Κοσμος

Αποκαλύφθηκε η «γαλάζια πατρίδα» του Ερντογάν

Έχει έκταση 462.000 χιλιομέτρων και περιλαμβάνει το μισό Αιγαίο

1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
erdogan
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν© EPA/TOLGA BOZOGLU

Ο Τούρκος πρόεδρος πόζαρε με φόντο χάρτη της «Γαλάζιας Πατρίδας» που συντηρεί η κυβέρνησή του.

Αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια τελετής ορκωμοσίας στο Πανεπιστήμιο Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας η θεωρία της «Γαλάζιας Πατρίδας» την οποία έχουν αναφέρει Τούρκοι αξιωματικοί χωρίς ωστόσο να διευκρινίζουν την έκτασή της.

Στην τελετή συμμετείχε και ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, και η αποκάλυψη έγινε μέσα από φωτογραφία που δημοσίευσε η τουρκική προεδρία στην ιστοσελίδα της στην οποία εμφανίζεται ο Ερντογάν να υπογράφει το βιβλίο επισκεπτών της σχολής έχοντας στο φόντο χάρτη που γράφει «Γαλάζια Πατρίδα έκταση 462.000 χιλιομέτρων».

Στον συγκεκριμένο χάρτη η έκταση περιλαμβάνει και το μισό Αιγαίο και ειδικότερα τις θαλάσσιες περιοχές γύρω από την Λήμνο, τη Λέσβο, τη Χίο μέχρι και ανατολικά της Κρήτης.

erdogan



Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, στις χθεσινές δηλώσεις του ο Ερντογάν είπε πως η Τουρκία είναι αποφασισμένη να διαλύσει όλα τα εμπόδια που την απειλούν στην βόρεια Συρία, το Ιράκ και την ανατολική Μεσόγειο. Τόνισε πως ουδέποτε θα επιτρέψει την καταπάτηση των δικαιωμάτων των Τούρκων και των Τουρκοκυπρίων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ