Shutdown στις υπηρεσίες των ΗΠΑ - Ανένδοτος ο Τραμπ
Μετά την αποτυχία επίτευξης συμφωνίας Κογκρέσου - Λευκού Οίκου
Ξεκίνησε το shutdown της κυβέρνησης των ΗΠΑ, το οποίο σημαίνει αναστολή της λειτουργίας ορισμένων ομοσπονδιακών δημόσιων υπηρεσιών, μετά την αποτυχία να επιτευχθεί συμφωνία ανάμεσα στο Κογκρέσο και τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για την έγκριση του προϋπολογισμού για το 2019 και συνεπώς την χρηματοδότηση της αμερικανικής κυβέρνησης μετά τη λήξη της προθεσμίας τα μεσάνυχτα της Παρασκευής τοπική ώρα.
Οι επικεφαλής του Κογκρέσου και ο Λευκός Οίκος δεσμεύτηκαν χθες να συνεχίσουν τις συνομιλίες το Σαββατοκύριακο για να επιτευχθεί μια συμφωνία που θα τερματίσει την παράλυση των ομοσπονδιακών υπηρεσιών ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων.
Το αδιέξοδο προέκυψε όταν ο Τραμπ απέρριψε νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα ένα νομοσχέδιο για την προσωρινή χρηματοδότηση των δημόσιων υπηρεσιών έως τις 8 Φεβρουαρίου, στο οποίο είχαν καταλήξει οι Ρεπουμπλικάνοι με τους Δημοκρατικούς στη Γερουσία, επειδή αυτό δεν περιελάμβανε την χρηματοδότηση με 5 δισεκατομμύρια δολάρια της κατασκευής τείχους στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού, για την οποία έχει δεσμευτεί ο Αμερικανός πρόεδρος προεκλογικά.
Η Βουλή των Αντιπροσώπων, όπου οι Ρεπουμπλικάνοι διαθέτουν την πλειοψηφία έως ότου αναλάβουν οι Δημοκρατικοί στις 3 Ιανουαρίου, πέρασε στη συνέχεια νομοσχέδιο στο οποίο περιλαμβάνονταν τα 5 δισεκατομμύρια για την κατασκευή του τείχους, αλλά αυτό δεν κατάφερε να συγκεντρώσει την απαραίτητη υποστήριξη στη Γερουσία με αποτέλεσμα να αρχίσει σήμερα η αναστολή της λειτουργίας υπηρεσιών της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.
Ο πρόεδρος Τραμπ επέρριψε την ευθύνη στους Δημοκρατικούς.
«Θα έχουμε ένα shutdown. Δεν υπάρχει τίποτα που να μπορούμε να κάνουμε γι'αυτό επειδή χρειαζόμαστε να δώσουν τις ψήφους τους οι Δημοκρατικοί», δήλωσε σε βίντεο που ανήρτησε στον λογαριασμό του στο Twitter δύο ώρες πριν από την λήξη της προθεσμίας τα μεσάνυχτα στις ΗΠΑ.
Οι Δημοκρατικοί απάντησαν υπενθυμίζοντας στον Τραμπ, αλλά και στους ψηφοφόρους, την δήλωση που έκανε την περασμένη εβδομάδα ο Αμερικανός πρόεδρος ότι θα είναι "υπερήφανος" να "κλείσει" την κυβέρνηση προκειμένου να εξασφαλίσει την χρηματοδότηση της κατασκευής του τείχους στα σύνορα με το Μεξικό.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ανάρτηση του Ιρανού βιρτουόζου
Πάνω από 10.000 οι συλλήψεις - Ζυγίζει τις επιλογές του ο Τραμπ
«Όχι στην τρομοκρατική Ισλαμική Δημοκρατία», φώναζαν υποστηρικτές του Παχλεβί
Η Ευρωπαϊκή Ένωση απέναντι στις απειλές Τραμπ
Στο ναδίρ οι σχέσεις Ουάσιγκτον - Αβάνας
Διάφοροι άλλοι καλλιτέχνες συνεχίζουν να δημοσιεύουν δηλώσεις κατά της ICE στο διαδίκτυο
Το μυώδες σώμα κερδίζει δημοτικότητα για πολλές γυναίκες στην εποχή του Ozempic
Τι αναφέρει η αμερικανική οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων HRANA
Στους 466 οι νεκροί διαδηλωτές
Ο ΥΠΕΞ υπογράμμισε ότι η Κούβα έχει το απόλυτο δικαίωμα να εισάγει καύσιμα από όπου θέλει
Παραιτείται από τον Ανεξάρτητο Φορέα Κοινωνικής Στήριξης η σύζυγος Χριστοδουλίδη
«Δεν θα υπάρξει άλλο πετρέλαιο ή χρήματα που θα πηγαίνουν στην Κούβα» είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Η Τεχεράνη απείλησε να ανταποδώσει τυχόν επίθεση των ΗΠΑ εναντίον του Ιράν
Γιατί δεν ζητά συγγνώμη για τη διατήρηση της φιλίας τους μετά την πρώτη καταδίκη;
Τι είπε για τα βεγγαλικά στα ποτά
Οι ιρανικές αρχές κατηγορούν τις ΗΠΑ και το Ισραήλ ότι υποδαυλίζουν τις ταραχές
Θα μπορούσε ο στρατός να αναλάβει την εξουσία;
Πώς συνέβη η τραγωδία
Έρευνα για το κίνητρο του φρικτού εγκλήματος
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.