- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Η Ουάσινγκτον «παγώνει» τις διευκολύνσεις για τα F-35 στην Τουρκία
Με νέο νομοσχέδιο των Δημοκρατικών
Πάγωμα των οικονομικών διευκολύνσεων στην Τουρκία για τα F-35 προβλέπει νέο νομοσχέδιο της αμερικανικής Βουλής.
Τέλος στην παροχή οποιασδήποτε οικονομικής διευκόλυνσης για τη μεταφορά ή την παράδοση των μαχητικών αεροσκαφών F-35 στην Τουρκία, επιχειρεί να βάλει το νέο νομοσχέδιο του προϋπολογισμού που κατέθεσε το Δημοκρατικό Κόμμα στην Επιτροπή Διάθεσης Κονδυλίων της αμερικανικής Βουλής. Η συγκεκριμένη αναφορά γίνεται στο κεφάλαιο που σχετίζεται με την χρηματοδότηση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και ορισμένων προγραμμάτων που αφορούν διεθνείς δραστηριότητες.
Στο πλαίσιο αυτό, το νομοσχέδιο προβλέπει το απόλυτο πάγωμα όλων των οικονομικών διευκολύνσεων που σχετίζονται με το πρόγραμμα των F-35, έως ότου ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών διαβεβαιώσει την αρμόδια επιτροπή του Κογκρέσου ότι η Άγκυρα δεν θα ολοκληρώσει, τόσο την αγορά, όσο και την απόκτηση του ρωσικού συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας S-400.
Ειδικότερα, το νομοσχέδιο του προϋπολογισμού αναφέρει ότι «κανένα από τα κονδύλια που έχουν κατανεμηθεί ή με οποιοδήποτε άλλο τρόπο γίνουν διαθέσιμα μέσα από αυτή την (νομοθετική) πράξη ή προγενέστερες (νομοθετικές) πράξεις που παρέχουν πιστώσεις στο υπουργείο Εξωτερικών, σε διεθνείς επιχειρήσεις και σχετικά προγράμματα δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί για τη μεταφορά ή την παράδοση ή για την διευκόλυνση της μεταφοράς ή της παράδοσης των αεροσκαφών F-35 στην Τουρκία, συμπεριλαμβανομένων τυχόν αμυντικών ειδών ή υπηρεσιών που σχετίζονται με αυτά τα αεροσκάφη, μέχρις ότου ο υπουργός Εξωτερικών βεβαιώσει στην αρμόδια επιτροπή του Κογκρέσου, ότι η κυβέρνηση της Τουρκίας δεν θα αγοράσει το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας S-400 από τη Ρωσία και δεν θα δεχθεί την παράδοση ενός τέτοιου συστήματος».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Θα συναντηθούν με στόχο να συζητήσουν την επόμενη φάση του σχεδίου για τη Γάζα
Για τα κινηματογραφικά και streaming assets του
Η απόφαση ελήφθη έπειτα από παράπονα
Πιέζουν οι ΗΠΑ, κρίσιμη συνάντηση με Ευρωπαίους ηγέτες στο Λονδίνο
Με ύψος 1,73 μέτρα και βάρος 75 κιλά, το T800 προσφέρει έως και πέντε ώρες αυτονομίας
Σχεδόν 2.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει λόγω της ασθένειας από τον Ιανουάριο
Τα επόμενα βήματα για κατάπαυση του πυρός εν μέσω πιέσεων από την Ουάσινγκτον
Ο νεαρός έβαλε τέλος στη ζωή του το 2012
Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής αναφορές για ζημιές ή τραυματίες
«Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε κάτι τέτοιο», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν αξιωματούχοι της τρομοκρατικής οργάνωσης
Η μετάβαση παραμένει εύθραυστη, προειδοποιεί ο ΟΗΕ
Στα social media εμφανίστηκαν ειρωνικές μετονομασίες όπως «Cloud Supremacy» και «Cloud Nationalism»
Το νεογέννητο είναι υγιέστατο, ενώ παρακολουθείται αδιάλειπτα
«Το Netflix έχει ήδη αποκτήσει πολύ μεγάλο μερίδιο αγοράς», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
H πρόσφατη ειρηνευτική συμφωνία του Τραμπ κρέμεται από μια κλωστή
«Είναι μια εποχή βιαιότητας, ατιμωρησίας και αδιαφορίας», δήλωσε εκπρόσωπος του Οργανισμού
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ εμφανίστηκε στη σκηνή τρεις φορές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.