- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Μυρίζει μπαρούτι στα σύνορα Ινδίας-Πακιστάν
«Προληπτικό πλήγμα» των Ινδών στο Κασμίρ σε στρατόπεδο εκπαίδευσης ισλαμιστών
Η κυβέρνηση της Ινδίας επιβεβαίωσε ότι διεξήγαγε τα ξημερώματα, σε περιοχή του Πακιστάν, «προληπτικό πλήγμα» εναντίον του σημαντικότερου στρατοπέδου εκπαίδευσης της ισλαμιστικής οργάνωσης η οποία ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση βομβιστή-καμικάζι στο Κασμίρ τη 14η Φεβρουαρίου, όταν σκοτώθηκαν πάνω από 40 στελέχη των ινδικών σωμάτων ασφαλείας.
«Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Ινδία έπληξε το μεγαλύτερο στρατόπεδο εκπαίδευσης της Τζάις-ι-Μοχάμαντ στην Μπαλακότ. Σε αυτή την επιχείρηση, εξαλείφθηκε πολύ μεγάλος αριθμός τρομοκρατών, εκπαιδευτών, ανώτερων στελεχών και τζιχαντιστών εκπαιδευμένων στη διάπραξη επιθέσεων καμικάζι», δήλωσε ο Βιτζάι Γκοχλί, υφυπουργός Εξωτερικών της Ινδίας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
Οι επιδρομές στο πακιστανικό έδαφος σημειώθηκαν καθώς οι εντάσεις έχουν κλιμακωθεί στις δύο γειτονικές χώρες, που διαθέτουν πυρηνικά οπλοστάσια, μετά την επίθεση βομβιστή-καμικάζι στο υπό ινδικό έλεγχο Κασμίρί
Ο στρατός του Πακιστάν υποβάθμισε το επεισόδιο. Διαβεβαίωσε ότι δεν υπήρξαν θύματα ή ζημιές όταν ινδικά μαχητικά «έριξαν βιαστικά» το «φορτίο» τους καθώς αναχαιτίστηκαν από πακιστανικά καταδιωκτικά σε μια περιοχή κοντά στη λεγόμενη Γραμμή Ελέγχου, τα de facto σύνορα των δύο κρατών.
Σύμφωνα με ινδικά ΜΜΕ, βομβαρδίστηκαν καταυλισμοί της Τζάις-ι-Μοχάμαντ, της οργάνωσης που ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση της 14ης.
Κατά το ινδικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN-News18, υπήρξαν «σχεδόν 200 θύματα» στα ινδικά αεροπορικά πλήγματα. Το δίκτυο επικαλέστηκε «υψηλά ιστάμενες κυβερνητικές πηγές». Δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.
Το ινδικό πρακτορείο ειδήσεων ANI μετέδωσε ότι τις επιδρομές εξαπέλυσαν 12 αεροσκάφη Mirage 2000 της ινδικής πολεμικής αεροπορίας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η αστάθεια και οι εξωτερικές παρεμβάσεις παραμένουν σοβαρά - και άλυτα - προβλήματα
Το πλοίο φαίνεται πως ήταν κωπήλατο
Η υπόθεση αφορούσε τη Σάντι Πέγκι, νοσηλεύτρια στη Σκωτία
Η εταιρία του γαμπρού του Ντόναλντ Τραμπ συμμετέχει στην προσφορά 108 δισ. δολαρίων
Θα συναντηθούν με στόχο να συζητήσουν την επόμενη φάση του σχεδίου για τη Γάζα
Για τα κινηματογραφικά και streaming assets του
Η απόφαση ελήφθη έπειτα από παράπονα
Πιέζουν οι ΗΠΑ, κρίσιμη συνάντηση με Ευρωπαίους ηγέτες στο Λονδίνο
Με ύψος 1,73 μέτρα και βάρος 75 κιλά, το T800 προσφέρει έως και πέντε ώρες αυτονομίας
Σχεδόν 2.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει λόγω της ασθένειας από τον Ιανουάριο
Τα επόμενα βήματα για κατάπαυση του πυρός εν μέσω πιέσεων από την Ουάσινγκτον
Ο νεαρός έβαλε τέλος στη ζωή του το 2012
Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής αναφορές για ζημιές ή τραυματίες
«Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε κάτι τέτοιο», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν αξιωματούχοι της τρομοκρατικής οργάνωσης
Η μετάβαση παραμένει εύθραυστη, προειδοποιεί ο ΟΗΕ
Στα social media εμφανίστηκαν ειρωνικές μετονομασίες όπως «Cloud Supremacy» και «Cloud Nationalism»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.