- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Ενισχύσεις στα σύνορά της με την Συρία αποστέλλει η Τουρκία, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο DHA (Demiroren News Agency), προσθέτοντας ότι 100 οχήματα, περιλαμβανομένων ημιφορτηγών, και όπλα μεταφέρονται στην περιοχή.
Οι ενισχύσεις αυτές αποστέλλονται μερικές ημέρες μετά την δήλωση του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι η Τουρκία θα αναβάλλει σχεδιασμένη στρατιωτική επιχείρηση κατά της κουρδικής πολιτοφυλακής YPG στη βόρεια Συρία μετά την απόφαση των ΗΠΑ να αποσύρουν τις δυνάμεις τους από τη Συρία.
Το DHA πρόσθεσε ότι η τουρκική αυτοκινητοπομπή κατευθύνεται προς την μεθοριακή περιοχή Κιλίς, στη νότια επαρχία Χατάι, και περιλαμβάνει άρματα μάχης, οβιδοβόλα, πολυβόλα και λεωφορεία που μεταφέρουν καταδρομείς.
Ένα μέρος του στρατιωτικού εξοπλισμού και του προσωπικού θα στρατοπεδεύσει σε θέσεις κατά μήκος των συνόρων ενώ ορισμένοι πέρασαν στη Συρία μέσω της περιοχής Ελμπεϊλί, προσθέτει το DHA.
Η Ελμπεϊλί βρίσκεται σε απόσταση 45 χιλιομέτρων από την πόλη Μάνμπιτζ στη βόρεια Συρία, η οποία αποτέλεσε μήλον της έριδος μεταξύ της Άγκυρας και της Ουάσινγκτον. Τον Ιούνιο οι σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ κατέληξαν σε συμφωνία βάσει της οποίας θα απομακρύνονταν οι YPG από την περιοχή, αλλά η Τουρκία διαμαρτυρήθηκε ότι έχει καθυστερήσει ο οδικός χάρτης.
Το Reuters δεν κατάφερε να επαληθεύσει από ανεξάρτητες πηγές τα αίτια για τις ενισχύσεις αυτές και Τούρκοι αξιωματούχοι δεν έχουν σχολιάσει προς το παρόν σχετικά.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νεκρός ο 12χρονος που είχε δεχθεί επίθεση καρχαρία στο Σίδνεϊ
Αποκαλεί «οπλοφόρο» τον 37χρονο που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από πράκτορες της ICE
«Είχε νόμιμη άδεια οπλοκατοχής» απαντά η αστυνομία
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Η αντίληψη των Αμερικανών για τη Νέα Τάξη των «δικών τους» Πραγμάτων
Η Ουάσινγκτον λέει ότι στόχος ήταν σκάφος ναρκοδιακίνησης - Πρώτη επίθεση μετά τη σύλληψη Μαδούρο
Ο λαϊκισμός και το εθνικό πολιτικό κόστος μπλόκαραν την ευρωπαϊκή στρατηγική
Νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση - Συγκλονισμένη η οικογένειά του
Σάλος με τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου - «Προσβλητικά και απαράδεκτα» λέει ο Στάρμερ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.