Επτά βουλευτές ανακοίνωσαν την παραίτησή τους από το Εργατικό Κόμμα εξαιτίας της στάσης της ηγεσίας του κόμματος και ειδικότερα του ηγέτη του Τζέρεμι Κόρμπιν στην υπόθεση του Brexit και του αντισημιτισμού.
Οι επτά θα διατηρήσουν τις έδρες τους στη Βουλή των Κοινοτήτων ως ανεξάρτητοι. Την επταμελή ομάδα των ανεξάρτητων συγκροτούν οι Τσούκα Ουμούνα, Μάικ Γκέιπς, Λουτσιάνα Μπέργκερ, Αν Κόφειϊ, Κρις Λέσλι, Γκάβιν Σούκερ, Αντζελα Σμιθ.
Ο Τζέρεμι Κόρμπιν δήλωσε «απογοητευμένος».
Ο Κρις Λέσλι, βουλευτής του Νότιγχαμ Ιστ, δήλωσε κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου των επτά βουλευτών που αποχωρούν από το Εργατικό Κόμμα, ότι «το κόμμα στο οποίο εντάχθηκε, έκανε εκστρατείες και πίστεψε επί πολλά χρόνια απήχθη από τις μηχανιστικές πολιτικές της σκληροπυρηνικής αριστεράς». Πιστεύει ότι θα ήταν ανεύθυνο να επιτρέψει στον Τζέρεμι Κόρμπιν να γίνει πρωθυπουργός, κάτι που και άλλοι βουλευτές του Εργατικού Κόμματος δηλώνουν κατ΄ιδίαν.
Ο Κρις Λέσλι κατηγορεί την ηγεσία για «στενόμυαλη και ξεπερασμένη ιδεολογία». «Κατά την γνώμη τους, ο κόσμος διαρείται σε καταπιεστές και καταπιεζόμενους, ταξικούς εχθρούς, όταν στην πραγματικότητα ο σύγχρονος κόσμος είναι πιο πολύπλοκος απ' αυτό», είπε.
Η Αντζελα Σμιθ, βουλευτής του Πένιστοουν και Στόκσμπριτζ, δήλωσε ότι προέρχεται από μία οικογένεια της εργατικής τάξης, υποστηρικτών του Εργατικού Κόμματος που έτρεφε φιλοδοξίες γι' αυτήν. «Οι περισσότεροι άνθρωποι είναι σαν την δική μου οικογένια. Δεν θέλουν να πατρονάρονται από αριστερούς διανοούμενους που πιστεύουν ότι το να είσαι φτωχός και να προέρχεσαι από την εργατική τάξη είναι θεία χάρις», είπε.
Ο Γκάβιν Σούκερ, βουλευτής του Λούτον Σάουθ, δήλωσε ότι η νέα ανεξάρτητη ομάδα «δεν θεωρεί ότι κάθε πρόβλημα στον κόσμο δημιουργήθηκε από την Δύση». «Υποστηρίζουμε την εύρυθμη επιχειρηματικότητα, αλλά σε αντάλλαγμα περιμένουμε από τους επιχειρηματίες να προσφέρουν αξιοπρεπείς, ασφαλείς και καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας».
«Η σημερινή ηγεσία κατόρθωσε με μεγάλη επιτυχία να μεταμορφώσει το κόμμα σε τέτοιο βαθμό που δεν αναγνωρίζεται», δήλωσε η Αν Κόφεϊ. «Οι δικές μου αξίες δεν έχουν αλλάξει, οι δικές μας αξίες δεν έχουν αλλάξει» είπε προσθέτοντας ότι παραμένει προσηλωμένη στη εκλογική της περιφέρεια και εξηγώντας ότι η νέα ανεξάρτητη ομάδα θα εργασθεί για την αλλαγή ενός πολιτικού συστήματος στο οποίο αισθάνεται ότι δεν έχει φωνή.
Τα σημερινά κόμματα είναι μέρος του προβλήματος, όχι η λύση, δήλωσε ο βουλευτής του Στριθαμ Τσούκα Ουμούνα. Το Ηνωμένο Βασίλειο χρειάζεται ένα πολιτικό κόμμα που να ανταποκρίνεται στο «εδώ και τώρα».
«Δεν μπαίνεις σε ένα πολιτικό κόμμα για να πολεμήσεις τους ανθρώπους που βρίσκονται στις τάξεις του», είπε προσθέτοντας ότι η νέα πολιτική ομάδα θα έχει την πρώτη επίσημη συνεδρίασή της τις προσεχείς ημέρες: «Η πολιτική είναι καταρρακωμένη. Δεν είναι ανάγκη να είναι έτσι. Ας το αλλάξουμε».
Η Λουτσιάνα Μπέργκερ, βουλευτής του Λίβερπουλ, δήλωσε ότι δεν μπορεί να παραμείνει σε ένα κόμμα «με θεσμικό αντισημιτισμό», κατηγόρησε την ηγεσία ότι απέτυχε να αντιμετωπίσει το μίσος κατά των εβραίων στις τάξεις του και εξήγησε ότι αφήνει πίσω της «μία κουλτούρα μπούλινγκ, μισαλλοδοξίας και εκφοβισμού».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
H Επιτροπή έχει διευκρινίσει πως το βραβείο δεν είναι μεταβιβάσιμο.
Παρόμοια περιστατικά έχουν καταγραφεί και σε άλλες περιοχές της Γαλλίας
H ακτογραμμή έχει υποχωρήσει δραματικά
Όλοι τους φέρεται να παραδέχτηκαν, χωρίς αντιρρήσεις, όσα τους καταλογίζονται
«'Ολες οι επιλογές» παραμένουν στο τραπέζι της αμερικανικής πλευράς
Ο 24χρονος είχε αποφύγει να εμφανιστεί στο δικαστήριο για περίπου έναν χρόνο
Μέσω διπλωματίας επιχειρούν οι ΗΠΑ να σταματήσουν την καταστολή των διαδηλωτών
Αντιμέτωπος με 20ετή φυλάκιση για επίθεση στην κόρη του προπονητή του
Κοινή συνέντευξη Τύπου με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Όλα ξεκίνησαν όταν πρόφερε λανθασμένα το όνομα του πρωθυπουργού της Αλβανίας
Η Διεθνής Ομοσπονδία εκφράζει θλίψη και ζητά προστασία των εθελοντών εν μέσω γενικευμένων ταραχών
Λόγω των ρωσικών επιθέσεων στις ενεργειακές υποδομές
Ο Γάλλος πρόεδρος ζήτησε συγγνώμη για την εμφάνιση του ματιού του, χαρακτηρίζοντάς το ως ακίνδυνο
Πρόκειται για το έκτο πλοίο που μπαίνει στο στόχαστρο του Τραμπ
O πρώην πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας απεβίωσε σε ηλικία 94 ετών
Σύμφωνα με επίσημη αναφορά των ελβετικών αρχών για την φονική φωτιά
Φόβοι για διατάραξη της ροής πετρελαίου μέσω του Στενού του Ομάν
Ένα αρκτικό έδαφος με πληθυσμό μόλις 57.000 κατοίκους
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.