- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
'Αλλοι δεκαέξι νεκροί εντοπίσθηκαν από το πρωί στα ανοικτά της Λαμπεντούζα
127 μέχρι τώρα τα θύματα του ναυαγίου
'Αλλοι δεκαέξι νεκροί εντοπίσθηκαν από το πρωί στα ανοικτά της Λαμπεντούζα --ανεβάζοντας τον προσωρινό αριθμό των θυμάτων του τραγικού αυτού ναυαγίου στα 127.
Οι αγνοούμενοι συνεχίζουν να ξεπερνούν τους διακόσιους ενώ δεν υπάρχουν, πλέον, ελπίδες να βρεθούν άλλοι επιζώντες.
Στο μεταξύ, οι ιταλικές αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να προσπαθήσουν να ανασύρουν ολόκληρο το πλεούμενο από τον βυθό της θάλασσας, από την στιγμή που θεωρείται ότι μόνον κάτω από το ξύλινο μικρό καράβι μπορεί να βρίσκονται περισσότερα και από εκατό πτώματα...
Σήμερα το μεσημέρι, επισκέφθηκε το μικρό αυτό νησί, νότια της Σικελίας, η Ιταλίδα υπουργός για την ένταξη των μεταναστών, Σεσίλ Κιέντζ-με καταγωγή από το Κογκό- η οποία δεν κατάφερε να συγκρατήσει την συγκίνησή της μπροστά στα λευκά φέρετρα των μικρών παιδιών.
«Θεωρώ ότι πρέπει να αλλάξει ο νόμος περί μετανάστευσης και να καταργηθεί, ειδικότερα, το αδίκημα της λαθρομετανάστευσης . Ελπίζω, η τραγωδία αυτή να μπορέσει να μάς κάνει να προβληματισθούμε σοβαρά σχετικά με τα σύνορα και την θάλασσά μας, και να ζητήσουμε, ιδίως, από την Ευρώπη να μην μας αφήσει άλλο μόνους, στην αντιμετώπιση αυτού του δράματος», τόνισε η Σεσίλ Κιέντζ.
--Σήμερα έγινε γνωστό ότι την ερχόμενη Τετάρτη πρόκειται να επισκεφθεί την Λαμπεντούζα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Ντουράο Μπαρόζο.
Σημειώνεται ότι και οι καθολικές εθελοντικές οργανώσεις, τις ώρες αυτές, τάσσονται υπέρ της κατάργησης του αδικήματος της λαθρομετανάστευσης, που, κανονικά, επιβάλλει την επιβολή πρόστιμου πέντε χιλιάδων ευρώ σε κάθε μετανάστη που φτάνει στην Ιταλία χωρίς "χαρτιά".
Σημειώνεται τέλος ότι η ομάδα της Ρόμα, με τον αρχηγό της, Φρανστσέσκο Τόττι, στο τέλος του χθεσινού ποδοσφαιρικού αγώνα , φόρεσε άσπρη μπλούζα με τυπωμένη την φράση : «Λαμπεντούζα, η ζωή είναι ένα δικαίωμα όλων».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο μπάτλερ και το «μαύρο βιβλίο»
Μετά τις ενστάσεις περί παραβίασης της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας
Η ασυνήθιστη επιχείρηση είχε τελικά αίσιο τέλος
Καταζητείται ο 21χρονος Αμπντούλ Ραχμάν Τουφίκ Μπαλούτ, Γερμανός λιβανέζικης καταγωγής
Μία νεκρή και 16 τραυματίες - Στη δημοσιότητα φωτογραφία του υπόπτου
Οι φλόγες εξακολουθούν να μαίνονται ανεξέλεγκτες, με χιλιάδες εκκενώσεις
Ο ύποπτος της αιματηρής επίθεσης ταυτοποιήθηκε από την αστυνομία ως μέλος της «ισλαμιστικής σκηνής» της πόλης
Ο σούπερ σταρ βρίσκεται σε άτυπη κόντρα με τον πρόεδρο των ΗΠΑ εδώ και χρόνια
O άλλοτε μεγιστάνας της ραπ αναμένεται να αποφυλακιστεί το 2028
Kαθώς οι φλόγες περικύκλωσαν τη χερσόνησο Καπ Φερέ, στις ακτές του Ατλαντικού
Καθώς η κατάσταση παραμένει τεταμένη
Απογειώθηκαν μαχητικά της RAF
Επίκεντρο της διαμάχης είναι το Jackson Park
Νέα επιτυχής αναχαίτιση από την ελληνική πυροβολαρχία στην περιοχή Γιανμπού
Στρατιωτικά αεροσκάφη επιστρατεύει το Παρίσι - Στάχτη 250.000 στρέμματα στην Ισπανία
Πώς οι επικεφαλής της βρετανικής και της γαλλικής ακροδεξιάς επιχειρούν να μετατρέψουν τους λεκέδες σε παράσημα, στον δρόμο προς τη Downing Street και το Élysée.
Η ελληνική πυροβολαρχία εξουδετέρωσε επίθεση εναντίον κρίσιμων εγκαταστάσεων
Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση, τρεις μήνες μετά την επίθεση που είχε οδηγήσει στην αναβολή της
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.