Γκόμα: Πέθανε ο πρώτος άνθρωπος που μολύνθηκε από Έμπολα
Φόβοι ότι η επιδημία μπορεί να λάβει μεγαλύτερες διαστάσεις
Ο πρώτος άνθρωπος που μολύνθηκε από τον ιό Έμπολα στην Γκόμα, στο ανατολικό τμήμα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό, πέθανε, όπως ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση.
Ο πρώτος άνθρωπος που μολύνθηκε από τον ιό Έμπολα στην Γκόμα, τη μεγαλύτερη πόλη στο ανατολικό τμήμα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό, πέθανε, όπως ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση.
Η εξάπλωση του ιού στη Γκόμα, μια πόλη με περίπου 1 εκατ. κατοίκους στα σύνορα με τη Ρουάντα, αύξησε τους φόβους ότι η επιδημία, που είναι ήδη η δεύτερη φονικότερη του ιού στα χρονικά, μπορεί να λάβει μεγαλύτερες διαστάσεις.
Ο ασθενής ήταν ένας ιερέας που μολύνθηκε κατά τη διάρκεια επίσκεψης στην πόλη Μπουτέμπο, ένα από τα επίκεντρα της επιδημίας, πριν επιβιβαστεί σε λεωφορείο προς τη Γκόμα, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας του ΛΔ Κονγκό. Χθες μεταφέρθηκε από τη Γκόμα σε κλινική στο Μπουτέμπο για να νοσηλευθεί, όπου και πέθανε, δήλωσε ο κυβερνήτης της επαρχίας Βόρειου Κίβου, ο Κάρλι Ενζάνζου σε συνεδρίαση με θέμα την αντιμετώπιση του Έμπολα.
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ανακοίνωσε χθες ότι οι αξιωματούχοι από τον τομέα της υγείας είχαν ταυτοποιήσει 60 ανθρώποους που είχαν έλθει σε επαφή με τον ιερέα από τότε που εκείνος ασθένησε και ότι οι μισοί εξ αυτών είχαν εμβολιαστεί.
Η Γκόμα, που βρίσκεται σε απόσταση 350 χιλιομέτρων νότια από από την περιοχή που εντοπίστηκε αρχικά ο Έμπολα πριν από ένα χρόνο, είναι η μεγαλύτερη πόλη που επηρεάζεται από την επιδημία του εξαιρετικά φονικού ιού, η οποία μέχρι στιγμής έχει μολύνει πάνω από 2.500 ανθρώπους και έχει στοιχίσει τη ζωή σε σχεδόν 1.700 ασθενείς.
Πριν από ένα μήνα στη γειτονική Ουγκάντα επιβεβαιώθηκαν τρία κρούσματα που προέρχονταν από το Κονγκό, αλλά έκτοτε δεν έχουν αναφερθεί νέες περιπτώσεις σε αυτή τη χώρα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι ΗΠΑ δεν θα είναι σε θέση να καταβάλουν τις απαιτούμενες αποζημιώσεις σε μια τέτοια περίπτωση
Απόφαση Μακρόν για γαλλικό προξενείο, μήνυμα στήριξης στην αυτονομία της Γροιλανδίας
Οι αρχές έχουν ξεκινήσει επιχείρηση εντοπισμού, με τη συμμετοχή πάνω από 100 δασικών υπαλλήλων
Ένα ακόμα επεισόδιο στο «σήριαλ»
Στον Λευκό Οίκο η ηγέτιδα της βενεζουελάνικης αντιπολίτευσης
Το σκίτσο δημοσιεύτηκε στις 9 Ιανουαρίου, ημέρα εθνικού πένθους για την Ελβετία στη μνήμη των 40 νεκρών
Εξετάζεται το ενδεχόμενο να ενεπλάκη ελεύθερος σκοπευτής
Aπέναντι στις πιέσεις που, όπως υποστηρίζει, ασκεί η Ρωσία
Σκληρή γλώσσα από τον αμερικανό ηθοποιό προς τον πρόεδρο των ΗΠΑ
Ενώ τα κρατικά μέσα δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στις απώλειες των δυνάμεων ασφαλείας
Η Mattel παρουσιάζει την πρώτη Barbie στο φάσμα του αυτισμού, ενισχύοντας τη συμπερίληψη στα παιχνίδια
Στο ΥΠΕΞ στην Τεχεράνη κλήθηκαν διπλωμάτες από Γερμανία, Βρετανία, Ιταλία και Γαλλία για διάβημα διαμαρτυρίας
«H ήττα του κακού πλησιάζει», δήλωσε η ηγέτιδα της αντιπολίτευσης
Αν δεν υπάρξει ένδειξη ζωής για δύο συνεχόμενες ημέρες, αποστέλλεται ειδοποίηση σε πρόσωπο ανάγκης
Χιλιάδες Ιρανοί κατέκλυσαν τους δρόμους μετά από κάλεσμα του Πεζεσκιάν
Μπορούσε να αναγνωρίσει κινέζικους χαρακτήρες, γράμματα και αραβικούς αριθμούς
Το θέμα αποκτά επιπλέον ένταση λόγω του πολεμικού περιεχομένου που κυκλοφορεί online
Η υπόθεση αποκάλυψε και άλλες πρακτικές εξαπάτησης
«Καλούμε το καθεστώς να προστατεύσει τον πληθυσμό», δήλωσε ο Φρίντριχ Μερτς
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.