Bloomberg: Τo άτακτο Brexit θα πλήξει τον ελληνικό τουρισμό
Τι αλλάζει με την έξοδο -χωρίς συμφωνία- της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση
Για ένα Brexit χωρίς συμφωνία προετοιμάζεται η Ελλάδα, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg, «εστιάζοντας σε μέτρα που θα επιτρέπουν στους Βρετανούς να επισκέπτονται και να ζουν στη χώρα, όπως κάνουν σήμερα».
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, καθώς οι Βρετανοί αποτελούν τη δεύτερη μεγαλύτερη πηγή τουριστικών εσόδων, «το διακύβευμα για τη μεσογειακή χώρα δεν θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερο. Μια απότομη διακοπή στη ροή των περίπου 3 εκατ. Βρετανών που επισκέπτονται κάθε χρόνο τα ελληνικά νησιά θα μπορούσε να αποτελέσει σοκ για τον κλάδο, στον οποίο αντιστοιχεί περίπου το 1/6 του ετήσιου ΑΕΠ της χώρας».
Επικαλούμενο αξιωματούχο του Yπουργείου Εξωτερικών, που δεν κατονομάζεται, το Bloomberg αναφέρει ότι η «ελληνική κυβέρνηση ετοιμάζει νομοσχέδια και προεδρικά διατάγματα που θα χρειαστούν στην περίπτωση ενός λεγόμενου σκληρού Brexit».
Ανάμεσα στα μέτρα που εξετάζει η Ελλάδα, συνεχίζει το δημοσίευμα, είναι να διατηρηθεί η εξαίρεση από το καθεστώς της βίζας για τους επισκέπτες από το Ηνωμένο Βασίλειο. Όπως επισημαίνει ο ίδιος αξιωματούχος, «η Ελλάδα πιθανόν επίσης να διατηρήσει το ισχύον καθεστώς για τους Βρετανούς πολίτες που ζουν στη χώρα και να μην τους αντιμετωπίσει ως πολίτες από τρίτες χώρες, ή πολίτες από χώρες εκτός της ΕΕ».
Η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει προχωρήσει σε επίσημη ανακοίνωση για τις προετοιμασίες, καθώς εργάζεται με βάση το σενάριο ότι θα υπάρξει συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών, σύμφωνα με το Bloomberg.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η άλλη ευρωπαϊκή χώρα που έχει ενταχθεί είναι η Ουγγαρία
Ειρωνεία στα social media μετά την παραδοχή του Τσέχου πρωθυπουργού για ακριβή υδρόγειο και γεωπολιτικά σχόλια
Μελέτη της Greenpeace αποκαλύπτει ακραία συγκέντρωση αγροτικών επιδοτήσεων σε έξι χώρες της ΕΕ
Γροιλανδία: «Κόκκινη γραμμή» η κυριαρχία – Άγνοια για όσα συζήτησαν Τραμπ και Ρούτε
Ο πρόεδρος αμφισβητεί τη μεθοδολογία της Times–Siena και μιλά για «εγκληματικές» δημοσκοπήσεις
Γονείς ζήτησαν την απαγόρευσή του από σχολικές βιβλιοθήκες
«Μικροπράγματα» οι καταγγελίες, λέει η υπεράσπιση
Καταστροφικό πέρασμα του κυκλώνα Harry σε Σικελία και Καλαβρία, εκτεταμένες ζημιές από την κακοκαιρία στον ιταλικό Νότο
Αγωγή 5 δισ. δολαρίων κατά της μεγαλύτερης αμερικανικής τράπεζας
Σε ορισμένες περιπτώσεις φέρεται να ζήτησε ακόμη και θέση στο πιλοτήριο
Σφοδρές αντιδράσεις προκαλεί η σύλληψη του μικρού Λίαμ και του πατέρα του
Αίτημα πρόωρης αποφυλάκισης από τη φυλακή
Ο τραγικός απολογισμός αυξάνεται μετά τον εντοπισμό δύο ακόμη θυμάτων στο σημείο της σύγκρουσης
Γαλλική ναυτική επιχείρηση στη Μεσόγειο κατά δεξαμενόπλοιου υπό κυρώσεις, με στήριξη συμμάχων
«Έχουμε όλα τα ατού», προειδοποιεί από το Νταβός - Μεγάλα ευρωπαϊκά ταμεία αποσύρουν ήδη τα κεφάλαιά τους από τις ΗΠΑ
Στο τραπέζι το ζήτημα της Γροιλανδίας, οι εμπορικές απειλές Τραμπ και το αμφιλεγόμενο «Συμβούλιο για την Ειρήνη»
Η κρίση ανέδειξε ένα βαθύτερο πρόβλημα για το ευρωπαϊκό αντισυστημικό κίνημα
Ο γαμπρός του Αμερικανού προέδρου, Τζάρεντ Κούσνερ, παρουσίασε ένα σχέδιο ανοικοδόμησης της Γάζας
Η «Top Gun» εμφάνιση στο Νταβός προκάλεσε παγκόσμιο ενδιαφέρον και «έριξε» την ιστοσελίδα της κατασκευάστριας εταιρείας
Σκληρή επίθεση του Ουκρανού προέδρου στην ευρωπαϊκή αδράνεια από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.