Κοσμος

Σφοδρές καταιγίδες στη Σαρδηνία

Δώδεκα νεκροί και μεγάλες καταστροφές

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
54327-109888.jpg

Σφοδρή καταιγίδα έπληξε το βράδυ της Δευτέρας τη Σαρδηνία αφήνοντας πίσω της τουλάχιστον εννέα νεκρούς, ενώ εκατοντάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Οι εικόνες καταστροφής που μετέδωσαν τα τοπικά μέσα έδειχναν δρόμους να έχουν χαθεί κάτω από λασπώδη νερά, πλημμυρισμένα ποτάμια και αυτοκίνητα να παρασύρονται από ορμητικά νερά.

«Βρισκόμαστε σε ύψιστη επιφυλακή», δήλωσε ο Τζόρτζιο Σικάλο, αξιωματούχος της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας στη Σαρδηνία. «Δεν έχουμε ζήσει παρόμοια κατάσταση εδώ και δεκαετίες», είπε. Οι τοπικές εφημερίδες Γιουνιόνε Σάντα και Νουόβα Σαρντένα αναφέρουν στις ιστοσελίδες τους ότι εννέα άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας της φονικής κακοκαιρίας, ωστόσο ο αριθμός αυτός δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα από τις τοπικές αρχές. «Δεν είμαι σε θέση να επιβεβαιώσω τον συγκεκριμένο αριθμό, ωστόσο το σίγουρο είναι ότι υπάρχουν νεκροί και αγνοούμενοι», δήλωσε ο Τζιάνι Τζιοβανέλι, δήμαρχος της πόλης Όλμπια, στα βορειοανατολικά του νησιού.

Ένας αστυνομικός σκοτώθηκε και τρεις συνάδελφοί του τραυματίστηκαν κατά την κατάρρευση μιας γέφυρας. Σε ένα άλλο περιστατικό, μία γυναίκα και η κόρη της πνίγηκαν όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν παρασύρθηκε από τα χειμαρρώδη νερά, αναφέρουν τα τοπικά μέσα.

Γ.Σ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ