Κοσμος

«Φακελάκι» από 11χρονη στην πρωθυπουργό της Νέας Ζηλανδίας

Δωροδοκία 5 δολαρίων για να ξεκινήσει έρευνα για τους… δράκους

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τζασίντα Άρντερν
Τζασίντα Άρντερν / © EPA/GIAN EHRENZELLER

Η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας, Τζασίντα Άρντερν απέρριψε τη «δωροδοκία» μιας 11χρονης που έβαλε πέντε δολάρια σε «φακελάκι».

Η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας, Τζασίντα Άρντερν, απέρριψε την απόπειρα «δωροδοκίας» μιας 11χρονης που έβαλε σε ένα «φακελάκι» πέντε δολάρια και ζητούσε από την κυβέρνηση να διενεργήσει έρευνα για… δράκους.

Το κορίτσι που υπογράφει ως Βικτόρια θα ήθελε να αποκτήσει τηλεκινητικές ικανότητες για να μπορέσει να γίνει εκπαιδεύτρια δράκων.

Απαντώντας με τον πιο επίσημο τρόπο η κ. Άρντερν είπε ότι η κυβέρνησή της προς το «παρόν δεν διενεργεί καμία έρευνα πάνω στις φυσικές επιστήμες και τους δράκους». Ωστόσο, στο υστερόγραφό της η Πρωθυπουργός σημειώνει: «Θα προσέχω όμως για αυτούς δράκους εκεί έξω. Φορούν στολές;»

Η ανταλλαγή επιστολών μεταξύ της 11χρονης και της Άρντερν εμφανίσθηκε αρχικά στην διαδικτυακή πλατφόρμα Reddit. Χρήστης πόσταρε φωτογραφία της απάντησης της Πρωθυπουργού με το εξής σχόλιο: «Η μικρή μου αδελφή προσπάθησε να δωροδοκήσει την Πρωθυπουργό».

Το γραφείο της νεοζηλανδής πρωθυπουργού επιβεβαίωσε στο BBC την αυθεντικότητα της απάντησης της Άρντερν στην 11χρονη.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας απαντά σε μηνύματα των πολιτών της στα social media, ιδίως αν προέρχονται από παιδιά. Τον Μάρτιο απάντησε σε μια 8χρονη στο Twitter λέγοντας ότι «είναι εξαιρετική ιδέα η απαγόρευση όλων των επικίνδυνων όπλων».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ