Libération: Ο Τσίπρας έχασε στο πόκερ από τον Μητσοτάκη
Η γαλλική εφημερίδα σχολιάζει την ήττα του πρωθυπουργού στις αυτοδιοικητικές
Ο Αλέξης Τσίπρας έπαιξε και έχασε στις αυτοδιοικητικές εκλογές, σύμφωνα με τη Libération.
Με την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις αυτοδιοικητικές εκλογές ασχολείται η Libération, επισημαίνοντας ότι «ο Αλέξης Τσίπρας έχασε το παιχνίδι πόκερ» από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα, ο πρωθυπουργός μετέτρεψε την προεκλογική του εκστρατεία σε «μονομαχία» με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και υπέστη «συντριπτική ήττα».
Στο ίδιο δημοσίευμα επισημαίνεται ότι ο κ. Τσίπρας επέλεξε να ανακοινώσει τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών το βράδυ της 26ης Μαΐου, «ελπίζοντας να σωθεί, αλλά αυτό δεν συνέβη». Η Libération γράφει ότι το βράδυ της περασμένης Κυριακής, στον δεύτερο γύρο των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, «η ελληνική Αριστερά ισοπεδώθηκε από το γαλάζιο κύμα της συντηρητικής Δεξιάς».
«Ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας έχασε το παιχνίδι πόκερ. Την Κυριακή, ο χάρτης της Ελλάδας καλύφθηκε με γαλάζιο χρώμα, το χρώμα της μείζονος αντιπολίτευσης. Δώδεκα από τις συνολικά 13 περιφέρειες πέρασαν τώρα στα χέρια της Δεξιάς. Μόνο η Κρήτη, το μεγαλύτερο ελληνικό νησί, παραμένει κόκκινο και πράσινο. Η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη, της Ελλάδας, πέρασαν επίσης στα χέρια της ΝΔ. Την Πάτρα, την τρίτη μεγαλύτερη πόλη, την πήρε το ΚΚΕ, το ελληνικό Κομμουνιστικό Κόμμα, ένα πολύ δογματικό κόμμα που τρέφει έμφυτο μίσος για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον ηγέτη του, Αλέξη Τσίπρα» προστίθεται στο δημοσίευμα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
H Επιτροπή έχει διευκρινίσει πως το βραβείο δεν είναι μεταβιβάσιμο.
Παρόμοια περιστατικά έχουν καταγραφεί και σε άλλες περιοχές της Γαλλίας
H ακτογραμμή έχει υποχωρήσει δραματικά
Όλοι τους φέρεται να παραδέχτηκαν, χωρίς αντιρρήσεις, όσα τους καταλογίζονται
«'Ολες οι επιλογές» παραμένουν στο τραπέζι της αμερικανικής πλευράς
Ο 24χρονος είχε αποφύγει να εμφανιστεί στο δικαστήριο για περίπου έναν χρόνο
Μέσω διπλωματίας επιχειρούν οι ΗΠΑ να σταματήσουν την καταστολή των διαδηλωτών
Αντιμέτωπος με 20ετή φυλάκιση για επίθεση στην κόρη του προπονητή του
Κοινή συνέντευξη Τύπου με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Όλα ξεκίνησαν όταν πρόφερε λανθασμένα το όνομα του πρωθυπουργού της Αλβανίας
Η Διεθνής Ομοσπονδία εκφράζει θλίψη και ζητά προστασία των εθελοντών εν μέσω γενικευμένων ταραχών
Λόγω των ρωσικών επιθέσεων στις ενεργειακές υποδομές
Ο Γάλλος πρόεδρος ζήτησε συγγνώμη για την εμφάνιση του ματιού του, χαρακτηρίζοντάς το ως ακίνδυνο
Πρόκειται για το έκτο πλοίο που μπαίνει στο στόχαστρο του Τραμπ
O πρώην πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας απεβίωσε σε ηλικία 94 ετών
Σύμφωνα με επίσημη αναφορά των ελβετικών αρχών για την φονική φωτιά
Φόβοι για διατάραξη της ροής πετρελαίου μέσω του Στενού του Ομάν
Ένα αρκτικό έδαφος με πληθυσμό μόλις 57.000 κατοίκους
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.