- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Η Τουρκία απαντά με NAVTEX για Καστελόριζο και Ρόδο
Για άσκηση με πραγματικά πυρά ανήμερα της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ
Διενέργεια ναυτικής άσκησης ανήμερα της έναρξης της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης προανήγγειλε η Τουρκία σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες.
Η Τουρκία αντέδρασε στις συστάσεις της ΕΕ με NAVTEX για άσκηση με πραγματικά πυρά μεταξύ της Ρόδου και του Καστελόριζου για τις 20 Ιουνίου, δηλαδή την ημέρα που είναι προγραμματισμένη η Σύνοδος Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως μετέδωσε το κανάλι OPEN.
Στο μεταξύ, ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας υποστήριξε ότι ο Πορθητής έχει ξεκινήσει γεώτρηση στα ανοιχτά της Κύπρου, προαναγγέλλοντας και τη συνέχεια.
Την ίδια ώρα μήνυμα προς την Τουρκία να σταματήσει τις προκλητικές ενέργειες στην Κύπρο και να μετάσχει σε διάλογο έστειλε ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Γιώργου Παπακωνσταντίνου για το OPEN TV, η Τουρκία επιχειρεί να κλιμακώσει την ένταση που έχει προκληθεί με την παρουσία του «Πορθητή» στην κυπριακή ΑΟΖ.
«Οι ΗΠΑ και η ΕΕ. μοιράζονται την αναπτυξιακή προοπτική στα ύδατα ανοιχτά της Κύπρου και, ειδικότερα, το κοινό μας συμφέρον για την αποφυγή περαιτέρω προκλητικών ενεργειών από την Τουρκία», ανέφερε ο Αμερικανός πρέσβης.
Στο μεταξύ Αθήνα και Λευκωσία παραμένουν σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας και συντονίζουν τις κινήσεις τους, επιμένοντας στο δόγμα της στρατηγικής ψυχραιμίας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η αστάθεια και οι εξωτερικές παρεμβάσεις παραμένουν σοβαρά - και άλυτα - προβλήματα
Το πλοίο φαίνεται πως ήταν κωπήλατο
Η υπόθεση αφορούσε τη Σάντι Πέγκι, νοσηλεύτρια στη Σκωτία
Η εταιρία του γαμπρού του Ντόναλντ Τραμπ συμμετέχει στην προσφορά 108 δισ. δολαρίων
Θα συναντηθούν με στόχο να συζητήσουν την επόμενη φάση του σχεδίου για τη Γάζα
Για τα κινηματογραφικά και streaming assets του
Η απόφαση ελήφθη έπειτα από παράπονα
Πιέζουν οι ΗΠΑ, κρίσιμη συνάντηση με Ευρωπαίους ηγέτες στο Λονδίνο
Με ύψος 1,73 μέτρα και βάρος 75 κιλά, το T800 προσφέρει έως και πέντε ώρες αυτονομίας
Σχεδόν 2.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει λόγω της ασθένειας από τον Ιανουάριο
Τα επόμενα βήματα για κατάπαυση του πυρός εν μέσω πιέσεων από την Ουάσινγκτον
Ο νεαρός έβαλε τέλος στη ζωή του το 2012
Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής αναφορές για ζημιές ή τραυματίες
«Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε κάτι τέτοιο», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν αξιωματούχοι της τρομοκρατικής οργάνωσης
Η μετάβαση παραμένει εύθραυστη, προειδοποιεί ο ΟΗΕ
Στα social media εμφανίστηκαν ειρωνικές μετονομασίες όπως «Cloud Supremacy» και «Cloud Nationalism»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.