- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Ο πατέρας στη φυλακή και ο γιος στη χλιδή - Dolce vita για τον γιο του πρώην πρωθυπουργού της Μολδαβίας (εικόνες)
Αγοράζει με τα «βρόμικα» λεφτά του μπαμπά σαμπάνιες, Bentley και κάνει πάρτι στο Σαν Τροπέ
Οι Βρετανοί «πάγωσαν» τα περιουσιακά στοιχεία και τους λογαριασμούς του σπουδαστή που πλήρωνε 1.000 λίρες την ημέρα ενοίκιο για ένα πολυτελές διαμέρισμα στο Knightsbridge του Λονδίνου. Δεν είναι όμως ένας τυχαίος σπουδαστής από το πανεπιστήμιο Σίτι του Λονδίνου. Είναι ο Βλαντ Λούκα Φιλάτ, υιός του πρώην πρωθυπουργού της Μολδαβίας που βρίσκεται στη φυλακή για διαφθορά, κατάχρηση και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.
Ο νεαρός Μολδαβός που εξοργίζει τους Βρετανούς με την dolce vita που διάγει έχει ήδη ξοδέψει 390.000 λίρες από τον «βρόμικο λογαριασμό» του πατέρα του Λούκα. Η τραπεζική απάτη που διέπραξε ο πρώην πρωθυπουργός της Μολδαβίας ήταν της τάξεως των 646 εκατομμυρίων λιρών.
Ο 22χρονος «χρηματοδοτεί» τη μεγάλη ζωή που κάνει από τα κλεμμένα λεφτά. Σε φωτογραφίες του στο Facebook διακρίνεται να ψεκάζει φίλους του με σαμπάνια Dom Perigon σε πάρτι σε παραλίες του Σεν Τροπέ, ή να πίνει σαμπάνια με το καλαμάκι.
Η βρετανική Υπηρεσία Καταπολέμησης Οικονομικού Εγκλήματος πάγωσε τους λογαριασμούς τον περασμένο χρόνο μετά από έρευνα για τις παράνομες δραστηριότητες του πατέρα του, Βλαντ Φιλάτ, ο οποίος καταδικάστηκε το 2016 σε εννιά χρόνια κάθειρξη για διασπάθιση ενός εκατομμυρίου δολαρίων από τρεις τράπεζες της Μολδαβίας.
Οι βρετανικές αρχές εξετάζουν τώρα μήπως ο πρώην πρωθυπουργός «ξέπλυνε» το υποκλαπέν ποσό τοποθετώντας το στους τραπεζικούς λογαριασμούς του γιου του.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η αστάθεια και οι εξωτερικές παρεμβάσεις παραμένουν σοβαρά - και άλυτα - προβλήματα
Το πλοίο φαίνεται πως ήταν κωπήλατο
Η υπόθεση αφορούσε τη Σάντι Πέγκι, νοσηλεύτρια στη Σκωτία
Η εταιρία του γαμπρού του Ντόναλντ Τραμπ συμμετέχει στην προσφορά 108 δισ. δολαρίων
Θα συναντηθούν με στόχο να συζητήσουν την επόμενη φάση του σχεδίου για τη Γάζα
Για τα κινηματογραφικά και streaming assets του
Η απόφαση ελήφθη έπειτα από παράπονα
Πιέζουν οι ΗΠΑ, κρίσιμη συνάντηση με Ευρωπαίους ηγέτες στο Λονδίνο
Με ύψος 1,73 μέτρα και βάρος 75 κιλά, το T800 προσφέρει έως και πέντε ώρες αυτονομίας
Σχεδόν 2.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει λόγω της ασθένειας από τον Ιανουάριο
Τα επόμενα βήματα για κατάπαυση του πυρός εν μέσω πιέσεων από την Ουάσινγκτον
Ο νεαρός έβαλε τέλος στη ζωή του το 2012
Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής αναφορές για ζημιές ή τραυματίες
«Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε κάτι τέτοιο», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν αξιωματούχοι της τρομοκρατικής οργάνωσης
Η μετάβαση παραμένει εύθραυστη, προειδοποιεί ο ΟΗΕ
Στα social media εμφανίστηκαν ειρωνικές μετονομασίες όπως «Cloud Supremacy» και «Cloud Nationalism»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.