- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Η μερική αναστολή λειτουργίας των ομοσπονδιακών υπηρεσιών των ΗΠΑ, που διήρκησε περισσότερο από έναν μήνα, στοίχισε 11 δισεκατομμύρια δολάρια στην αμερικανική οικονομία, εκ των οποίων περίπου 3 δισεκατομμύρια δεν θα επιστρέψουν στα ταμεία, σύμφωνα με το γραφείο προϋπολογισμού του Κογκρέσου (CBO).
«Ως συνέπεια της πτώσης της οικονομικής δραστηριότητας, το CBO εκτιμά ότι το ΑΕΠ του τετάρτου τριμήνου απώλεσε 3 δισεκατομμύρια δολάρια. Το πρώτο τρίμηνο του 2019, το ύψος του ΑΕΠ είναι μικρότερο των 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων (…) αντικατοπτρίζοντας τις πέντε εβδομάδες του μερικού shutdown και την επανέναρξη της οικονομικής δραστηριότητας» διευκρινίζεται σε ένα δελτίο τύπου.
Τρία δισεκατομμύρια δολάρια ισοδυναμούν με περίπου 0,02% της εκτίμησης του ΑΕΠ για το 2019, επισημαίνει το γραφείο προϋπολογισμού του Κογκρέσου.
«Εκτός των υποκείμενων επιπτώσεων γενικά στην οικονομία, οι συνέπειες στους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις χωριστά θα είναι μεγαλύτερες» επισημαίνει το CBO, ιδίως για τους σχεδόν 800.000 ομοσπονδιακούς υπαλλήλους, που δεν πληρώνονταν.
«Ορισμένες επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα δεν θα ανακτήσουν ποτέ τις απώλειες στα εισοδήματά τους».
«Αν και το μεγαλύτερο μέρος του ΑΕΠ που χάθηκε κατά τη διάρκεια του τετάρτου τριμήνου του 2018 και του πρώτου τριμήνου του 2019 εντέλει θα ανακτηθεί, το γραφείο προϋπολογισμού του Κογκρέσου υπολογίζει ότι περίπου 3 δισεκατομμύρια δολάρια δεν θα ανακτηθούν» τονίζεται.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τιμητικές διακρίσεις και σε πέντε ακόμα ανθρώπους της τεχνολογίας
Η Ατλαντική Συμμαχία ξεκινά γυμνάσια ετοιμότητας εν μέσω «αντιπαράθεσης» με τη Μόσχα
Η επίθεση σημειώθηκε στο Διεθνές Αεροδρόμιο «Βασιλιάς Χαλίντ» στο Ριάντ
Το μέτρο θα παραμείνει σε ισχύ έως τις 17 Οκτωβρίου
Δεν διευκρίνισε ωστόσο ποιες θα είναι οι συνέπειες για τους «παραβάτες»
Σοβαρά προβλήματα στις σιδηροδρομικές μετακινήσεις
Νέο κάλεσμα για κινητοποιήσεις τη 13η Οκτωβρίου
Η επίθεση σημειώθηκε 2.500 χλμ. από το μέτωπο του πολέμου
«Δεν ξέρουμε αν θα υπάρξει μόνιμη βλάβη», λέει ο δικηγόρος της
Πέθαναν με τον ίδιο τρόπο που είχε πεθάνει και η μητέρα τους
Η έξωσή της είχε πυροδοτήσει μαζικές διαδηλώσεις
Και οι δύο δηλώνουν αθώοι - Τον Ιούνιο του 2027 η δίκη
Η Νάλα Όμπρι κατέθεσε δήλωση στο δικαστήριο υπέρ της μητέρας της
Σχεδόν 1 στους 5 εργαζόμενους σε κρίσιμους τομείς όπως η υγεία, η εκπαίδευση και οι τεχνικές εργασίες θα πρέπει να αντικατασταθεί. Οι επιπτώσεις είναι ήδη εμφανείς.
Υποδοχή ηρώων για το πλήρωμα του αεροπλανοφόρου, μετά από περίπου 300 ημέρες στη θάλασσα
Τι αναφέρει έκθεση ανεξάρτητου ιατροδικαστή
Οικο-λαϊκισμός «Καρπούζι», αντιαμερικανισμός και ανοιχτές πόρτες
Χιλιάδες πιτσιρικάδων υψώνουν τη φωνή. Άτεχνα ίσως, χωρίς σχέδιο ασφαλώς. Αλλά είναι μια κραυγή αυτογνωσίας και ένα σύνθημα συσπείρωσης.
Ο κίνδυνος εστιάζεται σε εγκαταστάσεις που υποστηρίζουν τις επιχειρήσεις των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή
Εδώ και καιρό η Γαλλία δίνει την εικόνα μιας δυσλειτουργικής κοινωνίας, όπου κάθε μεταρρύθμιση μοιάζει αδύνατη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.