Οι Βρυξέλλες προετοιμάζουν κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας
Λόγω των παράνομων γεωτρήσεων στην ανατολική Μεσόγειο
Οι Βρυξέλλες προετοιμάζουν κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας εξαιτίας των παράνομων γεωτρήσεων στην ανατολική Μεσόγειο.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα αναστείλει τις συνομιλίες υψηλού επιπέδου με την Άγκυρα και το 2020 θα περιορίσει την προενταξιακή βοήθεια που της παρέχει εξαιτίας των παράνομων γεωτρήσεων για πετρέλαιο και φυσικό αέριο στα ανοικτά της Κύπρου, σύμφωνα με προσχέδιο ανακοίνωσης το οποίο περιήλθε στην κατοχή του πρακτορείου Reuters.
Η κοινή απόφαση της ΕΕ, η οποία ενδέχεται να τροποποιηθεί, θα συζητηθεί μεταξύ των εκπροσώπων των χωρών μελών της Ένωσης που θα συναντηθούν σήμερα στις Βρυξέλλες με στόχο να υιοθετηθεί από τους Ευρωπαίους υπουργούς Εξωτερικών κατά τη σύνοδό τους τη Δευτέρα.
«Με δεδομένες τις συνεχιζόμενες και νέες παράνομες δραστηριότητες γεώτρησης της Τουρκίας, η ΕΕ αποφάσισε να αναστείλει τις διαπραγματεύσεις για την Συνολική Συμφωνία Αερομεταφορών και συμφωνεί να μην πραγματοποιήσει προς το παρόν περαιτέρω συναντήσεις διαλόγου υψηλού επιπέδου», αναφέρεται στο προσχέδιο της ανακοίνωσης.
«Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στηρίζει την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να περιοριστεί το 2020 η προενταξιακή βοήθεια που παρέχεται στην Τουρκία και καλεί την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων να αναθεωρήσει τις δανειοδοτικές δραστηριότητές της στην Τουρκία, κυρίως σε ό,τι αφορά τα δάνεια που συνδέονται με κρατικές εγγυήσεις», συνεχίζει το προσχέδιο της ανακοίνωσης.
Σε αυτό αναφέρεται επίσης ότι η ΕΕ είναι έτοιμη να επιβάλει επιπλέον περιοριστικά μέτρα στην Τουρκία, αν η Άγκυρα συνεχίσει τις γεωτρήσεις.
Ευρωπαίος διπλωμάτης που συμμετέχει στις συνομιλίες δήλωσε εξάλλου στο Reuters: «Θα αφορούν μόνο πρόσωπα που εμπλέκονται σε αυτές τις συγκεκριμένες, παράνομες δραστηριότητες. Προσπαθούμε να το ρυθμίσουμε αυτό προσεκτικά διότι χρειαζόμαστε την τουρκική συνεργασία στο θέμα της μετανάστευσης, στο ΝΑΤΟ και στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας».
«Κάποιες χώρες μέλη βασίζονται στην Τουρκία για τη μεταφορά ενέργειας, οπότε πρέπει να προχωράμε προσεκτικά. Μην αναμένετε ευρείες οικονομικές κυρώσεις», πρόσθεσε ο ίδιος διπλωμάτης.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι ΗΠΑ δεν θα είναι σε θέση να καταβάλουν τις απαιτούμενες αποζημιώσεις σε μια τέτοια περίπτωση
Απόφαση Μακρόν για γαλλικό προξενείο, μήνυμα στήριξης στην αυτονομία της Γροιλανδίας
Οι αρχές έχουν ξεκινήσει επιχείρηση εντοπισμού, με τη συμμετοχή πάνω από 100 δασικών υπαλλήλων
Ένα ακόμα επεισόδιο στο «σήριαλ»
Στον Λευκό Οίκο η ηγέτιδα της βενεζουελάνικης αντιπολίτευσης
Το σκίτσο δημοσιεύτηκε στις 9 Ιανουαρίου, ημέρα εθνικού πένθους για την Ελβετία στη μνήμη των 40 νεκρών
Εξετάζεται το ενδεχόμενο να ενεπλάκη ελεύθερος σκοπευτής
Aπέναντι στις πιέσεις που, όπως υποστηρίζει, ασκεί η Ρωσία
Σκληρή γλώσσα από τον αμερικανό ηθοποιό προς τον πρόεδρο των ΗΠΑ
Ενώ τα κρατικά μέσα δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στις απώλειες των δυνάμεων ασφαλείας
Η Mattel παρουσιάζει την πρώτη Barbie στο φάσμα του αυτισμού, ενισχύοντας τη συμπερίληψη στα παιχνίδια
Στο ΥΠΕΞ στην Τεχεράνη κλήθηκαν διπλωμάτες από Γερμανία, Βρετανία, Ιταλία και Γαλλία για διάβημα διαμαρτυρίας
«H ήττα του κακού πλησιάζει», δήλωσε η ηγέτιδα της αντιπολίτευσης
Αν δεν υπάρξει ένδειξη ζωής για δύο συνεχόμενες ημέρες, αποστέλλεται ειδοποίηση σε πρόσωπο ανάγκης
Χιλιάδες Ιρανοί κατέκλυσαν τους δρόμους μετά από κάλεσμα του Πεζεσκιάν
Μπορούσε να αναγνωρίσει κινέζικους χαρακτήρες, γράμματα και αραβικούς αριθμούς
Το θέμα αποκτά επιπλέον ένταση λόγω του πολεμικού περιεχομένου που κυκλοφορεί online
Η υπόθεση αποκάλυψε και άλλες πρακτικές εξαπάτησης
«Καλούμε το καθεστώς να προστατεύσει τον πληθυσμό», δήλωσε ο Φρίντριχ Μερτς
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.