- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Στοιβαγμένα σε παλέτες σε αποθήκη του αεροδρομίου Σερεμέτιεβο της Μόσχας στα «αζήτητα» βρίσκονται 20 δισεκατομμύρια ευρώ από το 2007. Το φορτίο με τις διακόσιες παλέτες, φορτωμένες με δεσμίδες των εκατό ευρώ, έφτασε στο Ρωσικό αεροδρόμιο από τη Φρανκφούρτη στις 7 Αυγούστου του 2007, με αποστολέα έναν Ιρανό με το όνομα Φαρζίν Κορουριάν Μοτλάχ. Όπως ανέφερε η εφημερίδα «Moskovsky Komsomolets», οι αρμόδιες Ρωσικές Αρχές έχουν δεχτεί διάφορους να «διεκδικούν» τα χρήματα ως νόμιμοι ιδιοκτήτες, ωστόσο κανείς τους δεν τις έχει πείσει έως τώρα. Όπως γράφει ο Ρωσικός Τύπος, και σύμφωνα με πηγή από την ασφάλεια του αεροδρομίου, πιθανότεροι ιδιοκτήτες του αστρονομικού αυτού ποσού φέρονται να είναι ο Σαντάμ Χουσεΐν ή ο Μουαμάρ Καντάφι, καθώς και οι δυο διατηρούσαν ανέκαθεν άριστες σχέσεις με τη Μόσχα.
Το ενδεχόμενο να τους ανήκουν τα χρήματα ενισχύει το γεγονός ότι οι τυχόν κληρονόμοι τους δεν είναι σε θέση, ακόμη τουλάχιστον, να τα διεκδικήσουν. Δεν είναι λίγα και τα σενάρια όμως τα χρήματα να ανήκουν στη Ρωσική μαφία και θα κατέληγαν σε διεφθαρμένους αξιωματούχους, όμως κάτι δεν πήγε καλά στο σχέδιο. Άλλες πηγές θέλουν τα χρήματα να είχαν προορισμό ένα ίδρυμα, το «World of Kind People», με έδρα την Ουκρανία. Ο ιδρυτής του, Αλεξάντερ Σιπίλοφ, μάλιστα έχει προσφέρει δύο δισεκατομμύρια σε όποιο δικηγορικό γραφείο αναλάβει την υπόθεση, όμως κανένας δικηγόρος δεν φαίνεται πρόθυμος να εμπλακεί σε υπόθεση «ξεπλύματος χρήματος». Όσο για το ρωσικό κράτος, επειδή τα χρήματα είχαν νόμιμα συνοδευτικά έγγραφα, δεν είναι εύκολο να τα κατάσχει.
Γ.Σ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μετά τις ενστάσεις περί παραβίασης της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας
Η ασυνήθιστη επιχείρηση είχε τελικά αίσιο τέλος
Καταζητείται ο 21χρονος Αμπντούλ Ραχμάν Τουφίκ Μπαλούτ, Γερμανός λιβανέζικης καταγωγής
Μία νεκρή και 16 τραυματίες - Στη δημοσιότητα φωτογραφία του υπόπτου
Οι φλόγες εξακολουθούν να μαίνονται ανεξέλεγκτες, με χιλιάδες εκκενώσεις
Ο ύποπτος της αιματηρής επίθεσης ταυτοποιήθηκε από την αστυνομία ως μέλος της «ισλαμιστικής σκηνής» της πόλης
Ο σούπερ σταρ βρίσκεται σε άτυπη κόντρα με τον πρόεδρο των ΗΠΑ εδώ και χρόνια
O άλλοτε μεγιστάνας της ραπ αναμένεται να αποφυλακιστεί το 2028
Kαθώς οι φλόγες περικύκλωσαν τη χερσόνησο Καπ Φερέ, στις ακτές του Ατλαντικού
Καθώς η κατάσταση παραμένει τεταμένη
Απογειώθηκαν μαχητικά της RAF
Επίκεντρο της διαμάχης είναι το Jackson Park
Νέα επιτυχής αναχαίτιση από την ελληνική πυροβολαρχία στην περιοχή Γιανμπού
Στρατιωτικά αεροσκάφη επιστρατεύει το Παρίσι - Στάχτη 250.000 στρέμματα στην Ισπανία
Πώς οι επικεφαλής της βρετανικής και της γαλλικής ακροδεξιάς επιχειρούν να μετατρέψουν τους λεκέδες σε παράσημα, στον δρόμο προς τη Downing Street και το Élysée.
Η ελληνική πυροβολαρχία εξουδετέρωσε επίθεση εναντίον κρίσιμων εγκαταστάσεων
Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση, τρεις μήνες μετά την επίθεση που είχε οδηγήσει στην αναβολή της
Ανεξέλεγκτες πυρκαγιές - Αίτημα για ευρωπαϊκή συνδρομή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.