- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Αίγυπτος: Η πλατεία Ταχρίρ γίνεται τουριστικός προορισμός
Το ιστορικό μέρος όπου το 2011 διαδηλωτές συγκρούστηκαν με αστυνομικούς, ωθώντας σε παραίτηση τον Χόσνι Μουμπάρακ


Αλλάζει όψη η πλατεία Ταχρίρ στο πλαίσιο κινήσεων της κυβέρνησης στην Αίγυπτο για την ενίσχυση του τουρισμού
Μια απόφαση που αναμένεται να αλλάξει την εικόνα όλου του ιστορικού κέντρου του Καΐρου έλαβε η αιγυπτιακή κυβέρνηση, επιλέγοντας να δώσει νέα αναβαθμισμένη και πιο όμορφη εικόνα στην περιοχή αυτή, με επίκεντρο την εμβληματική πλατεία Ταχρίρ, που αναμένεται να μετατραπεί σε τουριστικό προορισμό.
Μάλιστα, το θέμα συζήτησε την Κυριακή σε ευρεία σύσκεψη ο πρωθυπουργός της χώρας Μουστάφα Μαντμπούλι με τον υπουργό Οικισμού Άσεμ Ελ Γκάζαρ και τον γενικό γραμματέα του Ανώτατου Συμβουλίου Αρχαιοτήτων Μουστάφα Ουαζίρι, τονίζοντας ότι σχετικές οδηγίες για το σημαντικό αυτό πρόγραμμα έχει ήδη δώσει ο Αιγύπτιος πρόεδρος Άμπντελ Φατάχ αλ Σίσι.
«Ο χώρος της πλατείας Ταχρίρ αποτελεί ένα από τους διασημότερους στην Αίγυπτο και τον κόσμο» ανέφερε ο Αιγύπτιος πρωθυπουργός, προσθέτοντας: «Η αιγυπτιακή κυβέρνηση ενδιαφέρεται να μετατρέψει την πλατεία Ταχρίρ σε τουριστικό προορισμό».
Ήδη, έχουν ληφθεί αποφάσεις να ξεκινήσει μέσα στον επόμενο χρόνο και η μεταφορά των υπουργείων από το κέντρο της πόλης, γεγονός που θα διευκολύνει την έναρξη των απαιτούμενων έργων.
Τέλος, όπως γράφει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Αιγύπτιος πρωθυπουργός ζήτησε από τους συναρμόδιους υπουργούς να επιταχύνουν τις διαδικασίες για την ολοκλήρωση του σημαντικού αυτού αναπτυξιακού σχεδίου, έτσι ώστε οι συμβαλλόμενες εταιρείες να αρχίσουν σύντομα να εργάζονται για να αλλάξει μορφή η πλατεία Ταχρίρ.
Η μεγαλύτερη και ιστορικότερη πλατεία του Καΐρου στην Αίγυπτο αποτέλεσε τους πρώτους μήνες του 2011 το επίκεντρο μαζικών διαδηλώσεων (στο πλαίσιο της λεγόμενης «Αραβικής Άνοιξης») που οδήγησαν σε παραίτηση τον τότε πρόεδρο Χόσνι Μουμπάρακ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το πάρκο είναι γνωστό για τον εντυπωσιακό αριθμό των θερμών πηγών και των γκέιζερ που διαθέτει
Μέχρι στιγμής πάντως, ο 25χρονος παραμένει άφαντος
Ο Χάρι είχε δηλώσει ότι το παλάτι τον «θυσίασε» για να προστατεύσει άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας
Λόγω χαρακτηρισμού της AfD ως «εξακριβωμένα δεξιά εξτρεμιστική» οργάνωση
Η απάντηση του Υφυπουργό Πολιτισμού της Αγγλίας
Μόλις 5 ημέρες μετά τις μαζικές διακοπές ρεύματος στην Ιβηρική χερσόνησο
«Η εποχή της ατιμωρησίας για όσους στηρίζουν τη βία τελείωσε», ανέφερε ο Μάρκο Ρούμπιο
Κρίνεται το μέλλον του Εργατικού πρωθυπουργού Άντονι Αλμπανέζι
Για τροχαίο ατύχημα κάνει λόγο η πυροσβεστική
Θα ήθελε να συμφιλιωθεί με τη βασιλική οικογένεια, όμως δεν μιλάει με τον Κάρολο
Αντιδράσεις από τον επικεφαλής των Δημοκρατικών
Πρόκειται για τεχνική του 18ου αιώνα που δεν έχει παρατηρηθεί ξανά, λένε οι ερευνητές
Οι ημερομηνίες - ορόσημο των δύο Παγκοσμίων Πολέμων
Ο πιο καυτός Απρίλιος των τελευταίων 20 ετών
Μετά τον ισχυρότατη δόνηση των 7,3 Ρίχτερ
Ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο μειώνει τη συμμετοχή του στον τεχνολογικό κολοσσό
Νέο ξέσπασμα από τον πρώην σύζυγο της Κιμ Καρντάσιαν για την επιμέλεια των παιδιών τους
Η νομική του ομάδα υποστήριξε ότι υπήρξε «ειδική μεταχείριση» εις βάρος του
Η εφαρμογή της εγκληματολογικής θεωρίας στις αμερικανικές μεγαλουπόλεις
Ο ίδιος ο ιδρυτής της Microsoft δεν έχει μιλήσει ποτέ για το θέμα αυτό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.