας Ιβάν Ντούκε, συμμάχου των ΗΠΑ στη Λατινική Αμερική.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο 56χρονος ηγέτης του Ιράν έχει χάσει τουλάχιστον το ένα από τα δύο πόδια του
Πάνω από 11 δισ. δολάρια σε λιγότερο από μία εβδομάδα και ο πόλεμος εξαντλεί όπλα και πόρους
Δύο διπλωμάτες από πρεσβείες σε Κοπεγχάγη και Καμπέρα εγκαταλείπουν τις θέσεις τους ζητώντας άσυλο
Ο Γκρέγκορι Μικς κάλεσε τον Ερντογάν «να αλλάξει άμεσα πορεία»
Συναγερμός στο Γουέστ Μπλούμφιλντ με αυτοκίνητο να πέφτει στη συναγωγή Temple Israel και να ακολουθούν πυροβολισμοί
Η μήνυση αφορά παραβίαση εμπορικού σήματος και παραπλάνηση πελατών
Γιατί κατεβαίνουν μέχρι τα σπίτια οι αρκούδες στην Ιαπωνία;
Όσα δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών του Ιράν,
Ο επικεφαλής του Συμβουλίου Ασφαλείας του Ιράν απαντά στις απειλές Τραμπ για το ηλεκτρικό δίκτυο
Περίπου 660 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Μεσόγειο τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο
Το Ιράν έχει ποντίσει περίπου 12 νάρκες στα Στενά του Ορμούζ
Έρευνα δείχνει το κόμμα του Νigel Farage πρώτο σε γκέι και αμφιφυλόφιλους άνδρες, παρά τις αντι-LGBTQ πολιτικές του κόμματος
Η συγκλονιστική ιστορία που έφερε στο προσκήνιο η πρώην σύζυγός του ηθοποιού του Grey’s Anatomy, Ρεμπέκα Γκέιχαρτ
«Είμαστε ανίκητοι», γράφει η ανάρτηση στο Χ
Ο ισραηλινός στρατός καλεί κατοίκους στη συνοικία Μπασούρα να απομακρυνθούν πριν από επιχείρηση
Τέσσερις ημέρες μετά τον διορισμό του, ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ μίλησε μόνο γραπτώς - Και τα ερωτήματα παραμένουν
Ματωμένα πτερύγια όρκας ξεβράστηκαν σε παραλία - Τι αποκαλύπτει νέα έρευνα
Τα βίντεο εντοπίστηκαν μετά από αναφορές πολιτών και έρευνα σε διαδικτυακές πλατφόρμες
Οι αρχές της Ινδίας διερευνούν νοθεία γάλακτος
Ο Βρετανός πρωθυπουργός ζήτησε συγγνώμη από τα θύματα του Τζέφρι Έπσταϊν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.