- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Χονγκ Κονγκ: Σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών
Mία ημέρα αφότου ασκήθηκαν διώξεις σε εννέα βουλευτές και ακτιβιστές
Εκτοξεύοντας δακρυγόνα και νερό υπό πίεση, η αστυνομία του Χονγκ Κονγκ προσπάθησε να διαλύσει σήμερα την διαδήλωση που οργανώθηκε, παρά την απαγόρευση.
Εκτοξεύοντας δακρυγόνα και νερό υπό πίεση, η αστυνομία του Χονγκ Κονγκ προσπάθησε να διαλύσει σήμερα την διαδήλωση που οργανώθηκε, παρά την απαγόρευση, κοντά σε κτίρια της τοπικής κυβέρνησης.
Οι συγκεντρωμένοι έξω από την τοπική έδρα του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού της Κίνας απάντησαν πετώντας πέτρες εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας, την ώρα που δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωναν και σε άλλες συνοικίες της πρώην βρετανικής αποικίας.
Νωρίτερα, οι διαδηλωτές έστηναν οδοφράγματα, χρησιμοποιώντας κάδους απορριμάτων και πινακίδες, αλλά τα εγκατέλειπαν γρήγορα, περίπου κάθε μισή ώρα και μετακινούνταν σε άλλον δρόμο, σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο.
Η σημερινή κινητοποίηση, την οποία είχαν απαγορεύσει οι αρχές, στόχευε να τιμήσει τα πέντε χρόνια από την ημέρα που το Πεκίνο αρνήθηκε να χορηγήσει εκλογική αυτονομία στο Χονγκ Κονγκ, μια απόφαση που πυροδότησε τη λεγόμενη Επανάσταση της Ομπρέλας, το 2014.
Στην αρχή της διαδήλωσης, πολλοί από τους συγκεντρωμένους έμεναν πάνω στα πεζοδρόμια και απέφυγαν να αποκλείσουν τους δρόμους, λέγοντας ότι απλώς "κάνουν βόλτα" στην πόλη. Άλλοι, ακολούθησαν μια δαιδαλώδη "χριστιανική πορεία" από τη συνοικία Ουαντσάι μέχρι την έδρα του Νομοθετικού Συμβουλίου. "Το Χονγκ Κονγκ έχει θρησκευτική ελευθερία. Προσευχόμαστε στα διάφορα σημεία ελέγχου και προσευχόμαστε για δικαιοσύνη στο Χονγκ Κονγκ. Αν μας διώξουν απλώς επειδή προσευχόμαστε, παραβιάζουν τη θρησκευτική ελευθερία μας", είπε η 27χρονη Σάλι Γεούνγκ.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, κάποιοι διαδηλωτές, ντυμένοι στα μαύρα και με καλυμμένα τα πρόσωπά τους, έκαναν πορεία στην εμπορική συνοικία Κόζγουεϊ Μπέι.
"Υποτίθεται ότι θα ήταν μια ειρηνική διαδήλωση για να τιμήσουμε την κομμουνιστική απόφαση της 31ης Αυγούστου (2014) για τις δημοκρατικές εκλογές μας. Είναι ημέρα μνήμης για εμάς, για αυτό συγκεντρωνόμαστε για να αγωνιστούμε για το δικαίωμά μας. Δυστυχώς, το νόμιμο δικαίωμά μας απαγορεύτηκε. Θα το κάνουμε και χωρίς την άδειά τους, επειδή είναι ανθρώπινο δικαίωμα", είπε μια διαδηλώτρια, η Μπίατρις Γουονγκ.
Η σημερινή διαδήλωση γίνεται μία ημέρα αφότου ασκήθηκαν διώξεις σε εννέα βουλευτές και ακτιβιστές για τον ρόλο τους στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις που ξεκίνησαν στις 9 Ιουνίου. Μια άλλη γυναίκα, η Τζέσικα Βου, είπε στο Γερμανικό Πρακτορείο ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να καλλιεργήσει κλίμα φόβου για να εμποδίσει τους ανθρώπους να διαμαρτύρονται.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νεκρός ο 12χρονος που είχε δεχθεί επίθεση καρχαρία στο Σίδνεϊ
Αποκαλεί «οπλοφόρο» τον 37χρονο που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από πράκτορες της ICE
«Είχε νόμιμη άδεια οπλοκατοχής» απαντά η αστυνομία
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Η αντίληψη των Αμερικανών για τη Νέα Τάξη των «δικών τους» Πραγμάτων
Η Ουάσινγκτον λέει ότι στόχος ήταν σκάφος ναρκοδιακίνησης - Πρώτη επίθεση μετά τη σύλληψη Μαδούρο
Ο λαϊκισμός και το εθνικό πολιτικό κόστος μπλόκαραν την ευρωπαϊκή στρατηγική
Νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση - Συγκλονισμένη η οικογένειά του
Σάλος με τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου - «Προσβλητικά και απαράδεκτα» λέει ο Στάρμερ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.