Κοσμος

Υπόσχεση Μπάιντεν: Θα θεραπεύσω τον καρκίνο αν εκλεγώ

Ο υποψήφιος για το προεδρικό χρίσμα έχει χάσει τον γιο του από την ασθένεια

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τζο Μπάιντεν
Τζο Μπάιντεν / © EPA/CJ GUNTHER

Ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ και νυν υποψήφιος για το προεδρικό χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος ανέβασε τον πήχη των υποσχέσεων.

Συνυφασμένες με τις προεκλογικές περιόδους είναι οι υποσχέσεις ή εξαγγελίες ή δεσμεύσεις των πολιτικών προς το εκλογικό σώμα σε όλο τον κόσμο.

Ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ και νυν υποψήφιος για το προεδρικό χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος ανέβασε τον πήχη των υποσχέσεων. Είπε χαρακτηριστικά ότι αν εκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ θα θεραπεύσει τον καρκίνο.
Υπενθυμίζεται ότι Μπάιντεν έχει χάσει τον γιο του, Μπο, από καρκίνο.

«Πολλοί από εσάς καταλαβαίνετε πόσο μεγάλη είναι η απώλεια» ξεκίνησε την αναφορά του στο θέμα ο Μπάιντεν. «Όταν συμβεί η απώλεια τότε πολλοί έρχονται και σου λένε "ξέρω πώς νιώθεις". Αλλά εσύ το μόνο που σκέφτεσαι είναι "δεν έχεις καμία ιδέα πώς νιώθω". Σας υπόσχομαι ότι αν με εκλέξετε πρόεδρο τότε θα δείτε το σημαντικότερο πράγμα που θα αλλάξει την Αμερική, θα θεραπεύσουμε τον καρκίνο».

Ο Μπάιντεν στο παρελθόν επί διακυβέρνησης Ομπάμα είχε τεθεί επικεφαλής του προγράμματος «Cancer Moonshot».

Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών στην ομιλία του δεν ξέχασε, πάντως, και τον Ντόναλντ Τραμπ για τον οποίο είπε ότι αποτελεί «υπαρξιακή απειλή» για τις ΗΠΑ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ