- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πορτογαλία: Υπό έρευνα ο πρώην υπουργός Άμυνας για κλοπή όπλων
Για την υπόθεση που οδήγησε τον Ζοζέ Αλμπέρτου Αζερέντου Λόπες σε παραίτηση
Ο πρώην υπουργός Άμυνας της Πορτογαλίας, Ζοζέ Αλμπέρτου Αζερέντου Λόπες, τέθηκε υπό έρευνα για μια υπόθεση κλοπής όπλων.
Ο πρώην υπουργός Άμυνας της Πορτογαλίας Ζοζέ Αλμπέρτου Αζερέντου Λόπες ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει τεθεί υπό έρευνα για τον ρόλο του στην απόκρυψη μιας υπόθεσης κλοπής πολεμικού υλικού που είχε προκαλέσει σάλο και εξαιτίας της οποίας αναγκάστηκε να παραιτηθεί.
«Τέθηκα υπό έρευνα χθες (Πέμπτη) στο πλαίσιο της 'υπόθεσης Τάνκος'» ανέφερε σε μια ανακοίνωση προς το πρακτορείο ειδήσεων Lusa, χρησιμοποιώντας το όνομα της βάσης όπου αποθηκεύονταν τα κλαπέντα όπλα.
Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, θεωρείται ύποπτος για «παραπλάνηση της δικαιοσύνης».
Στα τέλη Σεπτεμβρίου, πολλά στελέχη της στρατονομίας και της χωροφυλακής συνελήφθησαν με την υποψία ότι οργάνωσαν την 'ανακάλυψη' του οπλισμού σε συνεργασία με τους δράστες της κλοπής, οι οποίοι ήλπιζαν έτσι να αποφύγουν τη δίωξη.
Συνολικά, μεταξύ των φερόμενων ως δραστών της κλοπής και των συνεργών τους, 24 άτομα έχουν τεθεί υπό έρευνα στο πλαίσιο της υπόθεσης αυτής.
Πολιτικά εξασθενημένος από το σκάνδαλο, ο Αζερέντου Λόπες παραιτήθηκε από τη σοσιαλιστική κυβέρνηση τον περασμένο Οκτώβριο, διαψεύδοντας ότι είχε ενημερωθεί για «οποιαδήποτε επιχείρηση συγκάλυψης».
Όμως, σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο, ένα από τα στελέχη της δικαστικής στρατονομίας κατέθεσε πως ο υπουργός Άμυνας είχε λάβει μια έκθεση όπου περιγραφόταν η 'στημένη' επιχείρηση για τον εντοπισμό των όπλων.
Στα τέλη Ιουνίου 2017, άγνωστοι μπήκαν σε μια αποθήκη όπλων του στρατού ξηράς στο Τάνκος, στην κεντρική Πορτογαλία, και έκλεψαν 150 χειροβομβίδες, 44 αντιαρματικές ρουκέτες, 18 δακρυγόνα και 1.450 σφαίρες.
Τα όπλα, εκτός από τα πυρομαχικά, βρέθηκαν έπειτα από ανώνυμη καταγγελία σε ένα χωράφι, σε απόσταση περίπου 20 χιλιομέτρων από την αποθήκη.
Τότε είχε προκληθεί σάλος και πολλά ερωτηματικά για την ασφάλεια των στρατοπέδων των ενόπλων δυνάμεων.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Δεν θα υπάρξει ποτέ καμία σαν αυτήν» - Η ανάρτηση του Αμερικανού προέδρου
Το πανάκριβο αντικείμενο δεν έχει βρεθεί ακόμα
Η ζωή της Ντόλι Πάρτον ήταν άρρηκτα δεμένη με την οικογένειά της
Σαφές μήνυμα προς τον Σύρο πρόεδρο αλ Σαράα
Ο Γκάο Ζεν, κάτοικος Νέας Υόρκης, είχε συλληφθεί ενώ επισκεπτόταν την οικογένειά του στο Πεκίνο
Οποιοδήποτε σκάφος επιχειρήσει να τοποθετήσει νέες νάρκες στην περιοχή «θα καταστρέφεται άμεσα»
Απάντηση της Οτάβας στις αμερικανικές κυρώσεις
Λύθηκε το μυστήριο με το αμερικανικό αεροσκάφος
Το περιστατικό ξεκίνησε ως «οικογενειακή διαμάχη» και κατέληξε σε τραγωδία
Για τη μεταφορά του ιστορικού κτίσματος χρησιμοποιήθηκε η παραδοσιακή ιαπωνική τεχνική «hikiya»
Τα «νέα στοιχεία» δεν τη βοήθησαν
Για ανθρωπιστική κρίση επικών διαστάσεων κάνει ο λόγο ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Υποβλήθηκε σε επτά χειρουργεία
«Η Γερμανία δέχεται πλέον χειροπιαστές απειλές», τόνισε ο καγκελάριος
«Δεν έχουμε πληροφορίες», λέει το Κρεμλίνο
«Υπερβολές» και οι αναρτήσεις για αμύθητο πλούτο
Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος: «Μια ισχυρή φωνή του Ελληνισμού στις Ηνωμένες Πολιτείες»
Ο Αμερικανός πρόεδρος δίνει συνέχεια στην αντιπαράθεση με τον Καναδά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.