Το Κρεμλίνο καλεί σε αυτοσυγκράτηση για την κατάσταση στο Ιράν
Έκκληση προς τις εμπλεκόμενες πλευρές απηύθυνε ο Ντμίτρι Πεσκόφ
Το Κρεμλίνο, με αφορμή την εξαιρετικά τεταμένη κατάσταση που διαμορφώνεται στον Κόλπο και γύρω από το Ιράν, δήλωσε ότι παρακολουθεί την κατάσταση.
Το Κρεμλίνο, με αφορμή την εξαιρετικά τεταμένη κατάσταση που διαμορφώνεται στον Κόλπο και γύρω από το Ιράν, δήλωσε ότι παρακολουθεί την κατάσταση και κάλεσε όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση.
Την έκκληση προς τις εμπλεκόμενες πλευρές απηύθυνε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, ο οποίος, όταν ερωτήθηκε για τον νέο κύκλο έντασης μεταξύ Ιράν και ΗΠΑ, είπε ότι «η κατάσταση στον Περσικό είναι εξαιρετικά τεταμένη και αυτό προκαλεί ανησυχία στο έπακρο». Ο ίδιος υπογράμμισε ότι το Κρεμλίνο παρακολουθεί προσεκτικά τις εξελίξεις στην περιοχή , λέγοντας ότι «παρακολουθούμε προσεκτικά την κατάσταση και καλούμε όλες τις χώρες που έχουν σχέση με αυτή να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση».
Ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ δήλωσε σήμερα ότι οι ΗΠΑ και το Ιράν ισορροπούν στα όρια του πολέμου. Ο Ρώσος αξιωματούχος προέβη στην δήλωση αυτή σχολιάζοντας τις πληροφορίες της εφημερίδας The New York Times ότι ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είχε εγκρίνει στρατιωτικά πλήγματα κατά του Ιράν, ενώ αργότερα αναίρεσε την απόφαση του αυτή.
«Σύμφωνα με τις πληροφορίες που φθάνουν, είναι καθόλα προφανές ότι η κατάσταση είναι άκρως επικίνδυνη. Θα έλεγα ότι είναι ισορροπία στα όρια του πολέμου», δήλωσε ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών.
Ο Ριαμπκόφ είπε επίσης ότι οι ΗΠΑ «προκαλούν την κατάσταση, την ωθούν στην άβυσσο μιας ανοιχτής σύγκρουσης, όσο κι αν το Πεντάγωνο προσπαθεί να αποδείξει το αντίθετο».
«Γενικά έχω την εντύπωση», συνέχισε ο Ριαμπκόφ, «ότι εκεί δεν αντιλαμβάνονται για τι μιλάμε. Αντί να σκεφθούν ... ότι χρειάζεται πολιτική διέξοδος απ' αυτή την κρίση, αρχίζουν να λένε ότι η Ρωσία δήθεν προσπαθεί να διευρύνει την επιρροή της».
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πάνω από 800 απαγχονισμοί ήταν προγραμματισμένοι για τις επόμενες μέρες
Η προοπτική στρατιωτικής επίθεσης από τις ΗΠΑ μοιάζει πλέον πιο μακρινή
O βραβευμένος σκηνοθέτης για τις φονικές διαδηλώσεις στο Ιράν
Χαροπαλεύει ο οδηγός του λεωφορείου ο οποίος απεγκλωβίστηκε τελευταίος από τα σωστικά συνεργεία
«Ξεκινάει μια πραγματική μετάβαση προς τη δημοκρατία», δήλωσε η ηγέτιδα της αντιπολίτευσης
Με αφορμή το Starlink Wi-Fi στα αεροπλάνα
«Οι σκέψεις και οι προσευχές μου είναι μαζί τους», έγραψε η τραγουδίστρια
Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα ήρθε το 2022
Η δράση τους περιλαμβάνει «πράξεις αμιγούς και άσκοπης βίας που στόχευαν ανθρώπους, οι οποίοι δεν μπορούσαν να αντισταθούν»
Mία ημέρα μετά την κίνηση της
Για τη μια εκ των δυο παραδέχεται εν μέρει την ενοχή του
Νέες λεπτομέρειες τρεις μήνες μετά το θεαματικό χτύπημα
Χιλιάδες χρήστες ανέφεραν προβλήματα στη λειτουργία του
Αφόρητη πίεση από την Ουάσιγκτον προς την Κοπεγχάγη
Η μεγάλη διαφορά σύμφωνα με τον αναλυτή Ρέι Τακέι
Τι κατήγγειλε πριν από την τραγωδία η σερβιτόρα που σκοτώθηκε στην πυρκαγιά
«Το καθεστώς επιτίθεται σαν πληγωμένο ζώο», λέει ο γιος του τελευταίου σάχη
Χωρίς πρόσβαση στην πλατφόρμα για χρήστες από όλο τον κόσμο, μεταξύ αυτών και από την Ελλάδα
To πιο ριζικό πείραμα δημόσιας υγείας των τελευταίων δεκαετιών
Αυξάνονται οι εκκλήσεις για απαγόρευση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στους ανήλικους
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.