- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η Τσιτσολίνα μήνυσε τους Sotheby's -Δημοπρατούν φωτογραφίες της
«Μία εν ζωή καλλιτέχνιδα να εκτίθεται σε γκαλερί στη μισή Υφήλιο και να μην βγάζει μία λίρα»
Η Τσιτσολίνα μήνυσε τους Sotheby's για τη δημοπράτηση των φωτογραφιών της, μέρος του έργου Made in Heaven του πρώην συζύγου της Τζεφ Κουνς.
Η διάσημη Ιταλίδα πρωταγωνίστρια ερωτικών ταινιών Ιλόνα Στάλερ (γνωστή παγκοσμίως ως «Τσιτσολίνα», «Τζουτζούκα» ελληνιστί) κατέθεσε μήνυση κατά του Οίκου δημοπρασιών Sotheby's στη Νέα Υόρκη για την δημοπράτηση φωτογραφιών της, που ανήκουν στη σειρά έργων Made in Heaven του πρώην συζύγου της, γνωστού καλλιτέχνη του ‘κιτς’, Τζεφ Κουνς.
Η ηθοποιός, διαμέσου του δικηγόρου της Λούκα Ντι Κάρλο, αξιώνει αποζημίωση 21 εκατ. δολαρίων από τους Sotheby's, με τα 19 εκατ. να αφορούν την ηθική βλάβη που αιτιάται ότι υπέστη και τα 2 εκατ. να αντιπροσωπεύουν τα δικαστικά και νομικά έξοδα.
«Είναι άδικο να θέτουν στην κυκλοφορία οι Sotheby's αυτές τις φωτογραφίες, χρησιμοποιώντας την εικόνα μου δίχως να έχω δώσει άδεια και χωρίς να μου καταβάλουν τα νόμιμα πνευματικά δικαιώματα. Ούτε καν ο Κουνς έχει άδεια να χρησιμοποιεί την εικόνα μου και ουδέποτε με έχει πληρώσει», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Στάλερ.
Η σειρά των φωτογραφιών Made in Heaven πρωτοεκτέθηκαν στην Μπιενάλε της Βενετίας το 1990 και θεωρούνται πως αποτελούν ένα σχόλιο πάνω στα όρια του ‘πορνό’ και της τέχνης, απαθανατίζοντας ένα σύγχρονο ζεύγος Αδάμ και Εύας. Πρόκειται για μία σειρά από φωτογραφίες, αγάλματα και πίνακες, που αναπαριστούν τον ίδιον τον καλλιτέχνη με τη γυναίκα που επρόκειτο μετ’ ολίγον (το 1991) να γίνει η σύζυγός του και η Μούσα του στην τέχνη. Χάρις στη σειρά τούτη των έργων ο Κουνς κέρδισε τον τίτλο του πιο ακριβού καλλιτέχνη στον κόσμο, με την τιμή των δημιουργιών του να εκτοξεύονται στο χρηματιστήριο της τέχνης.
Η ίδια η «Τσιτσολίνα» με τη νέα αγωγή της διεκδικεί εκ νέου το προσωνύμιο της «δικηγόρου του διαβόλου», το οποίο της είχε αποδοθεί μετά την απαλλαγή της από την μήνυση που είχε καταθέσει ο Κουνς εναντίον της για «διεθνή απαγωγή» του γιου τους Λούντβιχ, που είχε γεννηθεί το 1992. Η Στάλερ απαλλάχθηκε τότε από όλες τις κατηγορίες και την αγωγή για καταβολή αποζημίωσης 8 εκατ. δολαρίων.
Τώρα, η «Τσιτσολίνα» σκοπεύει να κερδίσει και άλλη μία δίκη: «γιατί» όπως διατείνεται, «δεν έχω δει ποτέ ένα παρόμοιο πράγμα: μία εν ζωή καλλιτέχνιδα να εκτίθεται σε γκαλερί στη μισή Υφήλιο και να μην βγάζει μία λίρα. Το βρίσκετε αστείο αυτό;»
Πηγή: La Repubblica, gossip.fanpage.it
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η συνεργασία μεταξύ Ευρώπης και Αμερικής είναι «σήμερα πιο σημαντική από ποτέ», υποστήριξε
Drone εντόπισε ηλικιωμένη κοντά στο Λίμαν - Ρομπότ τη μετέφερε σε ασφαλές σημείο εν μέσω πυρών
«Δεν ξέρει τι λέει» όταν μιλάει για το Ιράν, η αντίδραση Τράμπ για τον γερμανό Καγκελάριο
Μασκ εναντίον Άλτμαν στη μεγάλη σύγκρουση για την τεχνητή νοημοσύνη
Μάχη για τα 2 τρισ. ευρώ και αντιπαράθεση για δαπάνες, φόρους και αποπληρωμή χρέους
Σύμφωνα με αυτές ο «Τραμπ σκηνοθετεί ο ίδιος τις απόπειρες δολοφονίας του»
Αύξηση στο 1,27% του ΑΕΕ, νέοι πόροι και έμφαση σε άμυνα, συνοχή και ανταγωνιστικότητα
Ο Ούγγρος πρωθυπουργός προτείνει τετ α τετ στο Μπερεχόβε, με στόχο την εξομάλυνση των σχέσεων
Οι ήχοι κάτω από το όριο της ανθρώπινης ακοής κάνουν κάποιους χώρους ιδιαίτερα τρομακτικούς
Η Τεχεράνη σταματά τις εξαγωγές χάλυβα - Πλήγμα στη βιομηχανία μετά από επιδρομές
Είχαν διακινήσει και υλικό παιδικής πορνογραφίας
Η ανάρτηση του Αμερικανού προέδρου
Ελεύθερος μετά από έξι χρόνια στο πλαίσιο ανταλλαγής κρατουμένων μεταξύ Μινσκ και Βαρσοβίας
Οργή με δηλώσεις της Μελίσα Άιζακ που υποτιμούν το γυναικείο φύλο
Τεράστιο πλήγμα στο πετρελαϊκό καρτέλ
Τα 80 ζώα θα μεταφερθούν στον ζωολογικό κήπο Βαντάρα, στο ινδικό κρατίδιο Γκουτζαράτ
Το ποσό αυτό πιθανότατα είναι υποτιμημένο, επειδή δεν περιλαμβάνει τις επιπτώσεις του πληθωρισμού
Οι μοναχοί επέστρεφαν από διακοπές στην Ταϊλάνδη μεταφέροντας τα ναρκωτικά σε κρύπτες στις αποσκευές τους
Μεταξύ των οποίων δημοσιογράφοι, συνδικαλιστές και αντιπολιτευόμενοι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.