- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τι συζήτησαν στο τηλέφωνο Τραμπ και Πούτιν
Το αιχμηρό σχόλιο του Αμερικανού προέδρου στο Twitter για τη «ρωσική φάρσα»
Τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ Ντόναλντ Τραμπ και Βλαντίμιρ Πούτιν.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε την Παρασκευή ότι είχε μια «πολύ εποικοδομητική» τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρώσο ομόλόγο του, Βλαντιμίρ Πούτιν, με τον οποίο συζήτησε πολλά θέματα, από τη Βόρεια Κορέα και την Ουκρανία μέχρι τη Βενεζουέλα, το διμερές εμπόριο και τα πυρηνικά όπλα.
Σε αναρτήσεις του στο Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος ανέφερε επίσης ότι συζητήθηκε «η ρωσική φάρσα», οι έρευνες δηλαδή για τη φερόμενη ρωσική παρέμβαση στο αμερικανικό πολιτικό σύστημα και ιδίως στις προεδρικές εκλογές του 2016.
«Είχα μια μακρά και πολύ καλή συνομιλία με τον πρόεδρο Πούτιν της Ρωσίας. Όπως έλεγα ανέκαθεν, πολύ πριν ξεκινήσει το Κυνήγι Μαγισσών, το να τα πηγαίνουμε καλά με τη Ρωσία, την Κίνα και τους πάντες είναι καλό πράγμα, όχι κακό» πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος.
Στο τραπέζι η αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας
Μιλώντας σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο, ο Τραμπ έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για την τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πούτιν. Ειδικότερα, για την κατάσταση στη Βενεζουέλα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ τόνισε ότι επικεντρώθηκε στην αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας, αποφεύγοντας κάθε νύξη περί ρωσικής στρατιωτικής ανάμιξης στην κρίση.
Οι δύο ηγέτες συνομίλησαν για τουλάχιστον μια ώρα. Ήταν η πρώτη γνωστή απευθείας επαφή από τον περασμένο Δεκέμβριο όταν η κατάσταση στη Βενεζουέλα άρχισε να ξεφεύγει από τον έλεγχο με την κίνηση των ΗΠΑ να αναγνωρίζουν ως μεταβατικό πρόεδρο τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό.
«Μιλήσαμε για πολλά πράγματα, η Βενεζουέλα ήταν ένα από τα θέματα» είπε στους δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο. Διαβεβαίωσε, μάλιστα, ότι ο Πούτιν δεν θέλει «καθόλου» να εμπλακεί στη Βενεζουέλα, πέραν του ότι θα ήθελε «να συμβεί κάτι θετικό για τη χώρα αυτή και εγώ αισθάνομαι το ίδιο».
«Θέλουμε να στείλουμε ανθρωπιστική βοήθεια. Αυτήν τη στιγμή ο κόσμος πεινάει, δεν έχουν φαγητό, δεν έχουν νερό» τόνισε.
Νέα συνθήκη για τα πυρηνικά με τη συμμετοχή της Κίνας
Ο Τραμπ είπε επίσης ότι Μόσχα και Ουάσινγκτον συζητούν μια συνθήκη για τα πυρηνικά με την οποία θα μπορούσε να μειωθεί ο αριθμός των όπλων αυτών.
«Συζητάμε για μια πυρηνική συμφωνία όπου εμείς θα κατασκευάζουμε λιγότερα και εκείνοι θα φτιάχνουν λιγότερα και ίσως ακόμη και να ξεφορτωθούμε κάποια από την τρομαχτική δύναμη πυρός που έχουμε τώρα» διευκρίνισε, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα συμμετάσχει στη συνθήκη αυτή και το Πεκίνο.
«Συζητήσαμε την πιθανότητα μιας τριμερούς συμφωνίας, αντί για διμερή. Και η Κίνα, έχω ήδη μιλήσει μαζί τους. Θα ήθελαν πάρα πολύ να συμμετάσχουν σε αυτήν τη συμφωνία» κατέληξε.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πάνω από 11 δισ. δολάρια σε λιγότερο από μία εβδομάδα και ο πόλεμος εξαντλεί όπλα και πόρους
Δύο διπλωμάτες από πρεσβείες σε Κοπεγχάγη και Καμπέρα εγκαταλείπουν τις θέσεις τους ζητώντας άσυλο
Ο Γκρέγκορι Μικς κάλεσε τον Ερντογάν «να αλλάξει άμεσα πορεία»
Συναγερμός στο Γουέστ Μπλούμφιλντ με αυτοκίνητο να πέφτει στη συναγωγή Temple Israel και να ακολουθούν πυροβολισμοί
Η μήνυση αφορά παραβίαση εμπορικού σήματος και παραπλάνηση πελατών
Γιατί κατεβαίνουν μέχρι τα σπίτια οι αρκούδες στην Ιαπωνία;
Όσα δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών του Ιράν,
Ο επικεφαλής του Συμβουλίου Ασφαλείας του Ιράν απαντά στις απειλές Τραμπ για το ηλεκτρικό δίκτυο
Περίπου 660 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Μεσόγειο τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο
Το Ιράν έχει ποντίσει περίπου 12 νάρκες στα Στενά του Ορμούζ
Έρευνα δείχνει το κόμμα του Νigel Farage πρώτο σε γκέι και αμφιφυλόφιλους άνδρες, παρά τις αντι-LGBTQ πολιτικές του κόμματος
Η συγκλονιστική ιστορία που έφερε στο προσκήνιο η πρώην σύζυγός του ηθοποιού του Grey’s Anatomy, Ρεμπέκα Γκέιχαρτ
«Είμαστε ανίκητοι», γράφει η ανάρτηση στο Χ
Ο ισραηλινός στρατός καλεί κατοίκους στη συνοικία Μπασούρα να απομακρυνθούν πριν από επιχείρηση
Τέσσερις ημέρες μετά τον διορισμό του, ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ μίλησε μόνο γραπτώς - Και τα ερωτήματα παραμένουν
Ματωμένα πτερύγια όρκας ξεβράστηκαν σε παραλία - Τι αποκαλύπτει νέα έρευνα
Τα βίντεο εντοπίστηκαν μετά από αναφορές πολιτών και έρευνα σε διαδικτυακές πλατφόρμες
Οι αρχές της Ινδίας διερευνούν νοθεία γάλακτος
Ο Βρετανός πρωθυπουργός ζήτησε συγγνώμη από τα θύματα του Τζέφρι Έπσταϊν
Η Άγκυρα αντιτίθεται σε κάθε σενάριο αποσταθεροποίηση της χώρας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.