- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Νέο διπλωματικό επεισόδιο ΗΠΑ-Βρετανίας
Ο Τραμπ ανακοινώνει τη διακοπή επαφών με τον Βρετανό πρέσβη
Μετά από την αποκάλυψη των διπλωματικών τηλεγραφημάτων, ο Τραμπ ανακοινώνει τη διακοπή επαφών με τον Βρετανό πρέσβη.
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αντιδρώντας στα διπλωματικά τηλεγραφήματα του Βρετανού πρεσβευτή στις ΗΠΑ Κιμ Ντάροκ που διέρρευσαν στον βρετανικό κυριακάτικο Τύπο δήλωσε ότι δεν θα υπάρχει πλέον καμία επαφή με τον Βρετανό διπλωμάτη.
Στο φύλλο της Κυριακής η Mail αποκάλυψε διπλωματικά τηλεγραφήματα του Βρετανού πρεσβευτή στις ΗΠΑ Κιμ Ντάροκ, στα οποία χαρακτηρίζει τον Αμερικανό πρόεδρο «ανασφαλή» και «απρόβλεπτο» και την κυβέρνησή του «δυσλειτουργική». Ο 65χρονος πεπειραμένος διπλωμάτης, μεταξύ άλλων αιχμηρών σχολίων, προειδοποιούσε το Λονδίνο ότι η προεδρία του Τραμπ διατρέχει κίνδυνο να «καταρρεύσει φλεγόμενη», να «τερματιστεί με ντροπιαστικό τρόπο», στις αναφορές του προς την κυβέρνησή του στο Λονδίνο.
Νωρίτερα σήμερα, η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι αναζητεί τον ή τους υπεύθυνους της διαρροής στον Τύπο των διπλωματικών τηλεγραφημάτων.
«Δεν γνωρίζω τον πρέσβη, αλλά δεν είναι συμπαθής, ούτε χαίρει εκτίμησης εντός των ΗΠΑ. Δεν θα έχουμε καμία επαφή πλέον με αυτόν», είπε ο Τραμπ με tweet του, επιφυλάσσοντας παράλληλα πυρά στην βρετανίδα απερχόμενη πρωθυπουργό Τερέζα Μέι.
«Τι χάος δημιούργησε εκείνη και οι αντιπρόσωποί της. Της είπα τον τρόπο που έπρεπε να γίνει, αλλά επέλεξε άλλο τρόπο», ανέφερε ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος αναφορικά με τους χειρισμούς της Μέι για το Brexit.
«Τα καλά νέα για το υπέροχο Ηνωμένο Βασίλειο είναι ότι σύντομα θα έχει νέο πρωθυπουργό. Ενώ απήλαυσα πλήρως την έξοχη επίσημη επίσκεψη τον περασμένο μήνα, ήταν η βασίλισσα που με εντυπωσίασε περισσότερο!», έγραψε.
Στην πρώτη του αντίδραση στην αποκάλυψη των τηλεγραφημάτων, χθες ο Τραμπ επιτέθηκε στον Ντάροκ λέγοντας σε δημοσιογράφους: «Ο πρεσβευτής δεν προσφέρει καλές υπηρεσίες στο Ηνωμένο Βασίλειο, μπορώ να σας το πω αυτό. Δεν είμαστε πολύ μεγάλοι οπαδοί αυτού του ανθρώπου», προσθέτοντας ότι ξέρει πράγματα για τον σερ Ντάροκ, αλλά απαξιεί να τα θίξει.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με ανώτατη τιμή πωλείται η βενζίνη και το ντίζελ στα πρατήρια καυσίμων
«Είναι το χειρότερο που έχω φάει», είπε δοκιμάζοντας προϊόν
Η Ευρώπη αντιμέτωπη με νέα ενεργειακή καταιγίδα
Η ρητορική των ηγετών, οι μεταβαλλόμενοι στόχοι και η αβεβαιότητα για τη διάρκεια των συγκρούσεων
Η δράση του αποτυπώνεται σε νέο ντοκιμαντέρ
Οι ΗΠΑ έπληξαν σε δέκα ημέρες πάνω από 5.000 στόχους
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Ποιες είναι οι επιλογές που εξετάζουν οι ΗΠΑ
Ο 56χρονος νέος ανώτατος ηγέτης της χώρας δεν έχει πραγματοποιήσει ακόμη δημόσια εμφάνιση ή ομιλία
Οι θεωρίες συνωμοσίας και η καταδίκη
Eίχαν αρνηθεί να τραγουδήσουν τον εθνικό ύμνο σε αγώνα ποδοσφαίρου και θεωρήθηκαν «προδότριες»
Δημοσίευμα αναφέρει ότι ο Τραμπ θα στήριζε εξόντωση του νέου ανώτατου ηγέτη του Ιράν
Μία ώρα διήρκεσε η συνομιλία Τραμπ - Πούτιν για τον πόλεμο στο Ιράν και τη διπλωματική λύση
Οι κασέτες αποκάλυψαν τον ρόλο του Νίξον στην προσπάθεια συγκάλυψης
Yποστηρίζοντας ότι οι αμερικανικές δυνάμεις βρίσκονται πολύ μπροστά από το αρχικό χρονοδιάγραμμα
Την ίδια ώρα ο τραγουδιστής βρίσκεται εκ νέου αντιμέτωπος με κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση
Ιδιαίτερα επικίνδυνες θεωρούνται οι λεγόμενες «υγρές» BBL
Ο Τούρκος πρόεδρος προειδοποίησε την Τεχεράνη για τις «λανθασμένες και προκλητικές ενέργειες»
Παρέμβαση Τραμπ για τις Ιρανές ποδοσφαιρίστριες - Καλεί την Αυστραλία να τους δώσει άσυλο
Δύο 16χρονοι άφησαν κατά λάθος την τσάντα - Συνελήφθησαν όταν επέστρεψαν πανικόβλητοι να τη βρουν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.