- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Έφτασε στο Καράκας ο Χουάν Γκουαϊδό
«Εμείς εδώ στη Βενεζουέλα και θα συνεχίσουμε να προχωράμε μπροστά»
Ο αυτοανακηρυχθείς πρόεδρος της Βενεζουέλας και ηγέτης της αντιπολίτευσης, Χουάν Γκουαϊδό, έφτασε στο Καράκας με κίνδυνο να συλληφθεί από την κυβέρνηση του Νικολάς Μαδούρο.
«Είμαστε εδώ στη Βενεζουέλα και θα συνεχίσουμε να προχωρούμε μπροστά», είπε ο Γκουαϊδό κατά την αποβίβασή του από το αεροσκάφος με το οποίο επέστρεψε στην πατρίδα του.
Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης αψήφησε την ταξιδιωτική οδηγία που επέβαλε σε βάρος του το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας. Η οδηγία επιβλήθηκε τον περασμένο μήνα όταν ο Γκουαϊδό έφυγε από τη Βενεζουέλα.
«Πίσω στην αγαπημένη μας χώρα! Βενεζουέλα, μόλις περάσαμε από τον έλεγχο της αρχής μετανάστευσης και τώρα θα πορευτούμε εκεί που βρίσκονται οι ανθρώποι μας», είπε με ανάρτηση στο Twitter μετά την άφιξή του ο αυτοανακηρυχθείς πρόεδρος της Βενεζουέλας.
Οι πρεσβευτές της Γερμανίας και της Ολλανδίας ήταν μεταξύ των πρεσβευτών που περίμεναν τον ηγέτη της αντιπολίτευσης, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NTN24.
Ο 35χρονος ηγέτης της αντιπολίτευσης, ο οποίος αναγνωρίζεται πρόεδρος της Βενεζουέλας από περίπου 50 χώρες, βρίσκεται αντιμέτωπος με τη σύλληψη καθώς αψήφησε την απαγόρευση εξόδου από την επικράτεια, την οποία του είχε επιβάλει το Ανώτατο Δικαστήριο για να κάνει την περιοδεία του στη γειτονική Κολομβία, στη Βραζιλία, στην Παραγουάη, στην Αργεντινή και στον Ισημερινό.
«Λίγο πριν την άφιξή μου, όποιον δρόμο επιλέξει ο δικτάτορας, θα συνεχίσουμε» τόνισε νωρίτερα σήμερα ο Γκουαϊδό, αναφερόμενος στον πρόεδρο της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, σε ηχητικό του μήνυμα που αναρτήθηκε στον λογαριασμό του στο Twitter.
Ο αυτοανακηρυχθείς πρόεδρος είχε αναγγείλει την επιστροφή του στην πρωτεύουσα της Βενεζουέλας και προειδοποίησε χθες την κυβέρνηση του Νικολάς Μαδούρο εναντίον οποιασδήποτε απόπειρας να τον «απαγάγει» μόλις αφιχθεί.
Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς με ανάρτησή του στο twitter προειδοποίησε λίγο μετά την προσγείωση στο αεροδρόμιο Σιμόν Μπολιβάρ του αεροσκάφους που μετέφερε τον Γκουαϊδό για μια «ταχεία αντίδραση» της Ουάσινκγτον σε περίπτωση «απειλών, βίας ή εκφοβισμού» ενάντια στον πρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης της Βενεζουέλας.
Τοπικά μέσα ενημέρωσης είχαν μεταδώσει νωρίτερα ότι οι αρχές είχαν εμποδίσει την πρόσβαση στο αεροδρόμιο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η συζήτηση άνοιξε επί Φραγκίσκου, έπειτα από σχετικό αίτημα μοναχικών κοινοτήτων το 2016
Η μητέρα της κατέθεσε στο δικαστήριο ότι η κόρη της δεν αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας
Πέρασε ξυστά από λεωφορείο και «πέταξε» πάνω από δύο άλλα αυτοκίνητα
Το ενδιαφέρον δεν περιορίζεται στις χώρες με ανεξάντλητα κεφάλαια
Σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, το έγγραφο ήρθε σαν παγωμένο ντους
Την άφησε στο βουνό στους –20°C: ο σύντροφος της ορειβάτισσας οδηγείται σε δίκη
Την ευθύνη για την πράξη ανέλαβε μέσω κοινωνικών δικτύων η οργάνωση Take Back Power
Δεν ήταν η πρώτη φορά που το ζευγάρι απασχολεί τα social media
Μια από τις κυρίαρχες μορφές της μεταμοντέρνας αρχιτεκτονικής του τέλους του 20ού αιώνα
Αίσθηση έχει προκαλέσει η δικαστική απόφαση στην Ιταλία
Κατά τη διάρκεια της κλήρωσης του Μουντιάλ του 2026
Τι ερευνά το Υπουργείο Γεωργίας της χώρας
Η πρωταγωνίστρια του Country Ever After πέθανε σε ηλικία 45 ετών από καρκίνο του παχέος εντέρου
Στα όριά του το βρετανικό σύστημα υγείας
Ποιες δυνάμεις αντιδρούν και τι φοβούνται ρυθμιστές, παραγωγοί και ανταγωνιστές
Σκληρή επίθεση κατά της ΕΕ και της μεταναστευτικής πολιτικής
Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αποκάλυψε ο γιος του Αλεσάντρο Κοστακούρτα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.