- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Η Μέι ζήτησε παράταση για το Brexit μέχρι τις 30 Ιουνίου
Ωστόσο το κοινοβούλιο της χώρας έχει απορρίψει δύο φορές την συμφωνία αποχώρησης της Μέι
Αναβολή του Brexit μέχρι τις 30 Ιουνίου ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Ένωση η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι.
Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι προγραμματισμένο να αποχωρήσει από την Ένωση στις 29 Μαρτίου, ωστόσο το κοινοβούλιο της χώρας έχει απορρίψει δύο φορές την συμφωνία αποχώρησης της Μέι.
Η Βρετανίδα πρωθυπουργός με επιστολή της στον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, αναζητά παράταση ευελπιστώντας σε μία τρίτη προσπάθεια κύρωσης της συμφωνίας.
Η παράταση του Brexit απαιτεί την έγκριση των 27 υπόλοιπων χωρών μελών της ΕΕ, τα οποία συνεδριάζουν την Πέμπτη στις Βρυξέλλες.
Ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ έχει δηλώσει ότι δεν θα υπάρξει απόφαση στο Ευρωπαικό Συμβούλιο αυτή την εβδομάδα κι ότι πιθανόν να χρειαστεί νέα συνάντηση την επόμενη εβδομάδα. Πρόσθεσε ότι η Ε.Ε. δεν μπορεί να κάνει άλλες υποχωρήσεις.
«Δεν θα υπάρξουν επαναδιαπραγματεύσεις, νέες διαπραγματεύσεις ή επιπλέον εγγυήσεις σε όσες έχουν ήδη δοθεί», είπε στο γερμανικό ραδιόφωνο «Deutschlandfunk».
Η αναβολή που αναμένεται να ζητήσει η Μέι, σχεδόν τρία χρόνια μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στο Ηνωμένο Βασίλειο για έξοδο από την ΕΕ, προκαλεί αβεβαιότητα ως προς την επίτευξη του διαζυγίου. Οι επιλογές τώρα είναι μια μεγαλύτερη αναβολή, μια άτακτη έξοδος ή ένα ακόμη δημοψήφισμα.
Η Μέι μεταβαίνει αύριο στις Βρυξέλλες για να συζητήσει με τους Ευρωπαίους ηγέτες τις επιλογές που υπάρχουν.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μάρτυρες-κλειδιά καταρρίπτουν τους ισχυρισμούς περί αυτοάμυνας
Συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Βερολίνου - Φέρεται να εμπλέκεται σε τρομοκρατικό δίκτυο
Όταν η Ιστορία επαναλαμβάνεται ως κακόγουστη φάρσα
Οι διεθνείς εξελίξεις και το «τέλος της ιστορίας» που δεν έρχεται ποτέ
Οπτικό υλικό δείχνει ότι ο 37χρονος νοσηλευτής κρατούσε κινητό και όχι όπλο
Σάλος από βίντεο που δείχνει την εν ψυχρώ δολοφονία – Στους δρόμους οι διαδηλωτές
Νεκρός ο 12χρονος που είχε δεχθεί επίθεση καρχαρία στο Σίδνεϊ
Αποκαλεί «οπλοφόρο» τον 37χρονο που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από πράκτορες της ICE
«Είχε νόμιμη άδεια οπλοκατοχής» απαντά η αστυνομία
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.