- CITY GUIDE
- PODCAST
-
24°
Ινδονησία: Η στιγμή που το τσουνάμι παρασύρει μέλη ροκ συγκροτήματος στη σκηνή (video)
Νέα τραγωδία στην Ινδονησία
Τουλάχιστον 222 νεκροί και τουλάχιστον 745 τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός από το τσουνάμι που έπληξε χθες βράδυ τις ακτές των νησιών της Ιάβα και της Σουμάτρα της Ινδονησίας. Το τσουνάμι σχηματίστηκε έπειτα από υποθαλάσσια κατολίσθηση που προκλήθηκε από την έκρηξη του ηφαιστείου Ανάκ Κρακατόα, δήλωσαν σήμερα αξιωματούχοι.
Σε βίντεο που αναρτήθηκε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά την χθεσινή καταστροφή που σημειώθηκε στη χώρα ακούγονται κραυγές από τους παρευρισκόμενους σε συναυλία που δόθηκε σε πάρτι εταιρείας σε παραλία της Ινδονησίας, την ώρα που το τσουνάμι παρασύρει τα μέλη του συγκροτήματος πάνω από τη σκηνή.
Περίπου 200 υπάλληλοι της κρατικής εταιρείας ηλεκτρικού ρεύματος Perusahaan Listrik Negara (PLN) και μέλη των οικογενειών τους είχαν συγκεντρωθεί στην παραλία Τανγιούνγκ Λεσούνγκ για το πάρτι που γινόταν για το τέλος της χρονιάς όταν το τσουνάμι έπληξε την περιοχή χθες το βράδυ.
Βίντεο που προβλήθηκε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνει τους ανθρώπους να διασκεδάζουν με τη μουσική του συγκροτήματος και μετά να ουρλιάζουν την ώρα που το τσουνάμι σαρώνει τη σκηνή και παρασύρει τα μέλη της ροκ μπάντας.
Προς το παρόν το Reuters δεν είχε επαληθεύσει από ανεξάρτητες πηγές τη γνησιότητα του βίντεο.
«Κάτω από το νερό μπορούσα μόνο να προσευχηθώ 'Βοήθησέ με Ιησού Χριστέ μου!», διηγείται ο Ζακ, ένα μέλος της ροκ μπάντας Seventeen, σε ανάρτηση του στο Instagram, για την ώρα που πάλευε κάτω από το νερό.
«Τα τελευταία δευτερόλεπτα μου είχε σχεδόν τελειώσει η αναπνοή», πρόσθεσε, λέγοντας ότι κατάφερε να επιζήσει καθώς κατάφερε να πιαστεί από ένα κομμάτι της σκηνής που είχε καταρρεύσει.
Μεταξύ των νεκρών βρίσκονται τέσσερα μέλη του συγκροτήματος των Seventeen, ο μπασίστας Άουαλ «Μπάνι» Πουρμπάνι, ο μάνατζερ Όκι Ουιτζάγια, ο κιθαρίστας Χέρμαν Σικουμπάνγκ και το μέλος της παραγωγής Ουτζάνγκ, σύμφωνα με τα μέλη που επέζησαν. Αγνοείται η τύχη του ντράμερ.
«Χάσαμε τον Μπάνι και τον μάνατζερ Όκι», δηλώνει ο βασικός τραγουδιστής του συγκροτήματος Ρίφιαν «Ίφαν» Φαγιάρσιαχ σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα του προς τους θαυμαστές τους το οποίο ανήρτησε στον λογαριασμό του στο Instagram.
Παράλληλα εκπρόσωπος της PLN δήλωσε σε συνέντευξη ότι 29 εργαζόμενοι και συγγενείς τους πέθαναν και 13 αγνοούνται.
Οι επιζώντες έλαβαν τις πρώτες βοήθειες σε κλινικές, αλλά δεν μπορούν να επιστρέψουν στην Τζακάρτα γιατί είναι αποκλεισμένες οι οδικές αρτηρίες, δήλωσε μάνατζερ του συγκροτήματος, προσθέτοντας ότι συγκλονίστηκαν «διότι πολλοί από τους παρευρισκόμενους είχαν πάρει μαζί τις οικογένειές τους (...) Λέγανε ιστορίες και διασκέδαζαν στην παραλία και δεν το περιμέναμε αυτό».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Όταν ο βιαστής της εμφανίστηκε ως ο τέλειος σύντροφος
«Η αφόρητη ταλαιπωρία του παιδιού ήταν εμφανής» αναφέρεται στην απόφαση
Πώς η ακρίβεια και ο πληθωρισμός αναβάλουν τον χωρισμό
Ο Εθνικός Συναγερμός της Μαρίν Λεπέν τετραπλασίασε τις έδρες του στο Σώμα
Καμία δεν έμαθε για τον θάνατο της άλλης
«Κανείς δεν πιστεύει ότι η αυτορρύθμιση αρκεί» υποστήριξε
Ενώ τα δίδυμα ΗΠΑ vs Κίνα και ΗΠΑ vs Ιράν καλύπτουν τις φωτιές στη χειμαζόμενη Ουκρανία, ο πόλεμος φέρνει μεγάλη ακρίβεια
Ανεβαίνει η ένταση μεταξύ Τελ-Αβίβ και Άγκυρας
Η προσωρινή πρόεδρος Ροντρίγκεζ προσπαθεί να κερδίσει την εύνοια των ΗΠΑ
Αιφνιδίασε τους πελάτες στο Ρέντμπεργκ στην πρώτη του επίσκεψη στην περιοχή μετά την άνοδό του στον θρόνο
Αφορμή για τις διαδηλώσεις ήταν η έξωση της 87χρονης Μαρικάρμεν από το διαμέρισμά της
Ανοίγει ο δρόμος για τη διεξαγωγή πρόωρων προεδρικών εκλογών
Μόνο η διπλωματία μπορεί να οδηγήσει σε μια διευθέτηση της κρίσης, τονίζει ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Τα δύο ζώα θα περάσουν τα επόμενα δέκα χρόνια σε έναν ζωολογικό κήπο στην Ατλάντα
Eκατοντάδες διαδηλωτές καταγγέλλουν την έξωση της 87χρονης
Η αστυνομία έχει χαρακτηρίσει την υπόθεση «μείζον περιστατικό»
«Αυτό που είναι νόμιμο δεν είναι απαραίτητα ηθικό», δήλωσε ο ποντίφικας από τη Λούρδη
H ομιλία του Ισραηλινού πρωθυπουργού μπροστά σε άδεια έδρανα εν όψει των εκλογών στο Ισραήλ
Στο πλευρό της 87χρονης γυναίκας διαδηλωτές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.